Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes kismama vagyok és...

20 hetes kismama vagyok és már második napja, hogy ég a gyomrom, ez mitől van?

Figyelt kérdés
Nem ettem semmi nehéz kaját amitől égne, szénsavasat se iszom akkor mitől lehet?
2009. márc. 25. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Kaja nélkül is lehet emelkedett savszint!Kérj rá az orvosodtól gyógyszert vagy egyél háztartási kekszet!
2009. márc. 25. 14:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is igy vagyok vele! Majd megpusztulok! Nekem semmi sem segít....remélem neked jobb lesz!
2009. márc. 25. 14:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, dokihoz hétfőn megyek igaz háziorvoshoz, megemlítem neki, de én nem igazán vagyok híve a gyógyszereknek.

Hallottam már olyan mende-mondát is, hogy akkor is ég a kismamák gyomra ha a baba hosszú hajú, de ebből nem tudom mi az igaz:)

2009. márc. 25. 14:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok!Ez tényleg igy van,mindegyik gyerekem 10cm-es sűrű,hosszú hajjal született.Nekem a maalox segitett.Patikában kapható lötty,minden este 3napon keresztül ettem belőle és utánna egy jó darabig nem volt gondom.Kérdezd meg a dokidat,hogy eheted-e?Próbáld ki!
2009. márc. 25. 14:51
 5/9 anonim ***** válasza:

A mendemondából semmi nem igaz. :-)) Ezt több ismerősőm cáfolhatja.

A gyomorégés viszont a terhesség velejárója. Pont egy ismerős kismami panaszkodott kb egy v. két hónapja (Ő már azóta megszült), hogy reméli jól vagyok, mert neki a gyomorégése megkeseríti a terhességének a végét.

Mondtam, áá nekem ilyen panaszom nincs.

Mint kiderült akkor MÉG nem volt. Aztán majdnemhogy egyik napról a másikra kialakult nálam is ez a panasz, és bár napközben néhány praktika segíthet rajta, én leginkább éjjel meg estefelé kínlódok meg vele. Van hogy felébredek arra, hogy a sav marja a nyelőcsövemet (mellkasomat elől középen), olyankor felülök, ha nem jobb akkor eszek egy falat valamit ami felszívja.

Nekem a védőnő Salvus vizet javasolt, sosem próbáltam mert előre szólt hogy nem jó az íze.

Ha nagyon gáz, akkor valami szárazat eszek, vagy éjjel általában pár falat zsömlét. Esetleg iszok egy korty tejet. Kitartás, mert ezt "meggyógyítani" sajnos nem lehet.

Üdv

egy 32 hetes kismama

2009. márc. 25. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát a mende-mondáról csak annyit,hogy nem zörög a haraszt,ha a szél nem fújja!Viccet félretéve,azért ég az ember gyomra,mert a növekvő méh nyomja a gyomrot felfele és nem tud olyan könnyen ürülni a gyomortartalom,ahogy előtte.Akinek meg terhesség előtt is voltak ilyen panaszai,annak a terhesség előrehaladtával fokozódnak!
2009. márc. 25. 15:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ, a dokinak megemlítem a dolgot, de ha ez természetes, akkor nem is olyan szörnyű, hiszen első a baba:)
2009. márc. 25. 15:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Én itt olvastam a neten,hogy hideg tejet kell inni. Én éjszaka nem tudtam aludni,annyira rossz volt és lefekvéskor egy pohár hideg tejjel zártam és TÉNYLEG JÓÓÓÓ!

Egy próbát megér! :)

28hetes

2009. márc. 25. 17:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem szeretem a tejet, de ittam egy pohárral és igen jobb volt tőlle:)
2009. márc. 26. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!