20 hetes kismama vagyok és már második napja, hogy ég a gyomrom, ez mitől van?
Hát nem tudom, dokihoz hétfőn megyek igaz háziorvoshoz, megemlítem neki, de én nem igazán vagyok híve a gyógyszereknek.
Hallottam már olyan mende-mondát is, hogy akkor is ég a kismamák gyomra ha a baba hosszú hajú, de ebből nem tudom mi az igaz:)
A mendemondából semmi nem igaz. :-)) Ezt több ismerősőm cáfolhatja.
A gyomorégés viszont a terhesség velejárója. Pont egy ismerős kismami panaszkodott kb egy v. két hónapja (Ő már azóta megszült), hogy reméli jól vagyok, mert neki a gyomorégése megkeseríti a terhességének a végét.
Mondtam, áá nekem ilyen panaszom nincs.
Mint kiderült akkor MÉG nem volt. Aztán majdnemhogy egyik napról a másikra kialakult nálam is ez a panasz, és bár napközben néhány praktika segíthet rajta, én leginkább éjjel meg estefelé kínlódok meg vele. Van hogy felébredek arra, hogy a sav marja a nyelőcsövemet (mellkasomat elől középen), olyankor felülök, ha nem jobb akkor eszek egy falat valamit ami felszívja.
Nekem a védőnő Salvus vizet javasolt, sosem próbáltam mert előre szólt hogy nem jó az íze.
Ha nagyon gáz, akkor valami szárazat eszek, vagy éjjel általában pár falat zsömlét. Esetleg iszok egy korty tejet. Kitartás, mert ezt "meggyógyítani" sajnos nem lehet.
Üdv
egy 32 hetes kismama
Én itt olvastam a neten,hogy hideg tejet kell inni. Én éjszaka nem tudtam aludni,annyira rossz volt és lefekvéskor egy pohár hideg tejjel zártam és TÉNYLEG JÓÓÓÓ!
Egy próbát megér! :)
28hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!