Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha (szerintem) kicsi a hasam...

Ha (szerintem) kicsi a hasam a hetekhez kepest, akkor a baba is törvenyszeruen kisebb?

Figyelt kérdés
Ez nem azt jelenti, hogy "lapos" vagyok, sot ! En egy molett tipusu nö vagyok (170/90) es valahogy nem feltünö a hasam. Vagy meg csak most fog hirtelen, latvanyosan megnöni? Fura elkepzelnem, hogy az alig nagy hasamban mar egy 23 centis baba elfer... :) Remelem kenyelmes neki... :D
2009. márc. 25. 09:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A baba és a hasméret között nincs egyenes arányos összefüggés. (nagy hasból is került már elő kicsi baba, illetve relatíve kis hasban is elfér nagy baba)
2009. márc. 25. 09:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én alapból nagyon pici és vékony vagyok, és ahoz képest, hogy 22 hetes vagyok, a pocim még mindig elég pici. A párom alig akarta elhinni, hogy a babánk már 28 centis. Pedig tegnap voltunk babamozit csináltatni, és megmérték a csöppséget, és bizony kényelmesen elfér. Sokat mocorog, forgolódik, nyújtózkodik. :)
2009. márc. 25. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Neeeeeeeeeeeem. Nem jelenti azt. És az a bab igenis el tud bújni odabent.

Nekem pont a fordított helyzet miatt merült fel a kérdé: terhességem korához képest óriási a hasam, akkor nagyon nagy babám lesz? - kérdeztem az orvost (többször is mire megnyugodtam). A has méretének semmi köze a baba méretéhez. Így van egy hatalmas hasam, benne egy igazi csöppséggel.

Sőt. Sok más tényező befolyásolja, hogy mekkora a hasad, elmondásod alapján molett vagy ez is számnít, illetve az hogy a méhed normál vagy hátrahajló-e. Nekem már 25 hetesen több ismerősöm azt mondta, hogy ő ekkora hassal ment szülni. Na nem ragozom. Nem kell aggódnod.

2009. márc. 25. 09:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem függ a pocakméret a pocaklakó nagyságával. Nekem végig kisebb hasam volt, magamhoz viszonyítva persze nagy, de még 8 hónaposan is azt mondták, hogy hátulról nem is látszik, hogy kismama vagyok. Valahogy olyan jól helyezkedett a kisfiam, hogy nem kifele nyomódott. 4020 grammal és 52 centivel született, úgyhogy nem mondanám, hogy kicsi volt! :)

Boldog babavárást!

2009. márc. 25. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy? Nekem az első babánál,sőt most a másodiknál sincs nagy hasam,néha el is gondolkodom rajta hol fér el.Én sem vagyok egy vézna típus/175/82/,de mégis.Ahhoz képest az első kislányom 3kg 26dkg lett,szerintem az olyan átl.súly. 29HETES
2009. márc. 25. 10:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem törvény szerű hogy kicsi a baba,azt irod egy kissé molettebb vagy az ilyen kismamákon nehezebben lehet észre venni azt hogy kismama,tapasztalatból beszélek mert én is ilyen voltam,a 25-26 hét után lehetett igazából észrevenni azt hogy látványosan nő a hasam,a kisfiam 3520grammal és 56cm.rel született.Az sem mindegy hogy elől vagy hátúl fekvő a méhed vagy hogy a baba hogyan helyezkedik el.
2009. márc. 25. 10:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem kisebb csak van elég helye. Én is magas vagyok és csak az 5. hónaptól kezdett nöni a pocakom, ráadásul 9 hónapos terhesen hitték azt, hogy 6 hónapos vagyok:) Született egy 55cm-s 3150g-os babóm! Nálam azért nem látszodott, mert hosszú a derekam és jól eltudott bújni. De emiatt ne aggódj, ez alkati kérdés. 6hós anyuka
2009. márc. 25. 10:02
 8/9 anonim ***** válasza:

azért nem feltűnő a hasad, mert eleve molett alkat vagy--szerintem

nekem is csak az 5. hónaptól kezdett nőni.

de nem lett kicsi a baba, 3500 g

2009. márc. 25. 10:14
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors es kedves valaszt. Amugy a 22. hetben jarok, es azon gondolkodtam, hogy nekem is megmaradt a derekam, talan valoban ott csinalt helyet maganak... Habar a szemeremcsontomnal, illetve teljesen lennt a petefeszkemnel erzem gyakran az erösebb rugasait. De a hasam valoban nem latvanyos, ellenben a cicim az nött! (Korabban 95-ös volt, most mar 100-as, es habar a csipöm is szeles mar eleve alkatilag, de hatulrol nekem sincs jele a babavarasnak.)

Megegyszer köszönöm a valaszokat, megnyugodtam. :)

2009. márc. 25. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!