Ha (szerintem) kicsi a hasam a hetekhez kepest, akkor a baba is törvenyszeruen kisebb?
Neeeeeeeeeeeem. Nem jelenti azt. És az a bab igenis el tud bújni odabent.
Nekem pont a fordított helyzet miatt merült fel a kérdé: terhességem korához képest óriási a hasam, akkor nagyon nagy babám lesz? - kérdeztem az orvost (többször is mire megnyugodtam). A has méretének semmi köze a baba méretéhez. Így van egy hatalmas hasam, benne egy igazi csöppséggel.
Sőt. Sok más tényező befolyásolja, hogy mekkora a hasad, elmondásod alapján molett vagy ez is számnít, illetve az hogy a méhed normál vagy hátrahajló-e. Nekem már 25 hetesen több ismerősöm azt mondta, hogy ő ekkora hassal ment szülni. Na nem ragozom. Nem kell aggódnod.
Nem függ a pocakméret a pocaklakó nagyságával. Nekem végig kisebb hasam volt, magamhoz viszonyítva persze nagy, de még 8 hónaposan is azt mondták, hogy hátulról nem is látszik, hogy kismama vagyok. Valahogy olyan jól helyezkedett a kisfiam, hogy nem kifele nyomódott. 4020 grammal és 52 centivel született, úgyhogy nem mondanám, hogy kicsi volt! :)
Boldog babavárást!
azért nem feltűnő a hasad, mert eleve molett alkat vagy--szerintem
nekem is csak az 5. hónaptól kezdett nőni.
de nem lett kicsi a baba, 3500 g
Köszönöm mindenkinek a gyors es kedves valaszt. Amugy a 22. hetben jarok, es azon gondolkodtam, hogy nekem is megmaradt a derekam, talan valoban ott csinalt helyet maganak... Habar a szemeremcsontomnal, illetve teljesen lennt a petefeszkemnel erzem gyakran az erösebb rugasait. De a hasam valoban nem latvanyos, ellenben a cicim az nött! (Korabban 95-ös volt, most mar 100-as, es habar a csipöm is szeles mar eleve alkatilag, de hatulrol nekem sincs jele a babavarasnak.)
Megegyszer köszönöm a valaszokat, megnyugodtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!