Ma vagyok pont 12 hetes. Hogy tudom kiszámolni mikor fogant a baba?
Figyelt kérdés
De ne a mensi utolsó időpontjától,mert az alaján jóval idősebb lenne a terhesség.2009. márc. 24. 20:33
1/8 anonim válasza:
Az orvosok is onnan számolják, mert tulajdonképpen ott kezdődik a történet a petesejted akkor kezd el nővekedni.
De álltalában peteéréstől számítva 14. napon jön meg, mindenkinek! Tehát ha mondjuk általában 30 napos a ciklusod, akkor levonod a 30-14=16 ezt hozzáadod az utolsó mensid dátumához és megvan pl. Utolsó mensi január 1+16 nap az január 17. érted?
2/8 anonim válasza:
Utólag pontosan sehogy, csak feltételezésekbe tudsz bocsátkozni. Pontosan általában senki nem tudja, mert ritka az aki, egy hónapban csak egyszer akciózik és baba is lesz belőle.
3/8 anonim válasza:
Én értem, mire gondolsz, nálam is ez van. Mármint a mensitől számítva már szülnöm kellene a napokban. :) Csak az uh alapján tudnak számolni, mert maradt ki mensim! 10 hét csúszás van a dologban. Szóval én sem tudnám megmondani, hogy mikor hoztuk össze a mi kis drágánkat. :)
4/8 anonim válasza:
Az utolsó mensit követő pé +1, -1 nap, szerintem. Azt meg csak tudod. Nem?
5/8 anonim válasza:
20.45-ös vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy most vagyunk uh alapján 30 hetesek.
Amúgy ha csak uh alapján számolnak, akkor tényleg egy jó kérdés, hogy mikor is fogant a pici. Mondjuk akkor sem tuti a fogantatás ideje, ha rendszeres a mensi! Talán kérdezz rá a dokinál, hogy ő szerinte mikor esett meg a dolog. Jobb ötletem nincs.
6/8 anonim válasza:
itt beírod és azt hiszem kiszámolja.
7/8 anonim válasza:
SEhogy nem tudom kiszámolni, mivel az uh alapján mért adatok sem biztos, hogy pontosak. (tévedhet a gép, tévedhet az orvos is, és ráadásul a babák sem fejlődnek egyformán) Az utolsó mensit is ezért veszik alapul. Persze, ha nem volt pontos a mensid, a ciklus össze-vissza volt, akkor az alapján se lehet, akkor marad az uh. De hogy mikor fogant azt akkor sem lehet tudni, ha tudod mikor volt az utolsó mensid,mivel az akció és a fogantatás között is eltelhet jó pár nap, akár hét is.
8/8 anonim válasza:
20.45-ös vagyok ismét. Ez amúgy így van. Mármint, hogy az uh-val a dokik is tévedhetnek. Nem könnyű amúgy az uh alapján számolni. Mint azt már írtam, nekem is uh alapján tudnak csak. Az első uh-on mondta a doki, hogy 5 hetes. Aztán a 13. héten, hogy 13 hetes, majd a 19. héten, hogy 19 hetes, a 21. héten meg 21 hetes. Aztán 2 hete a 4D-n mondta a doki, hogy 2 héttel nagyobb a kisfiam. És hogy szerinte hamarabb is fog jönni! Nos, hogy most akkor mikorra is várjuk, nem tudom. :) Úgy vagyok vele, hogy a kisfiamra bízom a dolgot! Mindenesetre mindent előkészítek időben, hogy ha mégis hamarabb jön, ne legyen kapkodás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!