Nem vettem semmit remélem nem lesz gond?
Úgy cselekedj, ahogy gondolod. Tudod, minden az agyban születik meg. Általában akik babonásak, azért babonásak, mert hisznek abban h velük megtörténhet...de ez a negatív hozzáállás, remélem tudod.
Sokan félünk, de ezzel csak spanolod magad. Én sem vesszek semmit, de nem babonából, hanem mert még úgy érzem gyűjtögetek inkább. Nézelődök, és figyelem az akciókat. Nem szabad butaságokra gondolni.
De ha te úgy érzed jobb ha majd később vásárolsz, akkor tedd azt. Ezért mi, nem szólhatunk meg. Csak vigyázz!!! Mert a félni nem jó.....
Én úgy vagyok ezzel, hogy szeretnék mindent rendben tudni a szülés előtt legalább egy hónappal. Én is sok babaruhát kapok, de szeretném előtte kimosni. Jobban érzem magam, ha időben minden rendbe van rakva és nem a férjemnek kell mindent az utolsó pillanatban megcsinálnia. Nem vagyok babonás és abszolút pozitívan állok a dolgokhoz! Teljesen biztos vagyok abban, hogy nem attól lesz baj egy babával, mert elő készítek mindent a fogadására!
Persze ez tényleg a te döntésed és ha már elhatároztad, hogy így teszel, akkor nagyon nem tudunk meggyőzni arról, hogy ne parázz. De szerintem gondold végig! Bár ha a párod mindent meg tud oldani egyedül....
30 hetes kismami
Te tudod! Én nem vagyok babonás, de ha nem készülődtem volna, nem tudom, h mi lett volna velem, amikor a friss császáros sebemmel és az újszülött babámmal hullafáradtan hazajöttem a kórházból! Tudtam, h mindent megvettem, ami kellhet, és a babát is tiszta, megvetett ágy, tiszta, vasalt ruhácskák várták. Kikészítve minden, ami kellhet, popsitörlőtől a lázcsillapítóig. Meghaltam volna, ha akkor kellett volna mindent összekészíteni! Na, meg h a páromra bízzam a dolgok megvásárlását?! Jézusom! Köszi, de kösz nem! Még egy szimpla bevásárlást sem szívesen bízok rá! Mit tudja egy férfi ezeket a dolgokat?!
Ráadásul volt időm akciókat figyelgetni, körülnézni, eldönteni, h mit is szeretnék! Jobb volt ez így. A 36. hétre mindennel készen voltam, h ha korábban jönne a kicsi, akkor is minden meglegyen.
Én a helyedben félretenném a babonát és lassan elkezdenék készülődni!
Szia!
Csak tanácsolni tudom, hogy készülődj. Babona ide-oda, a babádnak tiszta friss vasalt ruhákra, előkészített ágyikóra, ápolási eszközökre van szüksége az első perctől ahogy hazaértek. A kórház még összekészülten is nehéz, nemhogy hiányos szerkóban (köztudott, hogy a férfiak a legalapvetőbb dolgokat felejtik el becsomagolni)! Hazajövés után a babád minden perced leköti majd kb hat héten keresztül.
A 35. hét környékén mindnképpen érdemes összekészülni! Nekem az utolsó két hét fizikailag már nagyon megterhelő volt, és vizsgálatokra is gyakrabban kellett menni.
Szóval én azt tanácsolom, hogy győzd le a babonát, és készülj fel tisztességesen a pici manód fogadására! Mindhármótok életét megkönnyítheted vele.
Én is borzasztóan bedőlök minden egyes babonának. :) Mindig is ilyen voltam.
Ebben a kérdésben viszont valahogy annyira háttérbe szorul a babonaságom, hogy észre sem vettem.
35 hetes vagyok. Készen áll minden a babának, a kórházi cuccom fele már táskában van, fele meg a szekrényben várakozik bepakolásra.
Első gyermekünk lesz és így érzem magam nyugodtan. Nem vagyunk egyformák. Ha így érzed jónak, csináld így! Én ebben a kérdésben nem csatlakozom hozád, a többi babonás dologban lehet, hogy igen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!