Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mit szól a terhességgel...

Ki mit szól a terhességgel kapcsolatos "félelemkeltéshez"?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy annyi mindent nem szabad :(. Persze szeretnék én is mindent megtenni azért, hogy egészséges kisbabám szülessen, de néha nagyon eltúlozzák. Én sajnos nem bírom elviselni pl azt, hogy lenőtt hajjal mászkáljak, ezért voltam fodrásznál. Olyan, de olyan letolást kaptam az egyik ismerősömtől...:(.

Ellentétben vannak közhelyek a gyümölcsökről, zöldségekről stb., hogy mennyire de mennyire egészségesek. Hmmm nem tudom, hogy egy agyonpermetezett génmanipulált gyümölcs elfogyasztása nem káros-e a magzatra...Ne értsetek félre, nem arról beszélek, hogy minden egészségtelen, hanem pont arról, hogy nem szabad ezeket a dolgokat eltúlozni...

Gondolok itt a köröm lakkozására, néhány perc szoláriumra, hajfestésre, egy kis majonéz elfogyasztására.

Ne írjatok mérges válaszokat :)! Én is (szinte) mindent (kivéve a hajfestést)megteszek, hogy bébinek jó legyen odabent, de a bűntudat, amit keltenek bennünk nem árthat? Úúúgy utálok bűntudatot érezni! Már akkor is bűntudatom van, ha a szoláriumra csak gondolni merek!

2009. márc. 24. 15:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Egyet értek én is Veletek. Első babás vagyok és 12 hetes. Sajna volt már vetélésem de most mégis pozitívan állok a dolgokhoz. Néha én is idegeskedem, de ez nagyon ritka. És amit megkívánok azt megeszem.

A "sajtburgeres" kismaminak üzenem, hogy emlékszem a kérdésére, én is válaszoltam rá.:) ÉN néha még egy BigMac nagy(!) menüt is megeszem, havonta 1szer. :) És ha jól esik egyél bármikor, ennyitől nem lesz baj, és nem fogsz elhízni sem. :)

És tényleg nem biztos hogy az egészségesnek vélt gyümölcs annyira egészséges, mert tele van vegyszerrel. Ezzel is egyet értek. És ez vonatkozik a zöldségekre is. Már azt várom hogy a telken érjenek a finom friss gyümölcsök, mert azokat tudom hogy egészségesek. :)

A védőnőm azt mondta hogy végeredményben mindent ehetek, még ha a nem ajánlottakból is megkívánok (ami szerencsére ritka) egy-két kanállal ehetek, nem lesz tőle bajom.

A többivel meg mértékkel. Sajna nagyon ritkán nem bírom megállni (csoki). Nem vagyok egy nagy csokis de van 1-2 fajta amit ha elém raknak, hát nem bírom megállni és nem 1-2 kockát fogyasztok belőle. De amúgy próbálok egészségesen enni, sokat főzök, leveseket, főzelékeket, zöldség gyümi nyersen, és ha már szénhidrát, akkor csak a barnakenyér ill. a teljes kiörlésű dolgok. Azt hiszem ezzel kompenzálom a 3 hetente elfogyasztott csokimat. :)

De tényleg vannak olyan kérdések amik már túlzások. De ezt én sem csodálom. Biztos én is fogok feltenni hülyeségnek hangzó kérdést, de lehet akkor az lesz fontos. Persze inkább aggódjon az ember mit vállat rántson minden fölött és ezért is van ez az oldal. Csak ami tény, hogy nem kéne tényleg beparáztatni a kismamákat minden rémhírrel.

Bocsi hogy ha kicsit sok lett.

Sok boldogságot Nektek!

2009. márc. 24. 18:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Tökre egyetértek én is! Mielőtt terhes lettem, azt hittem ez a világ legjobb legegyszerűbb dolga...amig össze nem hozott a sors a védőnővel...odáig jutottunk,hogy el akart temetni! Gondolhatjátok! ... most már csak röhögök rajta...és ez az amit egy kismamának meg kell tanulnia! Kitartást!21 heteske
2009. márc. 24. 18:23
 13/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Teljesen igazatok van!

Én a negyedik babámat várom 13,10 és 2 és 1/2 évesek a "nagyok" komolyan mondom nektek amíg nem volt net jóval nyugodtabbak voltak a terhességeim, ugyanis nem tudtam mennyi mindent nem szabadna!

Pl én is festettem a hajam mindig és igen eszem hamburgert időnként. Én idáig azt gondoltam a mai világban jóval okosabbak és magabiztosabbak a kismamák.

Elnézést nem akarok senkit megsérteni de nem hiszem hogy gond lenne hogy eszünk csokit, sajtot stb és merünk szeretkezni! Én ezeket mind megtettem és teszem valamint kutyát és macskát is tartok és egyik gyerkőcömnek sem lett baja tőle! A terhesség alapjában véve nem betegség és igen a cigin és az alkoholon kívűl majdnem mindent lehet úgyan úgy csinálni mint előtte!

Egy 34-hetes kismama

2009. márc. 24. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!