Beton-érzés a lábszáramban pár perc álldogállás/járás után. Ez normális?
Figyelt kérdés
20 hetes kismama vagyok. Néhány perc járkálás után olyan érzésem van, mintha térd alatt le akarna szakadni mindkét lábam, olyan "tömbszerű" érzésem van. Ez normális? Mitől lehet?
Ui.: Ez kb. két-három napja tart.
2011. jún. 16. 20:24
1/2 anonim válasza:
Anatómiailag az erezeted úgy helyezkedhet el, hogy a növekedésbe induló pocakod, a kivétel nélkül mindenkinél megjelenő szaporodó víz (mégha nem is dagad még a lábad) visszatartás a vérkeringést megzavarja. Nagyobb az erekre a terhelés a megnövekedett vérmennyiség miatt, ezt valaki könnyebben megérzi valaki nem... terhességed vége felé valószínű hozzám hasonlóan bokadagadásra hajlamosabb leszel. Én is így jártam mint te. Már ugyan megszültem, de ne izgulj, próbáld sokat pihentetni a lábad fekve, illetve pont az ellenkezője, mozgasd (ami nem az állást, sétát jelenti) hanem fekve tornáztasd. Majd szülés után elmúlik, addig kitartás.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
Akkor igyekszem pihentetni, meg felpolcolni.
(Reméltem én is, hogy csak erről van szó, de megijedtem, mert a munkatársnőm trombózissal fenyegetett...)
2011. jún. 17. 00:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!