Használhatom a Lactacyd Femina intim higiéniás
folyadékot irrigálásra?
Figyelt kérdés
Sziasztok.Ma vettem észre, hogy zöldes folyásom van, de semmi egyéb (viszketés,alhasi fájdalom stb.)Hívtam a dokimat aki azt mondta, hogy próbáljam meg ezt a folyadékot és irrigáljak vele.Elolvastam a tájékoztatót és kizárólag külső használatra javasolják.Nem lesz valami baj, ha ennek ellenére irrigálni fogok vele, vagy inkább használjam úgy, mint a mosakodó gélt?
Szia ha nem ajánlott belső használatra akkor próbáld ki a dm -be lehet kapni tejsavas pegötbletát vagy a rossmanba ami neked közelebb aza biztos jó én használtam de terhesség előt viszont soha nem volt gondom a folyásal és ezt a lactacydot pedig mosakodásra esetleg próbálhatod a szódabikarbónát de nem a konyhait hanem a patikából jobbulást
2008. febr. 22. 14:41
2/12 anonim válasza:
Szia!
Azt nem irtad, hogy terhes vagy-e és ha igen hány hetes?!
Lényegében mindegy mert én úgy tudom hogy terhesség alatt kifejezetten tilos az irrigálás. Nem lehet hogy az orvos egy kicsit lusta volt ahhoz hogy behívjon és megvizsgáljon ezzel kapcsolatban??? A zöldes folyás meg egyébként sem gyerekjáték. Valószínüleg valami gombás fertőzésed lehet.
Én azt tanácsolom, hogy minél előbb keress fel egy orvost aki megvizsgál és megállapítja, hogy mi a bajod és a megfelelő ellátást javasolja.
Üdv: 19 hetes kismama
2008. febr. 22. 14:42
3/12 A kérdező kommentje:
Bocsi tényleg elfelejtettem...22 hetes vagyok. Csodálkozom hogy azt írtad, hogy az irrigálást nem javasolják ,mert ez a doki a környékünkön a legjobb a szakmában. Ilyen hülyeséget mondott volna?
2008. febr. 22. 14:47
4/12 anonim válasza:
A Lactacidból van olyan am elyik kimondottan irrigálásra van, de zöldes folyás bacit jelez, nem értem miért nem kúpot javasolt,hisz tudjuk egyrészt nem ajánlott irrigálni.másrészt jó dolog a lactacid, én is szeretem de csak külsőleg,ha ilyen folyás gond van, kell a kúp.Hát ha a dokid mondta, és nagy név a szakmában,próbáld ki, de ha nem múlik, rögtön jelezd neki.A babának nem élesz baja ne izgulj.
2008. febr. 22. 14:53
5/12 anonim válasza:
A sárgás-zöldes folyás trichomonas jele lehet,amit az irrigálás nem old meg,szerintem keress másik orvost.Kismama vagy, nem kísérleti nyúl! Ne hari de ez az én véleményem!
Mielőbbi egészséget kívánok neked.
2008. febr. 22. 14:55
6/12 anonim válasza:
Az irrigálástól semmi bajod nem lesz,nekem is kellett még a terhesség elején irrigálnom,mikor még nem írt fel a doki kúpot(igaz nekem gombám volt)de néha szoktam irrigálni a mai napig.Nekem a doki azt mondta,ha nincs vérzés,nincs alul tapadó lepény,és nem vagyok vesz terhes,akkor lehet irrigálni.A lactacidot NE használd irrigálásra.Régen volt a lactacidnak irrigáló folyadékja,de azt már megszűntették.Csak mosakodói vannak.Irrigálója már NINCS.Helyette lehet kapni Colpo cleaner-t.Én csak ezt az 1 irrigálót pezsgőtabit ismerem.Van jódos(szerintem ezt kellene használnod)én is ezt használtam.És van amit ez után kell használni,hogy könnyebben helyrejöjjön a hüvely term.védekezőrendszere...De a patikában lehet kapni tejsavoldatot,ami szintén nem rossz..Szóval az irrigálástól nem lesz baj,de ha olyan folyadékkal irrigálsz amivel nem lehet abból lehet baj.Szerintem is hívd fel a dokidat,éskérdezz rá mindenre mégegyszer.Az a biztos. 24hetes kismama
2008. febr. 22. 15:06
7/12 anonim válasza:
bocsi,én nem akartam ilyen sokszor elküldeni,de néha lefagy a net,utána ilyneket csinál...bocsi::))
2008. febr. 22. 15:14
8/12 anonim válasza:
A lahtacidnak vank kimondottan hüvelyöblítő oldata,(lehet gyógyszertárban már nem kapsz, de DMben , Rossmannban lehet kapni) inkább vedd azt, a mosakodó gél csak külső használatra alkalmas. De a zöld folyást azért megnézetném mindenképp dokival..
2008. febr. 22. 16:17
9/12 anonim válasza:
Hát nem tudom!Az én dokim is azt mondta,hogy a kismamáknak nem szabad irrigálni.Szerintem kérdezz meg egy másik orvost is,nehogy még nagyobb bajt csinálj.
Meg különben is!Ha nem vizsgál meg,hogy mondhatja,hogy használd ezt.Én ezen elgondolkoznék!Vigyázz magatokra!
21 hetes kismami
2008. febr. 22. 16:52
10/12 anonim válasza:
Hát, én elgondolkodnék, hogy ne keresssek-e másik dokit. Én SZTK-ba járok, nem magándokihoz, és minden vizsgálaton az első kérdése, hogy van-e folyás, illetve nem erősödött-e az ilyenkor szokásos folyás, mert, ha igen, akkor azonnal menjek be vizsgálatra, mert a terhesség alatt fokozottabban kell odafigyelni a folyásra!!! Az irrigáláshoz nem tudok hozzászólni, mert még nem csináltam, de ez a doki dolog eléggé meglepett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!