Miért van az, hogy valakinek csak a szülés után veszik észre ha down kóros a baba?
Most volt az rtl hírekben.Ez mitől lehet?
Nem jártak rendesen uhra?
Én minden uh-ra elmentem + 5x voltam 4dn akkor megnyugodhatok h nálam minden rendben ha eddig az volt?Kicsit most ideges lettem...
Szia! Én nem néztem a műsort az rtlen, de nálunk is csak a szülés után derült ki, hogy downos a kislányunk. Minden leletem jó volt, rendszeresen jártunk ellenőrzésre, voltunk 4Ds ultrahangon, 4 egymástól független orvos is vizsgált, mégis megtörtént. Egyedül magzatvízvizsgálaton nem voltunk, mert semmi sem indokolta. Erről szerintem senki sem tehet, az orvosok sem képesek csodára a mai technika sem tökéletes, pedig oly sok vizsgálat létezik már. Nemrég olvastam, hogy MO - on tavaly 160 downos baba született (minden 600-ig szülésből), ezek 1/3 - át otthagyják a szüleik a kórházban. Ez nagyon szomorú, mert az a kisbaba tehet a legkevésbé arról, hogy betegnek született, mégis elhagyják. Nehéz először elfogadni a tényt, hogy beteg baba született, holott a terhesség alatt végig minden rendben volt, de aztán minden rendbe jön és úgy gondolom ettől sokkal rosszabb betegséggel is születnek meg babák.
A downos babák nagyon tudnak ám szeretni és nagyon aranyosak tudnak lenni. Tény, hogy lassabban fejlődnek, de a mi kislányunk egyelőre mindent tud, amit egy 6 hós babának tudnia kell.
Egy 28 éves anyuka
Utolsó vagyok. Azért neked nem kell idegeskedned, tényleg nem olyan gyakori ez a betegség és nagy százalékban ki is szűrhető, de mivel csak a magzatvízvétel ad 100%-os eredményt, vizsgáltasd ki, ha az megnyugtat. Nem írtad hány hetes kismami vagy.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!