Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek csak a szülés után veszik észre ha down kóros a baba?

Figyelt kérdés

Most volt az rtl hírekben.Ez mitől lehet?

Nem jártak rendesen uhra?

Én minden uh-ra elmentem + 5x voltam 4dn akkor megnyugodhatok h nálam minden rendben ha eddig az volt?Kicsit most ideges lettem...

2009. márc. 22. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A Down kór ügyében biztos választ csak a magzatvíz vizsgálat ad. Ezt nem végzik el automatikusan mindenkinél, csak indokolt esetben. Az összes többi vizsgálati módszer (ultrahang, tarkóredő, integrált teszt) csak valószínűsíti, hogy nincs baj. Az ultrahangos diagnosztika egy külön szakterület amihez igazán profi módon kevés ember ért az országban. Szó sincs arról, hogy valakinek azért születik beteg babája, mert nem jár rendesen terhesgondozásra. Maga a terhesség egy nagy kockázat vállalás. A kismamák többségénél akkor sem lenne semmi gond ha nem végeznének semmilyen szűrővizsgálatot. A magzatvíz vizsgálatot kivéve egyik módszer sem 100 %-os biztonságú, sajnos vannak néhányan akiknek nincs szerencséjük. Jelenlej ennyire képes az orvos tudomány, néhányan sajnos a hiba százalékba esnek.
2009. márc. 22. 19:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne legyél ideges,élvezd a terhességedet!Nem olyan sűrűn előforduló betegség ez!Nem kell ilyenekkel foglalkozni!Eléggé felháboritó,de nem tehetünk ellene semmit!Neked kellemes babavárást kivánok!
2009. márc. 22. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem néztem a műsort az rtlen, de nálunk is csak a szülés után derült ki, hogy downos a kislányunk. Minden leletem jó volt, rendszeresen jártunk ellenőrzésre, voltunk 4Ds ultrahangon, 4 egymástól független orvos is vizsgált, mégis megtörtént. Egyedül magzatvízvizsgálaton nem voltunk, mert semmi sem indokolta. Erről szerintem senki sem tehet, az orvosok sem képesek csodára a mai technika sem tökéletes, pedig oly sok vizsgálat létezik már. Nemrég olvastam, hogy MO - on tavaly 160 downos baba született (minden 600-ig szülésből), ezek 1/3 - át otthagyják a szüleik a kórházban. Ez nagyon szomorú, mert az a kisbaba tehet a legkevésbé arról, hogy betegnek született, mégis elhagyják. Nehéz először elfogadni a tényt, hogy beteg baba született, holott a terhesség alatt végig minden rendben volt, de aztán minden rendbe jön és úgy gondolom ettől sokkal rosszabb betegséggel is születnek meg babák.

A downos babák nagyon tudnak ám szeretni és nagyon aranyosak tudnak lenni. Tény, hogy lassabban fejlődnek, de a mi kislányunk egyelőre mindent tud, amit egy 6 hós babának tudnia kell.

Egy 28 éves anyuka

2009. márc. 22. 21:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Azért neked nem kell idegeskedned, tényleg nem olyan gyakori ez a betegség és nagy százalékban ki is szűrhető, de mivel csak a magzatvízvétel ad 100%-os eredményt, vizsgáltasd ki, ha az megnyugtat. Nem írtad hány hetes kismami vagy.

Boldog babavárást!

2009. márc. 22. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!