Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdhetem el intézni az...

Mikor kezdhetem el intézni az apaságit? Vannak költségei? Ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék róla lemaradni.

26 hetes kismama

2011. jún. 14. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Mi a kerületben mentünk el az anyakönyvvezetőhöz.A nőgyógyászaton kellett kérnem az apaságihoz papírt és együtt az iratainkkal kellett el mennünk, mind a kettőnknek.2200ft-os illeték bélyeg kellett és azt hiszem ennyi.Talán születési anyakönyvi kivonat is kellett, de ebben nem vagyok biztos! :)

és tényleg minél hamarabb el kell intézni, mert a kórházban, akkor nem kaphatja a párod nevét a bébike.

Kellemes baba várást! :)

2011. jún. 14. 22:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem az anyakönyvi hivatalba kell menni, hanem az önkormányzathoz, és ingyenes, nincs semmi költsége. A dokitól viszont tényleg kell papír. Amíg nincs kész az anyakönyv (a baba 2 napos koráig, nekünk a kórház intézte) addig meg lehet csináltatni, mert csak akkor kérik. Ha most megcsináltatod, az sem baj, legalább tutira időben meglesz.

Boldog és gondtalan babavárást!

2011. jún. 14. 23:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk se kellett fizetni érte!

A nőgyógyász azt mondta még szülés előtt csináljuk meg a papírt, ha jól emlékszem 2 vagy 3 példányba adták.

2011. jún. 15. 05:52
 4/6 anonim ***** válasza:

A nőgyógyásztól kérsz igazolást az apaságihoz,el mész az önkormányzatra,ki töltenek egy papírt,és azt hiszem ennyi,persze az apa is legyen ott mert neki is alá kell írni!!

Boldog babavárást!!!!

2011. jún. 15. 05:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Én pont tegnap említettem a védőnőmnek a dolgot :)

Adott is egy igazolást,amit majd le kell pecsételtetni a nőgyógyásszal. Mi jövőhéten csináltatjuk meg. Azt az apukával és a papírjaitokkal (lakcímkártya,személyi) elmész a hivatalba-azt hiszem a jegyző intézi-de nem vagyok benne biztos- fél órán belül megvan,költség mentesen. 3 példányt csinál, 1 a tiéd,1 az apukáé,1 pedig már nem tudom kié.-azt hiszem az megy a kórházi papírokhoz,és a kórházban így egyből az apuka nevére kerül a kicsi.

Nem vagy még elkésve. Én előre szeretem megcsinálni- most azért,mert Apuka azzal viccelődik,hogy ha megint lányunk lesz,akkor nem veszi a nevére. Sajnos én már nem nevetek rajta...

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!

Üdv:2 lánykás,27hetes km.

2011. jún. 15. 11:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. jún. 15. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!