Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vettem pelenkát egy pelenkabol...

Vettem pelenkát egy pelenkaboltostól ujszülöttnek, márkátlan,100 db-os. Nem tudom jo e mert a külseje nem vizhatlan, vagyis nem nejlonos, nem ázik át?

Figyelt kérdés
kérdeztem töle melyik jo ujszülöttnek, ezt javasolta azt mondja jo fajta, de félek becsapott. 2 hét és jön a babánk még sosem vettem pellust nem tudom hogy kell kinéznie, nem fog folyton átázni? amugy dereka gumis, meg tépős,de a külsejének milyennek kell lenni?
2009. márc. 21. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Én még nejlonos pelust nem láttam, de állítólag a Tesco Gazdaságos ilyen. Nem a külső borítás számít a pelenkánál, nem ott szokott általában átázni. Nálunk a combjánál és a derekánál hátul folyt ki a cucc, mikor a kisfiam telerakta a pelust. A lényeg, hogy a babának kényelmes legyen, ne szorítsa túlságosan és néhány órát azért bírjon ki. Bár míg újszülött volt, nekem a kisfiam két óránként kb. tisztába kellett tenni, mert egy kis kaki miatt már nyafogott. Ne aggódj, majd kitapasztalod, hogy nektek mi válik be. Az olcsó nem feltétlenül rossz. Egyébként a kórházban nálunk Libero-t adtak, azon úgyis tudsz gyakorolni, mire hazamentek. Bele fogsz jönni 1-2 nap alatt, hidd el! :)

Boldog babavárást és gyors, könnyű szülést kívánok!

2009. márc. 21. 14:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem újszülöttnél fontos a jó minőségű és a köldökcsonk miatt a kimondottan újszülötteknek való pelus.Ha leesik a csonkja a köldökről,akkor már nem kell annyira koncentrálni a márkára,mert valóban nem mindig a legdrágább a jobb.Első lépésben inkább újszülöttnek való pelust vegyél,általában az van ráírva,hogy "new born",van a Pampers-nek is,a Libero-nak is és Huggies-nek is ilyen.Úgy alakítják ki a köldök résznél,hogy ne piszkálja a csonkot.
2009. márc. 21. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a negyedik babámat várom tehát elhasználtunk már pár adag pelust :)amúgy én Liberot és pampers-t használok-használtam nekik. De az első időkben megfelel egy olcsóbb no name is mert 2-3 óránként ki fogod cserélni ha folyik akkor a lábacskáinál vagy esetleg derekánál folyik ki a pisi-kaki és ezen sokszor még a márka sem segít. Ha nem nejlonos az kifejezetten jó mert nem fülled be a baba bőre már csak nagyon kevés pelus nejlonos inkább lélegzős pamut szerű anyaggal borítják őket mert az sokkal egészségesebb a kicsinek is, szóval ne aggódj nem rázott át az eladó! A köldökcsonknál pedig eleinte nyugodtan hajsd le a pelus azon részét ahol hozzáér a csonk ezt a new born pelusoknál is így kell és amúgy is leesik a köldökcsonk egy max két héten belül!

Remélem tudtam segíteni:33-hetes kismama

2009. márc. 21. 23:35
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, pont ez az olyan lélegzős pamut boritásu, már kezdtem aggódni, nagyon aranyos vagy én is erre gondoltam hogy a köldök részen lehajtom, köszi szépen a tanácsokat, mindenkinek.
2009. márc. 22. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!