Kispocis kismamák, anyukák! Nektek se fájt a hátatok se a derekatok terhesség alatt?
Nem biztos, hogy ez pocak nagyság függő. Szerintem nekem nincs kicsi pocim, mégse fáj se a hátam, se a derekam. Max akkor, ha rosszul fekszem.
34 hkm
Pici pocis voltam szinte végig, alig híztam, a hátam mégis majd leszakadt. Szerintem se pocifüggő a dolog, inkább az játszat közre, hogy mennyire erősek az izmaid, sportoltál/sportolsz-e, milyen a genetikád, hogy reagálsz a terhességre...fene tudja.
Szóval örülj neki, ha neked nem fáj!
Nagy pocival sem fájt a hátam/derekam, meg a 2. babával kicsi pocival sem. Most,a 3. babánál kezd fájni de szerintem csak az ágy miatt van,le kellene cserélni. Vagy lehet azért fáj néha,mert minél többedik a terhesség,annál több nyűg veszi elő az embert... vagy mind a 2. Meg most akkora a pocim,mint a 2. babával a 41. héten. Ki tudja,mi játszik közre...
Boldog babavárást és egészséges kisbabát Mindenkinek!!
Üdv: 26 hkm.
A hatfajas foleg a gerinctol es a hatizoktol fugg.
Minel erosebb a hatizom, annal tobb dolgot vesz le a gerincrol, marmint tobb feladatot, igy kisebb az esely a hatfajasra. En alapban rendszeresen tornazom, mivel eveken keresztul allomunkam volt, igy egyertelmuen jo esellyel indultam a hatfajasra, foleg, hogy kozben sokat kellett hajolnom, kicsit gornyedni.
De nekem nem fajt.
Ketszer szultem, terhesseg alatt is dolgoztam, heti 5 napban a napi 8-9 orat ugyanugy allva toltottem el. Akkor mar elofordult a hatfajas, de nem volt jellemzo. Mondjuk en direkt odafigyeltem terhesseg alatt is a helyes testtartasra, eppen amiatt, mert sokat kellett allnom. Nem nyomtam elore a csipomet, hasamat. Sajnos sok kismama automatikusan felveszi ezt a helytelen testtartast a terhesseg elejetol, teny, hogy ezzel nagyobbnak latszik a pocak es terhesebbnek az allapot, illetve automatikusan koveti a derek tamasztas, mert ez is olyan kismamas, de a gerincnek ezzel egyaltalan nem tesznek jot.
Szoval mindegy, hogy kicsi, vagy nagy a pocak, de oda kell figyelni:
- hatizomerositesre
- helyes, normal testtartasra
- jo cipre (foleg a sarokmagassag a fontos, az sem jo, ha teljesen lapos, az sem jo, ha magas, eppen eleg a gerincnek es a medencenek az a plusz hirtelen terheles, amit a baba miatt kap).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!