Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen papirt kell intézni ha...

Milyen papirt kell intézni ha két àllampolgàru lesz a gyerek?

Figyelt kérdés
Régen olvastam ha külföldön szülök Magyarorszàgon be kell jelenteni a gyereket vagy valami ilyesmi.valaki tud segiteni hogy müködik ez?
2011. jún. 6. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Skóciában szültem, itt nem kapta meg az állampolgárságot, mert mind a ketten magyarok vagyunk. Otthon kellett mindent intézni. IDŐIGÉNYES, el lehet intézni megbízással, ha viszont hazamész előtte, akár 90 napra is otthon ragadhatsz. Több emberről is tudok aki így járt.

Nővérem Hollandiában szült, ott megkapták a gyerekek a holland állampolgárságot, így a magyarral nem foglalkoztak már. De törvény szerint ha a gyerek bármelyik szülője magyar, akkor a gyerek automatikusan magyar (is). Tehát bármikor kikérhetik a magyar papírokat is.

Te milyen országban szülsz? Ha ott megkapja az állampolgárságot, akkor mindenképpen kérjetek neki onnan útlevelet, hogy nehogy ti is 90 napra otthon ragadjatok, szétválasztva ezzel a családot.

Ha a britteknél szülsz, pontosabban el tudom mondani, mert nem teljes a külképviselet honlapján az info. Ha máshol, akkor csak az ottani külképviselet honlapját tudom javasolni.

2011. jún. 6. 13:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Svàjcba fogok szülni mert itt lakunk a férjem idevalosi.szoval akkor ez egy hosszu folyamat lesz :(
2011. jún. 6. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
A magyar nagykövetségen elintézik, csak kellenek hozzá a papírok. Én Németországben szültem, a lányom másfél éves, de Magyarországon még nem anyakönyveztettük. A követségen azt mondták, megcsinálják, kb 2 hónap, de legalább nem kell miatta utazgatni.
2011. jún. 6. 14:13
 4/9 anonim ***** válasza:

En Angliaba szultem es Marcius 16.a ota itthon vagyunk.Marha gyors az ugyintezes:(

Persze apuka kint van:(

Azt igertek 1,5-2 honap nos ez lesz a 3. honap es meg mindig az anyakonyvre varunk a szemelyit igy el se tudjuk kezdeni.

2011. jún. 6. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Skóciai vagyok. Nekünk a magyar anyakönyvezés volt a bonyodalmas. Azt a mo-i lakhelyed szerinti anyakönyvi hivatalban kell intézni illetve megbízással intéztetni. Az tart 90 napig, illetve sok ügy kicsúszik a 90 napos határidőből. De ez csak akkor baj, ha nincs másik állampolgársága a gyereknek és így nem kap más országban útlevelet csak ideiglenest.
2011. jún. 6. 14:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Szoval akkor elég csak a nagykövetségen?magyarba akkor nem kell?
2011. jún. 6. 14:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, megcsinálják a követségen, én nem fogok emiatt hazautazni, meg fordíttatni a papírokat, ha megcsinálják helyettem. Annyi, hogy oda személyesen el kell mennetek, babával együtt, de tudtok időpontot kérni.
2011. jún. 6. 23:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Skóciában sajnos nem így van, de mivel te Svájcban vagy, így neked más lehet a helyzet.

Én most futom majd a köröket a 2. gyerekkel. Most mivel már tudom, mit, hol, mikor kell csinálni, így most majd azért gyorsabb és könnyebb lesz.

2011. jún. 7. 13:53
 9/9 A kérdező kommentje:
akkor mär neked könnybb lesz :)
2011. jún. 7. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!