Mit néz a védőnő családlátogatás alkalmával?
A lakókörülményeket, a tisztaságot, a felszereltséget.
2011. jún. 4. 12:20
Beszélgetni, tanácsokat adni. Meg kérdezhetsz is tőle sok mindent. Ha a körülményeket vizsgálnák mindenhol nagyon sok helyen nem volna egy gyerek sem.
2011. jún. 4. 12:29
Nálunk nem nézett semmit,de viszont 3 órán át beszélgetett(jól feltartott)
Aztán bejelentette,hogy amikor meg lesz a baba hetente jön!Már előre rettegek.:)
2011. jún. 4. 12:29
Szerintem semmit. Barátnőméknél ilyenkor már sok minden megvolt, ami a babának kellene, de nem volt semmi összerakva, helyére téve. Amikor nálunk volt, akkor inkább tanácsokat adott, elmondta, miket írnak majd fel receptre, ha megszületik a baba, hogy ha majd hazajövünk a kórházból jönnek a drnénivel, meg ilyenek.
2011. jún. 4. 12:38
Nézi a körülményeket , még ha nem is mondja , hogy azért megy , de munkaköri kötelessége megvizsgálni ,hogy jóhelyre kerül-e a kisbaba. De gondolom nem egy faluvégi putriban laktok gáz-víz-villany nélkül , úgyhogy ettől nem kell tartani.
Emellett felteheted neki a kérdéseidet , ő is elmondja , hogy mi várható még a szülésig és utána mit hogyan kell csinálni. Ha normális a védőnő , akkor segíteni fog mindenben.
2011. jún. 4. 12:39
6/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk most túl jó helyzetben, mert úgy volt, hogy még mielőtt szülnék, elköltözünk egy másfél szobás lakásba, ahol azért huzamosabb ideig lettünk volna. Sajnos ez csak a szülés után fog összejönni, szóval most egy kis albérletben lakunk, a 3.on és lift sincsen. 1 szobánk van, itt lesz a baba helye is, mivel mást nem tudok kitalálni. A konyha és a fürdőszoba nagyon picike, de természetesen van víz, villany, fűtés, nem pereg a vakolat, csak szűkös a hely. Eredetileg ide nem is akartam felhozni a baba cuccait, majd csak a végleges helyre, de most így akkor kénytelen leszek.
7/10 A kérdező kommentje:
Jah még valami, azt nézi, hogy mindene megvan-e a babának? Elkérjem addigra a kiskádat meg a pelenkázólapot meg a babakocsit?
szia,igen kérd el mert nézi azt is.ha tisztaság van mindegy hol lax,de a fal azért ne legyen vizes ahol a baba lesz,második gyereknél nem mindig jön ki.pár nap mulva szülök de nekem még nem szolt.
2011. jún. 4. 14:13
Azt nézi, hogy rendezett körülmények közé érkezik-e a baba, nem dohos-e a lakás, stb. Tisztaság legyen, nem a lakás méretét ellenőrzi, és nem listával a kezében érkezik, hogy minden megvan-e. Tekints rá úgy, hogy akár segítséget is kérhetsz tőle, mit hol érdemes beszerezned.
Nekem nagyon normális, értelmes védőnőm van szerencsére, sok jó tanácsot adott, a baba születése után hetente jött mindig, de igényeltem is, mert mindig volt valami kérdésem.
2011. jún. 4. 14:41
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Kapcsolódó kérdések: