Császármetszés altatásban, gerincbe adott érzéstelenítéssel?
Császárral fogok szülni. Egy hét múlva beszélek az altatóorvossal. Választanom kell a két dolog közül, vagy megmondják, hogy hogyan legyen?
Tapasztalatok pro és kontra?
Engem altatásban császároztak, de nagyon sajnálom, hogy így történt. A vajúdás alatt kaptam epidurális érzéstelenítőt, ez alatt tudtam mozgatni a testrészeimet. Aztán a császár mellett döntött az orvos, és spinál érzéstelenítést kaptam. Ez szintén gerincbe megy, de deréktól lefelé érzéketlen lesz az ember, nem tudja mozgatni a lábát, de fájdalmat se érez. Sajnos ez nekem nem hatott, így elaltattak. Máig fájó pont, hogy nem hallottam felsírni a gyerekemet, a karomba is csak késő délután vehettem (reggel 8-kor szültem).
Természetesen kérd ki az orvos véleményét is, de én mindenképpen az érzéstelenítést választanám a helyedben.
Bevallom, félek a gerincbe adott érzéstelenítéstől, de való igaz, hogy lemaradnék a kicsim első perceiről. És az pedig pótolhatatlan. Ha mindent betartok, akkor kelek fel, mikor mondják, nem türelmetlenkedek, akkor nem történhet semmi baj!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Bevallom,én is féltem:))
Semmi mástól a szüléssel kapcsolatban,csak ettől,hogy tűt döfnek a gerincembe.És én sem hittem,de észre sem vettem,komolyan.Mondjuk elég gyorsan pörögtek az események,nagyon hamar kiderült,hogy császározni kell,kettőt pislogtam a műtőasztalon ültem.Mondta az anesztes,hogy szóljak,ha elmúlt a fájás.Szóltam,és már bent volt a tű,egy egész ici-pici szúrást éreztem csak,és máris nem fájt semmi.Utólag örülök,hogy nem altattak(bár nálunk úgy tudom nem volt választás),mert így legalább ha a karomba nem is foghattam,hallottam mikor felsír,és az első pillanatban láthattam,mikor a vállamhoz tették,és sírtam.Sírok a mai napig,ha az első talákozás eszembe jut.
Szóval csak azért írtam le,hogy ne félj,nincs mitől.
Egyébként meg ha a kockázati tényezőt nézzük,az altatás veszélyesebb,úgyhogy no para,nem lesz semmi baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!