Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok, de mi...

6 hetes terhes vagyok, de mi lassan 1 eve kulfoldon tartozkodunk es itt is fogok szulni, de utana szamitunk hazamenni es fog e jarni nekem valami tamogatas? Pl. Gyes?

Figyelt kérdés
Elotte volt 2 evig munkaviszonyom!
2008. febr. 19. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! Ha van bejelentett magyar lakcímed, a gyes és a családi pótlék mindenféleképpen jár! Ha jól tudom a gyes kb.27 e ft, a családi pótlék pedig ha csak 1 baba van, 12200 ft! Ezek mindenképp járnak,de csak akkor ha van bejelentett Mo-i lakcímed!!!

Boldog babavárást! :)

2008. febr. 19. 22:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Elobb elfelejtettem,hogy biztos el fogjuk intezni a

magyar allampolgarsagot a babanak!

2008. febr. 19. 22:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez talán még segíthet: : [link]

Egyébként magyar állampolgár vagy ugye? Mert ha 2 éven belül volt 180 nap munkaviszonyod,akkor 6 hónapra jár az úgynevezett Tgyás (terhességi-gyermekágyi segély)ami a bruttó fizetésed 70 %-a!

2008. febr. 19. 22:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen en magyar allampolgar vagyok!De az a problemam,hogy most kb mar egy fel eve ide vagyunk cimileg ideiglenesen bejelentve,de ha megyunk haza otthoni cimem lesz eleg akkor intezkednem?
2008. febr. 19. 22:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon halas vagyok,hogy segitesz!Koszonom!
2008. febr. 19. 22:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon szívesen segítek amiben tudok.Valahogy azt kellene megoldani,hogy az állandó lakcímed itt legyen Mo-n,mert az fontos lenne! hát ha jól számolom még 9 hónap hátra van,és még az is benne van a 2 évben,szóval szerintem ezt a Tgyást és családi pótlékot a baba születése után rögtön intézzétek valahogy, ha még kint is vagytok, viszont az állandó lakcímet ... hát azt nem tudom! De holnap utána érdeklődöm a volt kolléganőmnél,mert ő foglalkozik ezekkel az ügyekkel és írok egy e-mailt, ha megadod a címed, és ott pontosan mindent leírok!! :)

Az én emailem: bnesaci@freemail.hu

Üdv. neked ! 30 hetes kismama :D

2008. febr. 19. 23:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy!:)

Akkor leirom a cimemet:tibinamenyi@yahoo.com

Varom leveled!Elore is koszonom!!!

2008. febr. 19. 23:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia.mi is külföldön élünk,tehát tapasztalat....attól,hogy nem Magyarországon születik a baba,ha te is és az apa is magyar állampolgárok vagytoka baba autómatikusan magyar állampolgár lesz.(mi azt hittük,hogy nem,de mégis így lett).Ha külföldön születik,akkor el kell majd menned az ottani magyar nagykövetségre,ott adnak majd neked egy egyszeri kiutazási engedélyt magyarországra(babának)és akkor tusz vele hazamenni,és otthon tudod elintézni a papírjait(anyakönyvi,taj,lakcímkártya,útlevél)ez kb 2hónap lesz.ha 1 éve külföldön vagy,akkor az elmúlt 180napban biztosan nem volt munkaviszonyod Magyaroroszágon,tehát a gyed nem jár.A gyes,és a családi fog járni a baba születése után,de nem tudom melyik országban élsz jelenleg,de ott is kérheted a babának a családit,gyest(nem mindeggy melyik ország,mert van ahol sokkal több pénz a csp,és a gyes is,mint magyarban)mi is külföldön kapjuk és a családi 160eu/hó,és nem 12.000ft.szóval szerintem nézz utána hogy ahol most élsz,ott milyen járandóságok vannak,csak arra vigyázz,hogy nehogy mindkét országban kérd a babára járó pénzeket,mert az előbb-utóbb kiderül,és valamelyik ország visszafizetteti veled az addig kifizetett pénzt,mivel mindkét országban egyszerre nem kaphatod a pénzeket(tapasztalat).
2008. febr. 20. 09:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Az biztos , hogy a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni Mo-n, csak akkor jár a GYED és a TGYÁS
2008. febr. 20. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!