Ha magamnak fizetem aTB-t és babás leszek akkor alanyi jogon jár utánna vagy hogy is van ez?
Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 16:58
1/6 anonim válasza:
gyes jár, családi jár és ha megvannak az orvosi pecséteid akkor egyszeri anyasági is.
a gyest és az anyaságit külön papíron kell kérni.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, ezt mind tudom, csak a TB-t nem tudom, hogy kapom e utánna, vagyis fizeti-e ez idő alatt az állam utánnam.
2011. jún. 1. 17:04
3/6 anonim válasza:
Előny még, hogy nem nyújtják be a szülésért a számlát :)
A gyessel egyidőben a magad utáni fizetést szüneteltetni kell (külön nyomtatvány), mert a gyes miatt eü. ellátásra biztosítottá válsz.
4/6 anonim válasza:
bocsi, akkor félreértettem.
igen, jár. csak szólni kell miatta.
5/6 A kérdező kommentje:
:D Semmi gond. Csak erre lettem volna kíváncsi, mert már kezdenek az "okosok" félreinformálni én meg kezdek pánikolni miatta. De akkor csak jól tudtam eddig is. :) Mégegyszer köszi a válaszokat. :)
2011. jún. 1. 17:19
6/6 anonim válasza:
Igen. Jogosult leszel, nem kell egyénileg rendezned. De jelentkezz ki az apehnál az egyéni járulékfizetési kötelezettség alól, különben kiküldik a csekkeket. Nálam elmaradt és sokáig küzdöttem, míg törölték a hátralékokat, aztán még kamatot is számoltak, amit utólag szintén lehetett töröltetni, de sok macera volt vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!