Átnéznétek a "babakelengye" listámat?
Sziasztok!
Egy-két dolog már megvan, de nem akarok túl nagy hülyeségeket venni. Tapasztalt anyukák, kismamák átnéznétek, hogy jó-e ez így kb?
Előre is köszi!
Bútorok:
Kombi kiságy + kókuszmatrac 50 000 Ft
babakocsi hordozóval - Espiro Vector Air 3 in 1 90 000 Ft
Pelenkázás, fürdetés, ápolás
pelenkázó feltét 2 000 Ft
Johnson's táska, minden szükséges kozmetikummal 8 000 Ft
1 csomag (78 db) Pampers premium care newborn pelus - 1-es méret 2 500 Ft
1 csomag (72 db) Pampers premium care mini pelus - 2-es méret 2 500 Ft
Graco elemes orrszívó 8 000 Ft
10 db textil pelus 3 300 Ft
Biztonsági fürdető kiskád helyett 6 000 Ft
2 db kapucnis frottír türcsi 4 000 Ft
olló, fürdető szivacs, fésű 3 500 Ft
vízhőmérő 3 200 Ft
Altatás
2 matracvédős frottír lepedő 5 000 Ft
1 kókuszpólya + 1 hálózsák vagy 1 takaró 6 000 Ft
1 fejvédő 7 000 Ft
1 pléd 4 000 Ft
AngelCare légzésfigyelő 22 000 Ft
zenélő körforgó 6 000 Ft
Etetés
Tommee Tippee kézi mellszívó 9 000 Ft
1 db cumisüveg + cmisüvegmosó 2 500 Ft
2 db cumi 1 000 Ft
1 kiskanál 1 500 Ft
szoptatós párna 6 000 Ft
Nekem a szüléshez és utánra
Dianatal gél 30 000 Ft
eldobható bugyi (Bébé Confort) 3 500 Ft
Chicco gyermekágyas betét 2 500 Ft
melltartóbetét (Madela) 2 000 Ft
mellápoló krém (Avent) 2 600 Ft
2 db szoptatós melltartó 10 000 Ft
2 hálóing (mert csak pizsamáim vannak) 7 000 Ft
éjszakai betét - 2 csomag 1 000 Ft
Luxuscikkek, mert szeretnénk:-)
játszószőnyeg 9 000 Ft
kéz-láb lenyomatkészítő 2 000 Ft
Valami fali dekoráció 4 000 Ft
Kismama fotózás 20 000 Ft
Babaruhák - örököljük - szerintem nem sok mindennel kell kiegészíteni:-)
A Johnsons termékeket nekem sem ajánlották, helyette inkább Gabit használj. Bár én az első hónapokban tuti csak a gyógyszertári krémeket fogom használni! A lázmérőt nem láttam még a listádon, mi külön vettünk egyet a babának. Meg ha sokat viszitek majd kocsival és nincs lesötétítve az ablaka, akkor érdemes még egy árnyékolót is venni. Meg ha jól látom nincs a listádon párásító. Bár előre mi se vesszük meg, csak ha szükségesnek látjuk.
32 hkm
első vagyok: az én porszívóm is bitang erős, de a orszivó annyira letompítja, hogy egyáltalán nem veszélyes. kipróbáltam:)
a 10 textilpelus kevés, ez enyém most 1,5 éves, 40nél tartunk.
a szoptatós párnát én kaptam, de 1-2 használat után félretettem, a saját párnámon vagy a fotelben, párna nélkül sokkal kényelmesebb volt.
Kérdezted még, hogy hogyan tudnád csökkenteni a végösszeget:
Babakocsit biztos, hogy kapsz fele ennyiért, jó minőséget
én 900 ft-ért vettem 10 db textilpelust a tescoban
biztonsági fürdető helyett jó a kiskád is 2500ért
vízhőmérő van 400ft-ért is, és ugyanúgy mér
1 kiskanál 1500? 6ot kapsz 800ért!
melltartóbetétet is kapsz 700ft alatt, babylove és még senki nem panaszkodott rá, viszik, mint a cukrot!
mellápoló is van olcsóbban és a minősége is jó
szoptatós melltartó 5000? 2500ért is van!
pizsama tökéletesen megfelel
Persze, ha megteheted, hogy mindenből a drágábbat vedd meg, akkor szíved joga. Én is ezt tenném, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
Köszi!
A fürdető már megvan, mert a kiskád egyszerűen nem fér el:-( Viszont akkor pelus és társai ügyben irány a Tesco;-) Ezeket az árakat a brendon honlapjáról és a vateráról szedtem
Szia.
szoptatós melltartó van 600ft-ért is.Igaz kínais de a célnak megfelelő....Ugyan olyan mint a 2500 forintos.
Eldobható pelusból én csak a 2-es méretet ajánlom...
Ha esetleg kell egyes méret akkor majd vesztek ha szükség lesz rá.De valószínűbb a kettes méret.
A porszívós orrszívót ajánlom én is.
Fürdető szereket ne vegyél mert a doki ír fel receptre.Rá érsz még megvenni.
Mellszívót is felesleges venni mert lehet nem lesz rá szükséged.Nekem a védőnő mondta,hogy ha nem muszáj akkor ne vegyek mert feleslegesen ne szoktassam rá a mellem a fejésre...
Plédet én vettem itthonra egy kisebb méretűt meg egyet babakocsiba.
Babakocsit én is 40e-ért vettem.Szerintem felesleges annyiért venni,de te tudod.
Hálóinget egyet vettem én is meg egy pizsamát,az első napokra éjszakára,aztán melegítőnadrág is megteszi meg egy póló is....:)
Vízhőmérő a tescoban talán 400 ft:)
Az ágyba pedig írtad a fejvédőt meg takarót meg ilyeneket..Ezeket mind meg lehet venni egy csomagban 10 ezerért kb. Az enyém 11e volt és volt benne párna,takaró,fejvédő,baldachin.
Kb ennyi jutott eszembe nekem is,ha valami eszembe jut akkor még írok.
Ami felesleges szerintem:
Johnson's táska, minden szükséges kozmetikummal 8 000 Ft (adnak a kórházban is ilyen tusfürdőt, majdnem minden babát kiüt, a legjobb a gyógyszertári cucc, majd felírják)
Graco elemes orrszívó 8 000 Ft (nem nagyon szívnak, inkább porszívós, arianna márkájút javasolnék)
2 db kapucnis frottír türcsi 4 000 Ft
Inkább textil pelus anyagút, azzal könnyebben törölgetni a hajlatokat. egy ilyet, egy olyat :)
vízhőmérő 3 200 Ft
Kb 2szer használnád...
1 kókuszpólya -sztem nem kell
Viszont: hálózsákból nem árt egy váltás. :) csúnya helyekre bír menni a kaki néha :)
Takaró: ovis méretet vettem, nem a legolcsóbb helyen fejvédővel együtt 8000-ért.
Zenélő körforgó: ha teheted, vegyél távirányítósat, aranyat ér. Ha épp elvan vele a baba, te meg főznél, nem kell odamenni, nem lát, kibír még 5 percet. :)
eldobható bugyi (Bébé Confort) 3 500 Ft
Mit tud ez a bugyi, hogy ennyibe kerül? Gyógyászatiban 5 darabosat vettem 590-ért.
játszószőnyeg 9 000 Ft
A mostani anyáklapjában van akciós kupon egy tiny love-ra, szerintem nézd meg :) Lehet, hogy luxus cikk, de nekünk egy időben reggelente plussz egy óránk volt miatta (aludni, együtt lenni,s tb)
A dianatal gélhez nem tudok hozzászólni, nekem császárom volt... Most nem tudom mi lesz,de max málnalevél teára ruházunk be. :)
Talán még a tenabetét olcsóbb, én legalábbis 1500ért vettem.
De te tudod, mit engedhettek meg.
U.i.: A babakocsi kagylóüléses, sosem venném meg... De Te tudod. Mikor jön a baba?
kellemes babavárást! Könnyű szülést!
Köszi a válaszokat!
Októberi lesz a baba. Csak nem egyszerre akarok mindenért rohanni.
A türcsi, vízhőmérő, kozmetikai cumók tanácsok megfogadva:-) Módosítom is a listámat:-)Még pár ezer minusz:-))) Az a bugyi amolyan passzos rövidnaci, stabilabbank tűnik, mint a többi. Azt a játszószőnyeget néztem pont, amihez a kupon is van:-) Sajna így ennyi... A babakocsihoz van mózeskosár is. Az igazat megvallva azt és a kiságyat már megvettem. Azért emellett döntöttünk, mert nem találtam ennél könnyebb mózeskosaras babakocsit és a 3.-ra kell felcipelnem, ezt a fajtát meg sajnos nem lehet kapni mostanság használtam, pedig folyton böngésztem a hirdetéseket:-( Ágynemű helyett nem jó a pólya? Arra gondoltam, hogyha pólyaként nem szereti, takarónak még akkor is jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!