Átnéznétek a kelengye listámat? Minden benne van, amire szükség lehet?
mellékeld a listát !
anélkül nehéz lesz :D
BÚTOROK: kiságy, pelenkázó, szekrény a ruhácskáinak...
RUHÁK: - 2db 56-os szett
- 62-es méretben:
- 10 db rövid body
- 3 db hosszú ujjú body
- 10 db ujjatlan rugi
- 5 db hosszú ujjú rugi
- 3 db kisnadrág
- 3 db kocsikabát
- 3 db kis sapka
- 2 pár zokni
- 1 pár kesztyű
TEXTÍLIÁK:
- 10 db textil pelenka
- 3 db fürdőlepedő
ALVÁSHOZ:
- matrac
- 3 db gumis lepedő
- 3 ágynemű garnitúra
- baldachintartó vas
- 2 hálózsák (62-es méret)
SÉTA UTAZÁS:
- babakocsi, bébihordó
- 3 db takaró a babakocsiba
ETETÉSHEZ:
- mellszívó
- cumi, cumis üvegek....
FÜRDETÉSHEZ:
- kiskád
- fésű
- körömvágó olló
- hőmérő
- fültisztító
- kencék (ezt orvos írja fel ugye mindet??)
EGYÉB:
- fertőtlenítő
- popsitörlő
- pelenka
- lázmérő
- orrszívó
- szennyes tartó vödör, pelenka vödör
- sólámpa (éjjeli fénynek)
- párásító
- légzésfigyelő
- pólya
Bocsi, csak idő volt, míg leírtam!! Nem akartam össze-vissza, igyekeztem rendezetten és átláthatóan!
Remélem mostmár értékelhető!
Köszönöm!
Szia
semmi baj :)
sok a 3 kocsikabát elég kettő nem fog koszolódni
sok a 3 fürdőlepedő elég kettő hogy legyen váltás. de ahogy gondolod...
3 ágynemü garnitúra rengeteg!!! elég 2 szett huzatból hogy legyen váltás. a csecsemő szettet 2 éves korára kinövi.
hálózsákból úgy vegyél hogy ne egy méretből legyen kettő db hanem minden méretből egy db igy ha kinövi a következő méretet előveszed
mindig lesz rávaló.
babatakaró a kocsiba nem kell 3 db sőt kettő se elég egy ami pes. anyagú gyorsan száradó nem vastag pléd. a babakocsi meg legyen téliesíthető
és legyen bundazsák is akkor nem kell millió pléd.
kencéket a fürdéshez ápoláshoz a gyerekorvos írja fel igen.
sólámpa: ? mindek??
éjjeli fénynek nem jó mert pelenkázni nem lehet mellette inkább legyen elfordítható spot ami mellett a bőrhibákat is észreveszitek.
mellszívót párásítót nem kell előre megvenni.
pólya : hát kinek kell vegyen de felesleges.
kb. ennyi.
Ha ez már mind meg van, akkor ok, ha nincs akkor szerintem pár dolog sok. de ha már megvan akkor ki ne dobd.
DE nekem kevés az 56-s ruhák. nekem 3910grammal született a lányom, de 2 hónapig csak 56-s ruhát hordott. a 62-es óriási volt rá. és body azért kell rendesen. és a 62-es hálózsákban is elveszett volna. az ne legyen nagy, ne hogy bele csusszon. nekünk úgy volt hogy volt egy 56-s egy 62-es és utánna már 74-t kapott mert akkor már nem tudott volna úgy bele csúszni.
tápszert én vennék elöre, ha hétvégén jöttök haza. lehet nem kell, de nem árt ha van egy pakkal otthon.
kell mindenképpen hordozó mert csak abban hozhtod ki a korházból, és nem árt egy babakocsi aminek van mózes része, vagy mély babakocsi.
ágynemüre minimum 1 éves koráig semmi szükség nincs, föleg hogy hálózsákban lesz. mi nem is vettünk mert egy vagyonba kerül.
ágyfölé zenélö, meg felhúzos zenélö már 2 hetes korától látja és figyeli.
meg még olyan fürdetö kendö sem árt amivel mosod majd. vékony puha legyen kb 15x15 centis. hamar kiszáradjon az a lényeg.
utolsó vagyok.
legfontosabb, a mellbimbó krém. lehet patikában is kapni, de a melledet már elöre is kenheted vele, de mikor szoptatsz a kösztes idöben mindenképpen. szerintem az anyukák 90%-nak teljesen kiszárad, kiázik és akár vérezhet is. a szoptatás rettenetesen fájdalmas. meg szerintem elöre vegyél melbimbó védöt vagy másnéven mellbimbókiemelö kis gumi dolog, de abból is van több méret nézd meg és a kisebb méreted vedd meg. ez ha nem tud rendesen szívni a baba akkor már kellhet az elsö napokban.
és szerintem a szopi párna nagy találmány. én még most is cumisüvegezésnél is használom. csak legyen aki megmutatja helyes használatát.
Nem írtad mikor születik a baba.
RUHÁK:
"- 2db 56-os szett"
vagy többet szerezz be, lehet hogy teljesen felesleges is lesz.
"- 62-es méretben:"
A 10 db ujjatlan rugit mivel akarod majd ráadni? Ha h.ujjú bodyval, akkor abból is kell legalább annyi. Ha meg r.ujjú body, akkor h. ujjú rugi.
Kisnadrágból, kocsikabátból bőven elég 1, max 2, úgyis csak legfeljebb kocsiban fogod ráadni, ott meg tényleg nem koszolódik.
Sapkából szintén elég egy vékony pamut sapka.
Fürdőlepedőből 1 pelenka anyagú "kifogót" (ez pici korában jól jön), 3 nagyobb frottírt (ezt meg sokáig tudod majd használni).
Gumis lepedőből 2 elég szerintem, ha úgyis teszel rá lepedőt még. Ágynemű garnitúra teljesen felesleges, ha hálózsákoztok.
Fűtött lakásban body+rugi+hálózsák+esetleg egy vékony pléd teljesen elegendő.
Kispárnát meg úgysem fog legalább 1,5 éves koráig használni, addigra meg a csecsemő méretű takarót növi ki.
Baldachin tartó vas szintén teljesen felesleges csicsa, 1,5 évesen nekem lerángatta az ágyról a szorosra húzott vasat, és azért van súlya, nem valami jó, ha ráesik a fejére. De ha te szeretnéd, vedd meg. Ami hasznos ezekből a szettekből, az a fejvédő a rácshoz, ezt tudsz külön is venni pl. ikeában nagyon szépet lehet kapni.
Plédből jó ha van legalább 3 db, lehet picit nagyobb is, később is tudod majd használni, míg kicsi, félbe tudod hajtani. Ebből sosem elég. :)
Mellszívó nagyon hasznos, elektromos megkönnyíti az életedet, de ha kölcsön kérsz még jobb, nekem csak az első 2 hónapban volt használatban főleg. Cumit mi nem is használtunk.
Fürdetéshez még nagyon hasznos a kád állvány, ha nem akarsz derékfájást kapni.
Hőmérőt teljesen felesleges venni, a könyöködre kell engedni a vizet, ha ott jó a hőmérséklet, akkor nem lesz gond. Az elejétől így fürdetem, sose volt gond.
Fürdetőt, popsikrémet az orvos írja fel, hajmosáshoz a Babé koszmó elleni sampont tudod megvenni. Drága, de nagyon jó, és sokáig elég, mi 2,5 éve használjuk.
"fertőtlenítő"
Ha sterilizálóra gondoltál, szintén teljesen felesleges.
Fogsz egy edényt, veszel a patikában citromsavat, és egy kiskanállal teszel a vízbe, úgy főzöd ki a cuccokat. Nem lesz vízköves.
Pelenkából nem kell a legkisebb méretet megvenni, elég a 3-6 kg-os is.
Lázmérőből tökéletesen jó a sima digitális, nem kell homlok+fülhőmérős, mert nem mérnek pontosan.
Orrszívóból ha akarsz vegyél porszívósat, de a kézivel is tökéletesen ki lehet szívni a cuccot, ha kell.
Pólya, külön szennyes tartó vödör felesleges. Elég egy vászon zsák is ha külön akarod gyűjteni a szennyest, én 6 hónapos korától a saját ruháimmal együtt mosok mindent.
Július 8-án születik a baba (elvileg:)
Bútorok, ill. babakocsi megvan (lábzsákos, téliesíthető, autós hordozóval: Coletto Austin a4)
A kelengye többi része hiányzik "csak" :)
Forgó zenélőt kapunk.
Öltöztetni pedig úgy szeretném, hogy rövid ujjú body + ujjatlan rugi + kocsikabát, ha hűvösebb van.
Csak azért írtam hosszú ujjút is néhányat, amikor tényleg hűvös lesz, legyen.
Köszönöm, hogy átnézitek! Köszönöm, hogy válaszoltatok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!