Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha indul a szülés, a fájásokat...

Ha indul a szülés, a fájásokat kell nézni csak vagy a keményedéseket is?

Figyelt kérdés
38 hetes kismami vagyok és 2-3napja bevizesedett az arcom,nyitva a méhszájam jó újjnyira...mensis görcseim néha vannak,fáj a derekam és nagy wc-i ingereim vannak.Kb. két órája azt veszem észre,hogy kőkemény lesz a pocim 20percenként kb.3percig.Lehet,hogy még ma indulni kell?
2009. márc. 17. 18:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia,hívtad már az orvosodat?
2009. márc. 17. 19:15
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Fájásnak kell lennie, mert akkor tágul a méhszáj. Figyeld a fájásokat, ha 10 percenként vannak, s 40 másodpercig tart egy fájás, az az igazi fájás. Majd pár óra múlva vált 5 percesre, na akkor kell indulni a kórházba.

Vegyél egy forró fürdőt, lehet akkor elmúlnak a keményedések, vagy ha tényleg szülés, akkor egy félórás forró fürdő végeztével erősödni fognak.

Nekem keddi napon kezdett el fájdogálni a hasam, egész nap gyengén, majd szerda hajnalban arra ébredtem már nagyon fáj, s 10 percenként, 8kor váltott 5 percesekre, de még délben is 5 percesek voltak, de akkor már véres nyákdugó jött belőlem, felhívtam a dokit, s mondta menjek be, megvár, s 2 kor kaptam fájás erősítő infúziót, s 4 órakkor lettek 3 perces fájásaim, majd este hatra 1 percesek. 8:30-ig hagytak kínylódni, nem jött ki a baba, s akkor megcsászároztak.

A keményedés magában nem jelent semmit, figyeld hogy fáj-e. Amit most érzel mensi szerű fájást az előjel, de ezek még csak jóslók. Ha beindulnak a fájások, az kb. 10x ennyire fog fájni, az még elviselhető, a 3 perces fájásoknál kezd elviselhetetlen lenni majd, s az 1 perceseknél már azt kivántam bárcsak már vége lenne, mert annyira még életemben nem fájt semmi.

Könnyű gyors szülést, s ne félj, tú lehet élni, nem kell izgulni , ott már semmi nem fog érdekelni, csak az hogy minél hamarabb kint legyen a baba!

2009. márc. 17. 19:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a doki, hogy a megkeményedések ellen igyak magnézium pezsgőtablettát.Ha nem igazi fájás akkor elmúlik.
2009. márc. 17. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!