Cukorbeteg kismamik, ti mit esztek? Adnátok jó ötleteket?
Én sok salátát ettem hússal.
Kekszek szőlővel, vagy valami nem magas tartalmú gyümivel
Felvágott sajt.
Gyümiket sajttal, ezek kompenzálják egymást.
Pici karbot is lehet, de ne az legyen a legtöbb a tányéron. Zöldségital. Ezek jutnak eszembe.
De biztos találsz interneten ötleteket ha beírod.
Reggeli: teljes kiőrlésű kifli, vagy 2 szelet Volkorn kenyér margarinnal (vaj nem jó)
Tízórai: 1 gyümölcsjoghurt, vagy alma, esetleg Jóreggelt keksz tejjel, turmix. Ha nagyon éhes vagyok fél kifli nyers zöldséggel, sajttal.
Ebéd: Szinte bármi, amit főztem, persze számolva a CH tartalmat. Előnyben a főzelék.
Uzsonna: Olyasmi, mint a tízórai
Vacsi: olyasmi, mint az ebéd, csak kevesebb
Pótvacsi: 3 szem háztartási keksz, vagy fél alma.
Délelőtt 10-ig tilos a gyümölcscukor és a tejcukor.
A gyümölcsökkel nagyon kell vigyázni, soknak magas a cukortartalma,pl. pont a szőlőnek.
Igen, nekem is a banánt és a szőlőt nem ajánlotta az orvos, inkább kimondottan az almát, kivit.
De nagyon nehéz így ennem mert én mindent édesen és sósan szeretek, nekem egy kinlasztás ez, hogy nem ehetek cukrosan! :( De mindent a cél érdekében! :)
160 ch-s diétán voltam.
Napi hatszor kellett ennem, 30-10-50-10-50-10-es felosztásban. Ez így nekem kevés volt, keton jelent meg a vizeletemben, ezért a tízórait és az uzsonnát bővíthettem.
Reggeli: magvas, korpás kenyér (2 szelet, nekem a Súlybarát termékek jöttek be a Ceres márkájúak nem), margarinnal, felvágottal, nyers zöldséggel, vagy sajtos kenyér, vagy diétás lekvárral megkenve.
Tízórai: tejeskávé (édesítővel v. 1 kanál engedélyezett mézzel), joghurt (Jogobella light, de ha nem kaptam, akkor natúr), Norbis puding, korpovit keksz, gyümölcs.
Ebéd: könnyű, zöldséges, csirkehúsos levesek, főzelékek, natúr, párolt husik, párolt zöldség, rakott húsos, zöldséges ételek.
Uzsonna: ugyanazokból, mint a tízórai, de az egyik gyümölcs volt biztosan.
Vacsora: virsli, felvágott, főtt tojás, rántotta, csirkehúsos saláta, főzelék.
Utóvacsora: 3 szem korpovit keksz v. 2 dl tej.
Gyümölcsből bátran mehet: alma, narancs, mandarin, meggy, cseresznye, barack, körte, a dinnyével óvatosan, a banán és a szőlő kerülendő teljesen.
Nem voltam drasztikus, pl. egyszer mértem ki a narancsot, 10 ch, kb. 1 db, így abból mindig egy egészet ettem, almával ugyanígy. Viszont arra nagyon figyeltem, hogy a 2,5-3 órás evéseket betartsam.
A főétkezések után 1 órával itthon mértem magamnak, a lényeg, hogy 7 fölé ne menj.
Végig nagyon jó eredményeim voltak, a baba is csodásan fejlődött, a szülés körül bolydult meg kicsit a rendszer (császármetszés, altatás, órákon át nem ittam, ettem), de gyorsan visszaállt a normális tartományba, most már nem is kell a diétát folytatnom. :)
11 hetes a kisfiam.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!!!
(Azt egyáltalán nem tudtam, hogy vajat nem szabad..., de más újdonságok is voltak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!