Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbeteg kismamik, ti mit...

Cukorbeteg kismamik, ti mit esztek? Adnátok jó ötleteket?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Én sok salátát ettem hússal.

Kekszek szőlővel, vagy valami nem magas tartalmú gyümivel

Felvágott sajt.

Gyümiket sajttal, ezek kompenzálják egymást.

Pici karbot is lehet, de ne az legyen a legtöbb a tányéron. Zöldségital. Ezek jutnak eszembe.

De biztos találsz interneten ötleteket ha beírod.

2011. máj. 31. 00:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Reggeli: teljes kiőrlésű kifli, vagy 2 szelet Volkorn kenyér margarinnal (vaj nem jó)

Tízórai: 1 gyümölcsjoghurt, vagy alma, esetleg Jóreggelt keksz tejjel, turmix. Ha nagyon éhes vagyok fél kifli nyers zöldséggel, sajttal.

Ebéd: Szinte bármi, amit főztem, persze számolva a CH tartalmat. Előnyben a főzelék.

Uzsonna: Olyasmi, mint a tízórai

Vacsi: olyasmi, mint az ebéd, csak kevesebb

Pótvacsi: 3 szem háztartási keksz, vagy fél alma.

Délelőtt 10-ig tilos a gyümölcscukor és a tejcukor.

A gyümölcsökkel nagyon kell vigyázni, soknak magas a cukortartalma,pl. pont a szőlőnek.

2011. máj. 31. 06:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is a banánt és a szőlőt nem ajánlotta az orvos, inkább kimondottan az almát, kivit.

De nagyon nehéz így ennem mert én mindent édesen és sósan szeretek, nekem egy kinlasztás ez, hogy nem ehetek cukrosan! :( De mindent a cél érdekében! :)

2011. máj. 31. 07:46
 4/5 anonim ***** válasza:

160 ch-s diétán voltam.

Napi hatszor kellett ennem, 30-10-50-10-50-10-es felosztásban. Ez így nekem kevés volt, keton jelent meg a vizeletemben, ezért a tízórait és az uzsonnát bővíthettem.

Reggeli: magvas, korpás kenyér (2 szelet, nekem a Súlybarát termékek jöttek be a Ceres márkájúak nem), margarinnal, felvágottal, nyers zöldséggel, vagy sajtos kenyér, vagy diétás lekvárral megkenve.

Tízórai: tejeskávé (édesítővel v. 1 kanál engedélyezett mézzel), joghurt (Jogobella light, de ha nem kaptam, akkor natúr), Norbis puding, korpovit keksz, gyümölcs.

Ebéd: könnyű, zöldséges, csirkehúsos levesek, főzelékek, natúr, párolt husik, párolt zöldség, rakott húsos, zöldséges ételek.

Uzsonna: ugyanazokból, mint a tízórai, de az egyik gyümölcs volt biztosan.

Vacsora: virsli, felvágott, főtt tojás, rántotta, csirkehúsos saláta, főzelék.

Utóvacsora: 3 szem korpovit keksz v. 2 dl tej.

Gyümölcsből bátran mehet: alma, narancs, mandarin, meggy, cseresznye, barack, körte, a dinnyével óvatosan, a banán és a szőlő kerülendő teljesen.

Nem voltam drasztikus, pl. egyszer mértem ki a narancsot, 10 ch, kb. 1 db, így abból mindig egy egészet ettem, almával ugyanígy. Viszont arra nagyon figyeltem, hogy a 2,5-3 órás evéseket betartsam.

A főétkezések után 1 órával itthon mértem magamnak, a lényeg, hogy 7 fölé ne menj.

Végig nagyon jó eredményeim voltak, a baba is csodásan fejlődött, a szülés körül bolydult meg kicsit a rendszer (császármetszés, altatás, órákon át nem ittam, ettem), de gyorsan visszaállt a normális tartományba, most már nem is kell a diétát folytatnom. :)

11 hetes a kisfiam.

2011. máj. 31. 08:23
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat!!!

(Azt egyáltalán nem tudtam, hogy vajat nem szabad..., de más újdonságok is voltak.)

2011. máj. 31. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!