Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19hetes babás vagyok ma...

19hetes babás vagyok ma kaptam meg az AFP? Félnem kell igaz?

Figyelt kérdés

AFP:18.2

Mom1:0.51

Mindenki ijezget hogy ez mennyire rossz!!!

Eddig semmi baj nem volt a babával:(:(

A héten megyek genetikai UH mert a védőnőnőm AFP nélkül nem engedett el :(

Ugye nincs baja a babának?

2009. márc. 17. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia! Egy picikét tényleg alacsony, de van, ahol 0,4 MoMot fogadnak el alsó határnak. E szerint rendben vagytok.

Biztos vizsgálnak még emiatt, de két dolgot tarts szem előtt: az AFP vizsgálat önmagában annyira elavult, hogy a szülész-nőgyógyászok épp szeretnék eltöröltetni a kötelező jellegét! Továbbá itt mi csak segítő szándékkal tudunk neked saját értékeket és tanúságokat írni, de a dokit válasza a mérvadó!

Fel a fejjel, szurkolok, hogy minden rendben legyen!

2009. márc. 17. 15:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én ma kaptam meg az AFP eredményemet:29,2 a Mom :0,80 A doki szerint ez a Mom érték alacsony egy kicsit,ezért elküldött genetikai tanácsadásra.Most én is nagyon félek.Remélem nincs baj!
2009. márc. 17. 15:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia!Átérzem a helyzeted, én is végigmentem ezen, nekem is ilyen alacsony volt, és az orvosom rábeszélt egy méhlepény mintavételre. Hát nem részletezném azt az idegállapotot amiben két hétig voltunk. Persze a babának semmi baja. Esetleg csináltass, ha még lehet, vmilyen kombinált tesztet, az több értéket néz. Egyet értek az előttem szólóval, az afp eléggé elavult, sok helyen nem is veszik figyelembe, én is csak a magunk megnyugtatására vetettem alá magam a mintavételnek. Nyugi, biztos rendben van a babód!!
2009. márc. 17. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom mi a fenét kell ijesztegetni az ember lányát!Meg már azt sem,hogy mi az alsó határ mert ugy veszem észre mindenhol más!Tök jó!Most aztán döntsd el mi a helyzet.

Az enyém 0,67 lett és kell mennem genetikára,de még előtte megnézték UH-on és mindent rendben találtak!

Kitartás!

Nem szabad idegeskedni mert nem jó a babának!

2009. márc. 17. 16:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én 2 hete kaptam meg az AFP-t, és 0,62 Mom volt. Az UH-os doki egyből azt kérdezte, hogy mikor vették le, és hogy 28 napos-e (azaz volt) a ciklusom.

Mivel sosem volt 28 napos (inkább több), és a 16. hét betöltése után 2 nappal vették le a vért, arra a következtetésre jutott, hogy korán lett levéve a vér, ezért lett alacsony az AFP. Én viszont elmúltam 35, ezért ennek az eredménynek nem örültek, DE a 12. héten végeztünk kombinált tesztet, aminek jó lett az eredménye (ez a kromoszómabetegségek kimutatására szolgál).

A dokim azt mondta, a 12. héten végzett vizsgálat a biztosabb, pontosabb teszt.

Bár 2 hete az UH-on nem találtak "durva genetikai eltérést", biztos ami biztos, most hétfőre berendeltek újból. Ez is jó lett, így megnyugodtam.

Üdv!

19. hetes kismama

2009. márc. 17. 16:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem 0,37 lett, kétszer csináltak genetikai uh-ot, ott nem láttak rendellenességet, de annyira megijesztettek, hogy elvégeztettük az amniocentézist.Ott kiderült, hogy semmi baja a babának!

Tudom, hogy nehéz, hisz én is átéltem, de próbálj meg nem idegeskedni!

Az egész afp olyan mint egy jóslás, csak arra jó, hogy idegbeteggé tegyék a kismamákat!

Nem lesz semmi baj, ne aggódj!

26 hetes kismama

2009. márc. 17. 16:14
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:) Félek nagyon:(

Amugy 16,4 hetes terhes voltam amikor levették,utána olvastam hogy ha alacsony akkor Down-kor gyanus lehet de nekem a tarkőredővel sem volt semmi baj szoval nem értem ezt:(

Remélem nincs semmi baj...

Szép babavárást mindenkinek:)

2009. márc. 17. 16:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

A hugimnak 0,69 lett. Elküldték genetikai vizsgálatra. Arra volt jó, hogy megnyugodjanak, és 100%-ra kiderüljön kisfia születik. Azóta megszületett Barnabás és egészséges, gyönyörű kis pasi:):)

Ne izgulj! Nem lesz semmi baj. Egyébként más értéket mutat, ha nem időben veszik le a vért.

Ne idegeskedj, minden rendben lesz:)

2009. márc. 17. 16:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Én most kaptam meg az afp eredményem 0,51mom lett.ideges vagyok én is.a vdőnő szerint ne aggódjak.hétfőn megyek ultrahangra.
2010. febr. 26. 15:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia,én vk 0,51mom .Mindent renben találtak az uh-on itt nálunk 0.4-2.5mom-ig van a norm tartomány.
2010. márc. 9. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!