19hetes babás vagyok ma kaptam meg az AFP? Félnem kell igaz?
AFP:18.2
Mom1:0.51
Mindenki ijezget hogy ez mennyire rossz!!!
Eddig semmi baj nem volt a babával:(:(
A héten megyek genetikai UH mert a védőnőnőm AFP nélkül nem engedett el :(
Ugye nincs baja a babának?
Szia! Egy picikét tényleg alacsony, de van, ahol 0,4 MoMot fogadnak el alsó határnak. E szerint rendben vagytok.
Biztos vizsgálnak még emiatt, de két dolgot tarts szem előtt: az AFP vizsgálat önmagában annyira elavult, hogy a szülész-nőgyógyászok épp szeretnék eltöröltetni a kötelező jellegét! Továbbá itt mi csak segítő szándékkal tudunk neked saját értékeket és tanúságokat írni, de a dokit válasza a mérvadó!
Fel a fejjel, szurkolok, hogy minden rendben legyen!
Hát én nem tudom mi a fenét kell ijesztegetni az ember lányát!Meg már azt sem,hogy mi az alsó határ mert ugy veszem észre mindenhol más!Tök jó!Most aztán döntsd el mi a helyzet.
Az enyém 0,67 lett és kell mennem genetikára,de még előtte megnézték UH-on és mindent rendben találtak!
Kitartás!
Nem szabad idegeskedni mert nem jó a babának!
Sziasztok!
Én 2 hete kaptam meg az AFP-t, és 0,62 Mom volt. Az UH-os doki egyből azt kérdezte, hogy mikor vették le, és hogy 28 napos-e (azaz volt) a ciklusom.
Mivel sosem volt 28 napos (inkább több), és a 16. hét betöltése után 2 nappal vették le a vért, arra a következtetésre jutott, hogy korán lett levéve a vér, ezért lett alacsony az AFP. Én viszont elmúltam 35, ezért ennek az eredménynek nem örültek, DE a 12. héten végeztünk kombinált tesztet, aminek jó lett az eredménye (ez a kromoszómabetegségek kimutatására szolgál).
A dokim azt mondta, a 12. héten végzett vizsgálat a biztosabb, pontosabb teszt.
Bár 2 hete az UH-on nem találtak "durva genetikai eltérést", biztos ami biztos, most hétfőre berendeltek újból. Ez is jó lett, így megnyugodtam.
Üdv!
19. hetes kismama
Nekem 0,37 lett, kétszer csináltak genetikai uh-ot, ott nem láttak rendellenességet, de annyira megijesztettek, hogy elvégeztettük az amniocentézist.Ott kiderült, hogy semmi baja a babának!
Tudom, hogy nehéz, hisz én is átéltem, de próbálj meg nem idegeskedni!
Az egész afp olyan mint egy jóslás, csak arra jó, hogy idegbeteggé tegyék a kismamákat!
Nem lesz semmi baj, ne aggódj!
26 hetes kismama
Köszi a válaszokat:) Félek nagyon:(
Amugy 16,4 hetes terhes voltam amikor levették,utána olvastam hogy ha alacsony akkor Down-kor gyanus lehet de nekem a tarkőredővel sem volt semmi baj szoval nem értem ezt:(
Remélem nincs semmi baj...
Szép babavárást mindenkinek:)
Szia!
A hugimnak 0,69 lett. Elküldték genetikai vizsgálatra. Arra volt jó, hogy megnyugodjanak, és 100%-ra kiderüljön kisfia születik. Azóta megszületett Barnabás és egészséges, gyönyörű kis pasi:):)
Ne izgulj! Nem lesz semmi baj. Egyébként más értéket mutat, ha nem időben veszik le a vért.
Ne idegeskedj, minden rendben lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!