Terhessen dohányzom a nagy probléma a babának?
2 gyermekes, 24 hetes! Én sem értem, hogy mért kell mindenkinek itt nekiugrani...
Aki nem szoptat 3 évig, már szar anya...
De nem csodálkozom, hogy a dohányzáson kiakadnak az emberek itt, hiszen a legtöbb kismama úgy gondolja itt, hogy még a szénsavas ásványvíz, meg a reszelt alma is káros terhesen... :D
Anyum dohányzott, nem büszke rá, és én sem, de 2 héttel túlhordott, és semmi bajom, tesómnak szintén semmi baja.
természetesen baj, hogy dohányzik a kedves kérdező, nem is kicsi, de messze nem a legnagyobb azért...
A rendszeres alkohollal vagy kábítószerrel sokkal rosszabbul járna az a gyerek...
ettől függetlenül én sem értem, mért nem lehet leszokni, ha terhes vagy. Csak elhatározás kérdése. 18-19 éves korom óta dohányzom, de egyik terhességem alatt sem gyújtottam rá egyszer sem.
Hány hetes vagy?
Szia!
Megértelek téged nekem is nagyon nehéz volt leszokni a cigiről. Csökkentettem (nem vált be)aztán egyik napról a másikra eldobtam.Igaz , későn de sikerült.Kérdésedből következtetve lelkiismeret furdalásod van.Hidd el sokkal jobb lesz ha eldobod.Neked is és a babádnak is.Ha rá akarsz gyújtani gondolj arra,hogy itt van a pocakodba a kisbabád és neki az a jó ha nem kap abból a füstből amit te szívsz.Árt a babának tény a bagó na de azért nem annyira mint az alkohol vagy a drog mert a lepény megszűri bizonyos fokon a nikotint.Leggyakoribb a kisebb súly és a koraszülés.Drukkolok!Hány hetes vagy?
Gusztustalan,és elítéltem az ilyen semmire kellőket mint te.
Én 6 évig dohányoztam,párommal mikor elhatároztuk,hogy babát szeretnénk én abban a pillanatban abba hagytam és azóta sem gyújtok rá.
Le lehet pontozni nyugodtan,nekem ez egy kisebb probléma,sőt még annak sem nevezném,de a babájának az hogy ő dohányzik....sajnálom,hogy ilyen anyja lesz.ÖNZŐ
A cigi összehúzza az ereket, ezért csökken az oxigén odabent. Legközelebb ha rágyújtasz, jusson eszedbe a babád, aki nem kap benned kapkodja a levegőt és hamar le fogsz szokni.
Vannak, akik megússzák (vagyis a gyerekük) és ezzel példálóznak, de te nem tudhatod előre és nagyon nagy a kockázata annak, hogy mindkettőtök életét tönkreteszed. Ráadásul ha látszólag egészségesen születik is majd, lehet, hogy okosabb, szebb, fittebb kamasz vagy felnőtt lehet, ha nem cigizel. Megéri?
"probáltam leszokni rola de nemtudok nagyon nehéz."
Ha ennyit nem vagy képes megtenni a gyermekedért, akkor később mi lesz? Fontosabb neked a saját önző igényed, mint a gyermeked egészsége?
Bocs, de nagyon fel tudnak bosszantani a hozzád hasonlók. Tudom miről beszélek, 8 évig szívtam, volt úgy hogy napi 2-3 doboz is elment, piros és kék multifilter szívtam, nem a leggyengébbek. Mégis egyik napról a másikra tettem le, mikor megtudtam, hogy miújság.
Ez nem lehet kompromisszum (csak napi 1-2 szál) és megalkuvás kérdése. Elkel hagyni a cigit.
Pár hónap múlva meg itt fogsz sírni, hogy mitől lett koraszülött a babám? Mitől köhög állandóan? Mitől fullad be? Mitől stb?
A szememben (pedig nem ismerlek) elbuktál, mint ember, mint nő, mint anya.
De nem ítéllek el, mert emberként nincs jogom hozzá. Sok sikert a babádnak az élethez!
20:42-es vagyok!
Úgy látom,aki itt nem a kérdezőt hordta le,hanem a kérdésére válaszolt,esetleg próbált segíteni neki azt le kel pontozni.Ugyan miért?
Szerintem azért pontoztak le, mert értelmetlen csökkentésről beszélni, mert akkor a következő szálat megmagyarázod magadnak, hogy még belefér. El kell felejteni a cigit egyik napról a másikra, és kész. Más is megtette ezt, én is, ettől nem vagyunk hősök, csak felelősséggel gondolkozó ANYÁK!
Persze, beteg gyermek születhet ettől függetlenül is, de KÖTELESSÉGE mindent elkövetni a várandósnak, hogy megelőzze a bajt, amennyire lehet.
Szokj le, ha a környezetedben más is dohányzik, őt pedig kérd meg, hogy ne előtted dohányozzon, akkor könnyebb lesz. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!