Terhessen dohányzom a nagy probléma a babának?
Miért kell csesztetni? Hagyjátok már békén!
Kedves kérdező!
Amennyire csak tudod,csökkentsd a cigit! Napi 2 szál mondjuk nem számít soknak. Nyílván az lenne a legjobb,ha le tudnád tenni,de ha nem megy,akkor nem megy.
Több ismerősöm dohányzott a terhessége során, a gyermekük időre,és egészségesen született. A dohányzás okozhat koraszülést,kisebb lehet a baba- mind ez azért,mert a méhlepényt teszi tönkre a bagó. Ezért kell a lehető legjobban lecsökkenteni/megszüntetni a dohányzást. Amikor a baba megszületett,akkor pedig ajánlatos távol tartani a füsttől,mert a gyermekágyi halálozások jó része dohányos környezetben történik! (D cigaretta mellett gondolom kávézol is- ezt ha megszületik a babád,akkor hanyagold,mert ez is átjut az anyatejbe,hasfájós lesz,és álmatlan a baba!)
Az említett ismerősök ugyan úgy dohányoztak,mint ha nem is lettek volna terhesek. Egyiküknek nem volt sokáig teje,a másiknak hasfájós lett a babája,végül tápszerezték,mert az anyuka a kávét a kimerültség miatt nem hanyagolta.
Sok sikert a leszokáshoz/csökkentéshez!!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv:2gyermekes,24h.km.
Én is dohányoztam évekig de ahogy kiderült,hogy pici babát várunk attól a naptól eszembe sem volt rágyújtani.Úgy éreztem mint,ha soha nem is dohányoztam volna.Most vagyok a 35.héten és el sem tudom képzelni,hogy rágyújtsak.Persze sokan visszaszoknak rá miután megszületik a baba én nem szeretnék bár lehet akkor majd máshogy érzek de most ez van.Szerintem ha ez nem elég nyomós érv,hogy leszokj,hogy most babát vársz akkor semmi.
Ne magadra hanem a picire gondolj.
Kedves 27 hetes!-mert ugye annyi vagy,csak másodjára elütötted?
A "csesztetés" alatt nem Rád gondoltam,mert mikor elkezdtem írni a gondolataimat,akkor a Te válaszod még nem volt fent!
és ha megnézed azokat,amik a Te válaszod előtt vannak...na,az mind csesztetés!
Áááá, hogy lenne baj! Csak poénosak akartak lenni a dohánygyárak, ezért írják rá a cigis dobozokra is, hogy vetélést okoz stb.........
A leszokás pedig elhatározás kérdése. Nálad sajnos te vagy az első helyen, nem a babád, ezért azt csinálod, ami neked jól esik, nem azt ami a baba érdeke lenne. Sajnálom.
Nem nehéz leszokni, velem együtt jó páran megtettük már....
ha gyerek vállalásra adod a fejed és anya akrsz lenni akkor legyenmár annyi akarat erőd könyörgöm.....
Én nem azt mondom hogy azonnal le kell tenni eleinte csak 1-2 szál naponta majd egy két slukk minden fejben dől el.
Igyekszem hasznos lenni! :)
Remélem sokak számára adtam hasznos választ!
Üdv:2gyermekes,24heteske :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!