Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érdemes orvost fogadni?

Érdemes orvost fogadni?

Figyelt kérdés
igazából hallota hogy másként bánnak azokkal akiknek fogadott orvosuk van,de sokkal sokkal jobban odafigyelnek? szoval megérné,mert ház és kert ujitásba vagyunk és most máshol is elférne az a pénz.
2008. febr. 18. 22:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Annyira azért nem érdemes orvost fogadni.Bár én is ezen variálok, mert lenne máshova is tenni, de tény jobban törődnek veled.A sógornőm is nemrég szült.Túlhordása volt,nagy is volt a babája, és csak bent feküdt a kórházban annélkül, hogy megmondták volna hogy mi van.Mindenki másnak beindították vagy ilyesmi.Neki mindenki mást mondott.Szóval húzták nyúzták.3 hetet volt bent a nagy semmiért.De döntsd el te, hogy mire költesz.Ez is kórház függő is lehet.Nem mindenhol egyformák a dokik.
2008. febr. 19. 06:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 27 hetes vagyok,és nemhogy fogadott orvosom nincs,de még az sem dőlt el,hogy kinyit-e a kórháznak a szülészete addig,amire szülni készülök,vagy egy másik kórházba kell majd mennem:):):)Mi is lakást újítunk fel,ezért nem lenne pénzünk még egy dokit is menedzselni,no meg az elsőbaba első kellékek sem túl olcsóak.Hallani ilyen rémhíreket,hogy ahol nincs fogadott orvosod ott rosszabban bánnak veled.Erre csak annyit,hogy édesanyám 3gyereket szült ebből kettőnknél nem volt fogadott orvosa,a hugomnál is csak azért mert ismerős volt a doki.Ismerek olyan anyukát is,aki most szüli a másodikat és az első után megfogadta,hogy soha többet fogadott orvos,kidobott rá egy csomó pénzt,majd alaposan megszenvedte miatta a szülést,mert a babájának pont akkor támadt kibújni kedve,amikor a doki több száz km-re volt,ráadásul éjjel.Ezért fogták és a kh. ügyeletén beriasztották az orvost.Közben a csaj is megkapta az oxitocin gyorsítást.Aztán a végén neki kellett visszatartani a tolófájásoknál,mert még nem ért oda a doki,az ügyeletes,meg nem akart belenyúlni,mert a másik betege.

Szóval nem csak arról vannak rémhírek,hogy mi lesz ha nem fogadsz...és míg olyannal már találkoztam,aki póruljárt,olyannal még nem,akit az érintett hátrányosan,hogy nem volt dokija.Mindig csak hallani ilyenről,hogy az ismerősnek az ismerősének az unokahugának valaha...Neked kell eldönteni,hogy akarsz-e,tudsz-e áldozni ilyenre.A szülés az egy ösztönös folyamat,és ha a mentőautóban jönnek a tolófájások,akkor akár ott is meg tudod szülni a babát,az orvosok és szülésznők csak azért kellenek,hogy segítsenek,és könnyebb legyen.A neheze rajtad múlik.

2008. febr. 19. 06:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A nagy részét a munkának (persze rajtad kívűl) a szülésznő végzi. Az orvos néhányszor megvizsgál, a végén kisegíti a babát, vág, ha szükséges és varr. Ennyi. A szülésznőt meg vért izzadnak (bár azok közt is van bunkó). Szerintem nem fontos orvost fogadni. At első szülésemnél volt fogadott orvosom, most egy másik városban élek, és itt nem lehet orvost fogadni, úgyhogy izgatottan készülök a szülésre, hogy milyen lesz az ügyeletes orvosnál szülni. De akárkit kérdezek, mindenki elégedett.
2008. febr. 19. 07:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom,nem volt rávaló:((,Megszültem ügyeletben,semmi gond nem volt ezzel.Ennek 7 éve.A doki akinél szültem névről ismer,köszön az utcán,megkérdezi,hogy van a nagylány,pedig egy fillért nem kapott.Most 8 hetes vagyok,Ő uh-zott az SZTK-ban,nagyon rendes aranyos volt.Tehát az nem pénz kérdés,hanem orvosfüggő,hogy miként bánik veled.
2008. febr. 19. 07:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sincs fogadott orvosom. Fizetsz neki 9 hónapon keresztül, meg plussz a szülésért és lehet, hogy be sem meg (sok ilyet hallottam). A védőnőm a terhesség elején azt mondta, hogy ha nincs semmi komplikáció a terhesség alatt, akkor nem érdemes orvost fogadni. A húgyomnak sem volt orvosa, ügyeletben lévő doki szülesztette, és minden rendben volt. Ez a dolguk. Úgysem hagynak ott egyedül.
2008. febr. 19. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
bocsi húgomnak :D
2008. febr. 19. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azért kerestem fogadott orvost, mert nálunk enélkül csak ahhoz az orvoshoz lehet menni, akihez területileg tartozom (eleve csak két orvos van, de a másikhoz sem mennék, mert máshonnan ismerem és nem igazán bírom emberileg). Akihez én tartozom, ahhoz nem merem kockáztatni, hogy járjak, mert egyszerűen nem veszi figyelembe, amit mondok, kérek (nem akart adni kiskönyvet, a vizsgálatokra máshonnan kellett beutalót szereznem), ja és a kérdéseimre sem hajlandó válaszolni.

Én sem akarok fizetni, de kénytelen vagyok. Ha jó az orvosod, örülj neki, ha az enyém az lett volna, hozzá járnék, és boldog lennék, hogy nem kell fizetnem.

2008. febr. 19. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból maszek dokihoz jártam elötte is vizsgálatokra,mert bőven voltak negatív tapasztalataim az éppen a korházban lévő dokikkal.Amióta terhes vagyok azóta is hozzá járok.Így nála szeretnék szülni is,mert meg vagyok vele elégdve.Ha ezek a korábbi rossz tapasztalatok nem lettek volna,akkor valószínű én sem fizetnék érte.A mi korházunkban sok nődoki van,viszont a korházi rendeléseken had ne mondjam miket csinálnak!Így én maradok a bevált dokimnál.Viszont ha te meg vagy elégedve az eddigi munkájukkal,akkor szerintem fölösleges ezért fizetni,hisz ezért vannak ők ott!
2008. febr. 20. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!