Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért gondolják azt sokan, h...

Miért gondolják azt sokan, h terhesség alatt bármiféle vérzés normális? Hogy tudnak a gyk előtt ülni halál nyugodtan, mikor véreznek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 26. 13:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az én kérdésem miatt tette fel a kérdező ezt a kérdést. Mivel nem vagyok orvos, nem tudhatom, hogy ez a nagyon enyhe színű barnás folyás mi. Mert leírtam, hogy nagyon enyhe a színe. Piros vérzésről szó sem volt. Nekem az orvosom azt mondta (külföldön élek, itt kicsit más a hozzáállás), hogy ha folyamatosan fennálló, vagy erős vérzésem van, akkor menjek be. A nagyon enyhe barnás folyásra nem mondta. De gondoltam, mivel idegesít a dolog és nem tudom, normális-e, megkérdezem, van-e valakinek tapasztalata.

Megyek ma orvoshoz, de azért szívesen veszem, ha a kérdésemre válaszol aki tud, illetve van tapasztalata. Az ez előtti kérdés az enyém 22 hetesen.

2011. máj. 26. 14:30
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekem a védőnő azt mondta hogyha bármilyen jellegű vérzést tapasztalok (gyenge/erős,barnás/rózsaszínes/pirosas bármi) azonnal menjek orvoshoz. Nem délután, nem holnap, hanem azonnal.

Majdnem 8 hetes voltam amikor volt egy kis barnázás, azonnal mentem ki a kórházba ahol közölték velem az információnál(7:15-kor) hogy csak 9-től van rendelés addig várni kell. Felmentem az osztályra, leküldtek a rendelőbe, mire megnézett egy orvos (8:50 körül) már a vérzés nyomai sem voltak láthatóak. Átküldött uh-ra (11-kor meg is érkezett az uh-s orvos) Ő sem látott semmi rendelleneset, hálistennek.

Azóta nem volt ilyen, de a védőnőnek amikor mondtam, hogy mi volt megdícsért :)

Bocs, hogy hosszú lett, de én is úgy vagyok vele, hogy inkább menjek 1000x feleslegesen, minthogy azért ne maradjon meg, mert úgy gondoltam nincs gond.

2011. máj. 26. 14:42
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

NEM NORMÁLIS se a vérés, se a rózsszínes folyás, se a barnázás!!!

Volt haematómám.

2011. máj. 26. 15:04
 14/17 A kérdező kommentje:

Naigen, én is ezt írtam.. inkább feleslegesen, mint későn..

Akinek nem lett baja, az jó, de attól még másnak lehet. Főleg hogy nekem is kb annyi barnás folyás jelezte a hematomámat, mint a 22 hetesnek van. Nem volt görcs, semmi. Csak ez. És mégis baj volt. Ja, én válaszolgattam neked ott.

2011. máj. 26. 17:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem azokkal a nőkkel van probléma, akik feltesznek ilyen kérdést...egyáltalán nem! Mivel ők, ha már érdeklődnek, az azt jelenti, hogy nem nyugodtan ülnek otthon a babérjaikon, csak nem tudnak bizonyos dolgokat! Itt szerintem azokkal van probléma, akik laikusként azt válaszolják, h nyugodjon meg, semmi gond! Leírhatja mindenki a saját történetét, de senki nem írhatja azt, h biztosan nincs gond, attól, hogy nála nem volt...minden ilyen jellegű kérdésre minimum azt kell válaszolni, ha nem is tud orvoshoz menni, akkor hívja fel, és mondja el hogy vérzett és milyen volt (szín, állag...), azután az orvos meg tudja állapítani, h szükséges a vizsgálat, vagy nem, stb. Én is véreztem, barnáztam...elolvastam először mindent a neten, amit tudtam, aztán a sok magnyugtató vélemény ellenére felhívtam az orvosom, és be kellett mennem, megvizsgált, haematomám volt, progeszteront kellett szednem és 2 hétig szigorúan feküdnöm, most már minden ok velünk! Ez az én történetem, DE mindenkié más, és mindig orvossal kell beszélni ilyen esetben!!! üdv
2011. máj. 26. 19:01
 16/17 anonim ***** válasza:

1, Először is nem halál nyugodtan ülnek, hanem halál ijedten, és azért kérdeznek, mert nagyon félnek, és bizonytalanok.

2, Legtöbbjük már túl van azon, hogy felhívta az orvosát, aki persze látatlanban azt mondta, hogy amíg kevés pecsételés van, addig ne menjen be soron kívül, másnap várja. Az orvosok sok ilyet láttak, minden 2-3. terhességnél előfordul pecsételés, és az esetek döntő többségében magától múló panasz, utrogestant is csak biztos ami biztos alapon adnak. Sokszor a hüvely és a méh alakulása is előidézhet némi barnázást.

3, Azért sem küld be az orvos azonnal pecsételéssel, mert tudja, hogy utazni, órákat várni, idegeskedni, stb. sokkal rosszabbat tesz, mint lefeküdni és pihenni 10-12 órát, amíg nyugiban, normál körülmények között nézik meg. Ha a baba már nem él, úgyis mindegy, hogy hány órával előbb közlik ezt, a műtéttel meg fogják várni a saját orvost és a másnapot.

4, Persze az orvosok elmondják, mik azok a jelek (erős vérzés, élénk piros vérzés, görcsök, stb.), amikor mindenképp azonnal be kell menni vagy esetleg akár mentőt is kell hívni, de ezek felismerésében is bizonytalanok az itt kérdezők, és ezért is kérdezgetnek. Sokszor tényleg nem egyértelmű, hogy kis folyás vagy enyhe vérzés, barnás avagy pirosas, sok vagy kevés, mert mihez is képest?

5, Szerencsétleneknek van elég bajuk, minek cikizni őket? Legtöbbjük biztatást vár csak, azért ír ide.

Sajnálom, hogy sokan még ezt az alapvető pszichológiai reflexet sem értik.

Én sosem ide írtam, hanem bújtam a netet, sokszor sokat vérezgettem, pecsételgettem, mindig rögtön felhívtam az orvost, vasárnap késő este is, ha kellett, szerencsére voltam vele annyira jó viszonyban. De csak egyetlen egyszer mondta, hogy irány az ügyelet, ahol hivatkozzak rá. Ennek ellenére gyakorlatilag azt vágta a fejemhez az ügyeletes, hogy ez most miért nem ért rá reggelig? És persze sosem volt baj.

2013. júl. 29. 13:04
 17/17 A kérdező kommentje:
Az én pszichológiám másmilyen akkor. engem nem nyugtat meg ha laikusok látatlanba azt mondják,m h semmi gond, MERT náluk se volt. Nekem vizsgálat kell és orvos.
2013. júl. 31. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!