A Zselykét hogy becéznétek? És a Zétényt?
Figyelt kérdés
2009. márc. 15. 19:13
11/20 anonim válasza:
szerintem a név akkor szép ha nincs becézve:) én a fiamat Zéténynek a lányomat Zselykének fogom hívni és nem akarom becézni (a Zselyke tudom hogy becézett forma, de nem akarom még ezt is még rábecézni, esetleg Zselykó)
12/20 A kérdező kommentje:
...kislányom született és Zselyke a neve,nem becézzük sehogy!!!Már el is múlt egy éves,ő Zselyzsének hívja magát!!:):)
2011. jan. 13. 13:45
13/20 anonim válasza:
Már régi a kérdés, de egy Zétény nevű ismerősöm (25 éves) beceneve Zéta. Mellesleg egy nevet nem kell erőszakkal becézni, igazad van benne! Egy Zselyke baba a környékünkön pedig Zsezsi, Zselyek, Zselyi. Olyan idiótán hangzik, pedig a Zselyke szép!
14/20 anonim válasza:
Zselyi,Zsejcó,Zsejó :-)Amíg kicsi utána jó lesz a Zselyke is...Ahogy szívből jön úgy becézd Őt!!
15/20 anonim válasza:
Visszatérve a Rékára. Unokahúgomat Rékusnak hívjuk :)
16/20 anonim válasza:
ENgem is Zselykének hívnak. Íme a hosszú lista arról, hogy hogyan szoktak becézni: Zsé, Zsömzsöm, Zsezsi, Zselykeszky,Zsezs, Zsömi, Zsely, Zselyi, Zsezske, Zsepi, Zsemi, Zsezsusz, Zsezsike, Zselyike, Zselykesz, stb...
Mivel engem majdnem mindenki máshogy szokott hívni, ezért ezt nekem igazán könnyű volt megírni. Ma már minden "ZS" betűs szóra felfigyelek, ezért nem ajánlom, hogy bárki is az összeset alkalmazza :)
17/20 anonim válasza:
Gratulálok a kislányodhoz!!! Nagyon szép neve lett!!
Nekem a 3.babám is fiú lesz... Zétény nevet szeretném.
Ha majd egyszerű lesz lányom is akkor pedig a Zselyke név tetszene!!
18/20 A kérdező kommentje:
Köszi.Gratulálok a fiúkhoz.:-)Én ismét kismama vagyok,még nem tudom ki lakik a pocakban,de ha fiú lesz már nem kapja a Zétény nevet,Máté lesz.Pedig nagyon tetszik a Zétény is.:-)
2013. ápr. 22. 11:00
19/20 anonim válasza:
Én is Zselyke vagyok engem Zselyusznak szoktak hívni meg Zselykuci Zsezsinek Zselyku Zselyuszka (bár nekem a Zselyuszka nem tetszik annyira)
20/20 anonim válasza:
Nekem a fiam Zétény és Zétinek becézzük. Bár a bölcsibe Zétusnak hívták :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!