Első szülésnél mindenképpen van gátmetszés?
Figyelt kérdés
azt olvastam, hogy az első szülő nőknél 95-96%ban alkalmaznak gátmetszést. igaz ez? volt akinél nem kellett? szeretnék gátvédelemmel szülni...2011. máj. 24. 18:56
11/13 anonim válasza:
Nálam nagyon próbálkoztak a gátvédelemmel,de egész egyszerűen nem fért ki. Nem volt mit tenni.
12/13 A kérdező kommentje:
hú, hát köszönöm a válaszokat. ez egy olyan, "majd ott kiderül dolog" ezek szerint.
egyébként a pécsi klinikán fogok szülni...
2011. máj. 24. 22:21
13/13 anonim válasza:
A vajúdást nem hosszabbítja meg a gátvédelem, max a kitolási szakaszt. Vagy durvább esetben szakadás történik. Tehát amikor a kitolási szakasz megy már, az utolsó tolófájásnál vágnak, amikor már látják a baba fejét. Nagyon kicsi, vagy nagyon nagy becsült súly esetén alap, hogy vágnak. De ha elhúzódik a kitolási szakasz, akkor is dönthetnek úgy, hogy inkább kímélik a babát. Sajnos vannak kórházak, ahol meg sem hallgatnak, csak vágnak. 20 évvel ezelőtt mindenhol ez volt. Próbálkozni lehet, beszéld meg, hogy nem minden áron akarsz gátmetszést, csak ha feltétlenül szükséges. A baba életét akkor sem fogják veszélyeztetni, ha ellenkezel. Bátorság, túl lehet élni, nem kellemes, nekem 3 gátmetszés után (és 2 védelem)szűrésnél azt mondta az orvos, egy sem látszik rajtam :) Könnyű szülést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!