Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A nyári babáknak is kell pólya?

A nyári babáknak is kell pólya?

Figyelt kérdés
Nekem eddig csak téli babám volt, most júliusban fog megszületni. Nem fog gutaütést kapni, ha 40 fok lesz?
2011. máj. 20. 20:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Megint mennyi eltérő válasz, vélemény :) (ami persze nem baj!!!)

Íme az enyém: van olyan, hogy angol pólya, kifejezetten nyári babáknak. Kicsit inkább szerintem a hálózsákra hasonlít. Én is nyári baba voltam, anyukám ilyenben tartott engem és állítólag szerettem. Keress rá google-ban, képeket is találsz.

A rendes pólyáról annyit, hogy nem kell végtelenségig benne tartani a bébit, ki is kell venni belőle hogy tudjon mocorogni. De van, akinek a szoptatást nagyon megkönnyíti, vagy a nagyon pici súllyal született babákat szintén könnyebb benne tartani. A másik, hogy a 9 hónap alatt végig bennünk van, finom, meleg veszi körül. megszületik és elmúlik ez a fajta biztonság, "ölelés". De a pólya ezt valamilyen szinten tudja pótolni, megnyugtatja a babát!!!! Ezt is hozzáértők állítják, én hittem nekik és kislányomat pólyában altattam: kiegyensúlyozott, jól alvó, az éjszakát hamar átalvó picike volt. De persze nyári babának fölösleges, csak, ha nem haragszol, én is leírtam a véleményem :)

2011. máj. 20. 21:14
 12/20 anonim ***** válasza:
Friss tapasztalat, 3hetes a babám, és itthoni első pár napban csak pólyában tudott aludni,mert sokkal jobban megnyugtatta,mint a takaró,nem szorosra húztam,csak,hogy éppen körül ölelje a meleg. Napközben nincs benne, szoptatáshoz van külön párnája,így akkor sem. Szóval ez is olyan,mint nagyon sok minden más,nem csak fekete és fehér létezik. Egyébként szerintem nem vettem volna magamtól,de ez még az enyém volt:D (arra célzok,hogy valamelyik rokonnak tuti van és nem kell megvenni )
2011. máj. 20. 21:41
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

előző oldalon első vagyok.Az én fiam szerette a pólyát, és nem kötöztem le benne, amennyire egy újszülött mozog, annyira tudott mozogni.Amúgy meg 39fokos lázzal sokkal könnyebb volt pólyával szoptatni.

Régebben több volt a gyenge izomzatú gyerek a pólya miatt??Hát nem hinném....a mostani átlagot bizti nem haladja meg.Jóformán minden 2. anyuka viszi a gyerekét gyógytornára,Dévény tornára.

Annyira túl van lihegve minden, hogy nemigaz!Az a pár hét nem árt a babának pólyában!Ismerek olyat, akinek a babája azért nem tudott aludni, mert szó szerint nem tudott magával mit kezdeni abban a nagy kiságyban.

Annyira nem bírom, hogy így le kell szólni a pólyásokat!!!!

2011. máj. 20. 21:43
 14/20 kisnita ***** válasza:

Kedves utolsó! Ne haragudj rám, én nem akartam leszólni a "pólyásokat" én csak azt közvetítettem amit az ortopédián hallottam.

Persze nem minden fekete és fehér, vannak helyzetek mikor hasznos a pólya, de egy átlagos, egészséges babának felesleges főleg ha nyári baba. Az angol pólya más tészta, ma inkább hálózsákként ismerik. Azt mi is használtuk és szerettük.

2011. máj. 20. 21:49
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a sok választ, jó, hogy ennyi nézőpontot megismerek. Mivel téli gyerekeim voltak, sokat használtam a pólyát. Nem kötöztem be, csak rátakartam egy takarót. Nagyon szépen fejlődött mindegyik a mozgásban.3 hónaposan forogtak, 10-12 hónaposan jártak. Jó a pólya, azt tudom, viszont attól félnék, hogy túlmelegszik tőle, amúgy is labilis a kisbabák hőháztartása. Mindegy, Kapunk pólyát, kiderül hogy kell-e.
2011. máj. 20. 22:27
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért nyáron csak ne tekerje senki pólyába a babát...
2011. máj. 21. 08:49
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is gaz nyaron a polya, nem rosszindulatbol de az en lanyom is nyari baba, Angliaban szuletett, 19naposan hazavittem az utlevelcsinaltatas miatt es rettentoen szenvedett a magyar kanikulaban, sokszor csak egy textilpelust tettunk a hatara/derekara, hogy azert valami vedje, de meg a body-t is levettuk rola akkora nagy hoseg volt. Egyetertek hogy a babak hohaztartasa labilis, nekik meg nem tanulta meg a testuk azt, hogy a testhomersekletet kontrollalja, nem hiaba mondjak Angliaban is hogy nem szabad tuloltoztetni a gyereket. Mo-on meg melegebb van nyaron, iszonyatos hoseg, ilyenkor agyonoltoztetni a gyereket polyaval meggondolatlansag. Ha tavaszi, teli baba lenne, az mas teszta. Az meg hogy van aki nyari baba volt es o is felnott ugy, hogy volt polyaban, erre csak azt tudom mondani, hogy oke, szerencses, de azert ha van egy mod ra, ne kisertsuk a sorsot a bolcsohalallal. Igenis rossz a kisbabanak ha agyon van takargatva, oltoztetve a jo magyar nyari melegben. Jobb ovatosnak lenni.
2011. máj. 21. 10:13
 18/20 anonim ***** válasza:
Istenem...senki nem mondta, hogy nyáron, 35 fokban rendes pólyába kell tenni....Az angol pólya TELJESEN más, nézzetek utána, mielőtt bárkit is lehurrogtok.
2011. máj. 21. 11:05
 19/20 anonim ***** válasza:
nah hallotam már sok mindent de azt nem hogy korlátozza a babát meghogy árt neki.a régi öregek minket is abba tartottak,és nem volt annyi gerincferdülés mint mostanában.amugy kisfiam májusban született 3honapig használtuk a polyát nála.semmi baja sincs kitünö állapotban van és volt.söt elöbb kezdett mindent mint kortársai.persze mikor nagy meleg volt és mentünk vhova nem kötöttem be de alatta volt és ha vki felakarta emelni ott volt kéznél.elsö babás szülöknél én csak ajánlani tudom mert nem nagyon merik megfogni a babát.sztem jo dolog.
2011. máj. 21. 21:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Angliaban nincs polya, 7eve elek itt, itt szultem gyerek. Nincs polya.
2011. máj. 24. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!