Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő mindig meglepetés...

A védőnő mindig meglepetés szerűen állít be?

Figyelt kérdés

Először voltam nála! Mondta,hogy 14 napon belül vagy otthon vagy a munkahelyem meg kell látogatnia. Mivel azonban én tovább dolgozom, mint ő, akkor mondta,hogy bejönne a munkahelyemre. Saját üzeletem van, ez nem is gond. Viszont a kiskönyvem otthagytam az sztk-s rendelésen, mert a doki nem tudta aláírni, ezért megbeszéltük,hogy visszamegyek. Vissza is mentem érte. Tegnap délután bejött az üzletbe a védőnő és mondta,hogy ő akarta előtte este áthozni (egy utcával arrébb lakik,mint kiderült) meglepetésszerűen, de mivel még nem volt aláírva, így nem tudta.

Őszintén engem zavar,hogy bármikor beállíthat megbeszélés nélkül. Nálunk még a szűk család sem "lepi" meg egymást, előtte minimum odacsörgünk. Nem arról van szó,hogy kaotikus lenne a helyezett otthon, de sokat dolgozom, csak hétvégén van időm takarítani, pakolni, és van bizony, hogy reggeli után sincs időm elmosogatni és belekerülnek a mosogatóba. Zavar, ha ezt egy idegen látja!

2011. máj. 20. 11:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
mondjuk nálnk jó fej,de azt beszéltem meg vele ha meglesz a baba akkor a 2-3 nap jön csak.Erre haza mentünk és másnap reggel 8kor jött.Apa kelltett hogy itt a védőnő.Gondolhatjátok mi fogadta....tiszta zsíros volt a fejem(6 napot voltam kórházba)akkor kelltem,a kórházi cuccaim szanaszét dobálva(gondoltam majd aznap kipakolok,kimosom)jah velünk egy szobába van a baba és mivel akkor kelltem nem volt beágyazva sem.azt hittem elsüllyedek szégyenembe:(((de aztán látta meg ismer már annyira hogy nem mindig ilyen a lakás mint az első találkozásnál.Amúgy hozzám szülés előtt ki se jött)
2011. máj. 20. 14:19
 12/15 anonim ***** válasza:
A miénk igen. Annyi kiderült már, hogy szerdánként jár azon a környéken, ahol lakunk. Szóval mi minden szerdán anyósoméknál vagyunk azóta :) Ha kell majd valami, akkor besétálok tanácsadásra. Bár nálunk már nagyobb a gyerek.
2011. máj. 20. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen általában meglepetésszerűen megyünk( én is vnő vagyok). A mai világban a munkáltatónk nem veszik jó szemmel, ha állandóan telefonálgatunk, mindenen spórolni kell. Ezért nem várható el, h folyton mindenkit felhívjunk, na meg a másik az , h én nem is szeretek konkrét időt megbeszélni, mert akkor tuti közbe jön valami , amit meg kell csinálni és nem tudok menni.

Az , h néha szalad a lakás, még nem jelent semmit, mi is emberek vagyunk azt amúgy is lehet látni, h csak épp most van szét minden vagy mindig úszik a lakás. Ettől még nem fogja a vnő elvitetni a gyereket.

Szomorúan olvasom itt, ahogy a védőnőket szidjátok és úgy tekintetek ránk mint egy ellenségre, pedig mi értetek vagyunk azért h segítsünk nektek , nem kioktatni akarjuk a családokat csak SEGÍTENI!Remélem egyszer majd változni fog ez a nézet!

2011. máj. 20. 14:42
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves Védőnő! Részben igazad van, viszont azt el kell fogadni,hogy az emberek nagy része nem szereti,hogy ha szó nélkül állít be hozzájuk valaki! És nem csak feltétlenül azért,mert szalad a lakás, hanem mert mondjuk tusolhatok, vendégeim lehetnek, szeretkezhetek stb. Ha van rá pénz,ha nincs, ezt valahogy máshogy kellene megoldani. A legjobb barátnőmhöz sem állítottam még be soha szó nélkül. Eleve én érezném magam kellemetlenül.

A legköltségkímélőbb az lenne,hogy amikor találkozunk,akkor előre lefixálnánk egy időpontot. Így telefonálgatni sem kell és senkit nem ér meglepetés. Max.ha anyukának mégsem jó, akkor ő telefonál és megbeszélnek másik időpontot.

Nekem mindenesetre az is furcsa,hogy a munkahelyre is betoppanthat bármikor. Nálam ok, mert a saját magam főnöke vagyok. De több ismerősöm is dolgozik olyan helyen, ahol már annak sem örülnek, hogy terhes, az meg,ha bemegy csevegni a védőnő, végképp kiveri a biztosítékot. Sőt, sokan próbálják is titkolni az állásuk miatt,hogy babát várnak. Szóval minden tiszteletem a védőnőké, tényleg, de a rendszer akkor is hibás.

És még egy panasz. Ahogy megírtuk a kiskönyvem, automatikusan átküldött két ajtóval arrébb,hogy várjak amíg szólítanak. Kérdeztem,hogy minek. Hát mert a doki aláírja a kiskönyvem és beutalót ad uh-ra. Nem is értettem,hogy miért, hiszen magán dokim van. Na mindegy, feleslegesen ültem két és fél!!! órát a váróban, aztán mivel szóltak,hogy áru jön az üzletemben mennem kellett. Utána,amikor jött látogatni a védőnő, megkérdeztem mellékesen,hogy miért is ültem ott,hiszen én magánúton járok orvoshoz. Ja, hát ő azt elfelejtette és igazam van, nem is kellett volna ott ülnöm. Erről csak annyi,hogy mielőtt kiküldött a váróba, előtte beszéltük meg,hogy ki a magánorvosom! Nem gond ez, csak én x összegtől estem el azzal,hogy nem tudtam kinyitni!

2011. máj. 20. 15:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm szuper! Mindig megbeszéljük, hogy mikor jön, soha nem állít be váratlanul. Szerintem sem jó, hogy bármikor beállíthat. Egyébként mi kismamák is hívhatjuk őt mobilon és megbeszélhetünk vele mindent.
2011. máj. 23. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!