Valakinek írt már fel a dokija Diaphyllint ödémára?
Figyelt kérdés
29 hetes vagyok, nagyon vizesedek és emiatt rengeteg rajtam a plusz kiló. 14.5 kg-ot szedtem fel eddig a víz miatt. A dokim most írta fel ezt a gyógyszert és azt mondta, ha 2 hét alatt nem megy lejjebb a súlyom, akkor beutal a kórházba, mert nem tetszik ez neki.
Ma ki is váltottam a gyógyszert, viszont a betegtájékoztatóban az áll, hogy hörgőtágító gyógyszer és asztmára meg ilyenekre való. Fel is hívtam a védőnőmet, hogy tényleg jót kaptam-e mert nem áll benne semmi a vízhajtásól. Azt mondta, hogy igen, szedjem nyugodtan, viszont még mindig kétségeim vannak.
Van itt olyan, aki ugyancsak a vízhajtó hatása miatt szedte?
2011. máj. 18. 12:52
1/8 anonim válasza:
Nekem is rögtön az jött be, hogy ez hörgőtágító.Bronhitises betegeknek szokták felírni.
2011. máj. 18. 13:16
2/8 A kérdező kommentje:
Anyósom is mondta, hogy ugyanezt szedte az asztmája miatt... Ő is kételkedik...
2011. máj. 18. 13:34
3/8 anonim válasza:
Szia
Én vizesedés miatt kerültem kórházba, ahol ezt a gyógyszert kaptam. Nekem bevált, 1 hét alatt 4 kiló ment le rólam, és szépen le is apadt a lábam. (az más kérdés, hogy utána visszajött az ödéma)
2011. máj. 18. 14:17
4/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! És neked mikortól kezdett el hatni? Csak mert 3 órája bevettem az első szemet és még mindig semmi... Végig bent kellett maradnod a kórházban? Nagyon félek tőle, hogy nekem is be kell feküdnöm.
2011. máj. 18. 14:44
5/8 anonim válasza:
5 napig voltam kórházban, akkor voltam 34 hetes.
Már a 2. nap 2 kilóval mutatott kevesebbet a mérleg. A gyógyszeren kívül kaptam még infúziót és sószegény diétára fogtak.
2011. máj. 18. 15:10
6/8 A kérdező kommentje:
Nekem is mondta a só és fűszerszegény diétát. Azon vagyok, hogy betartsam. A napi 1 liter folyadékbevitelt már annál nehezebb ebben a melegben. A gyógyszert elkezdtem beszedni, de nekem semmi hatása, nem járok többet a mosdóba miatta...
2011. máj. 20. 11:30
7/8 anonim válasza:
Szia!
Igaz én még nem szültem de viszont eüben dolgozom és azt a gyógyszert amit kaptál vizesedésre mi azt fulladásos és copds betegeknél használjuk.
Gratulálok a babádhoz.:)
De ha a doki ezt irta akkor biztos jó.
2011. máj. 20. 12:52
8/8 anonim válasza:
Én is szedtem ezt a gyógyszert terhesen, először 10 infúziót kaptam, utána meg szednem kellett. Viszont én nem ödémára kaptam, hanem mert a babám elmaradt a fejlődésben 2-3 héttel. 32 hetesen csak kb. 1400gr volt. A méhlepény keringése nem volt megfelelő, ez állítólag segít rajta. Nálam bejött, mert 3250 gr lett a kislányom. Hátránya, hogy felpörgeti a szívet. Nekem nem volt gondom belőle, viszont a babám úgy beindult odabenn, hogy már szinte fájt. UH-ra heti 2szer kellett mennem, és ha reggel bevettem a gyógyszert, tachikard lett a szívműködése. Hiába mondtam, hogy ezt szedem, átküldtek a terhesambulanciára. Egy hasonló alkalommal meg a szülésznőm harmadik nekifutásra tudott viszonylag normális NST-t csinálni, mert úgy vergődött odabenn a picur, mint akit kergetnek. Szóval én úgy vagyok vele, hogy szükséges rossz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!