Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 36 hetes kismama vagyok,54...

36 hetes kismama vagyok,54 kg-ról indultam és most vagyok 70 kg! Sok ez a 16 kg hízás? Hány kg hízás várható az utolsó hónapban? Mennyi fog lemenni kb szülés után 1 héttel?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 13:47
 1/9 anonim ***** válasza:

Általában azt mondják, hogy 9-13 kiló a "megengedett". Szerintem meg amíg sem a vérnyomásoddal, sem a cukroddal nincs baj, addig nem az számít, mennyi a plusz! Azért a 20-30 kiló már kicsit sok. :)

Az változó, hogy kinek mennyi megy fel utolsó hónapban, mert van olyan, akinél újra előjön az étvágytalanság. Szóval ez is egyénfüggő lehet és az is persze, hogy mennyi megy le utána. Attól is függhet a leadott kiló, hogy szoptatsz-e.

2009. márc. 11. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja amúgy kiegészíteném magam: a szülés után főleg a baba súlyával, a méhlepény súlyával és a víz súlyával leszel kevesebb, de van olyan, aki az első hetekben nagyon sokat leadott.
2009. márc. 11. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne azzal foglalkozz, hogy hány kilót híztál és még mennyit fogsz. Én örültem volna ha eljutok 36.hetes korig :( Örülj inkább, hogy egészséges babád lesz és majd úgyis fogyni fogsz szülés után és szoptatás alatt.

Egyébként teljesen egyénfüggő. Van aki 35 kilót szed fel és pár hónap mulva leadja, de ismerek olyat is aki fogyott a terhessége alatt és miután megszült, meg elhízott.

2009. márc. 11. 13:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Én a 36. hét után még 3 kilót felszedtem. Igaz már nem érdekelt hogy vigyázzak az alakomra, ettem amit kívántam (általában édességeket). Összesen 15 kilót híztam. 3 hete szültem és már 14 kilót fogytam. Nekem szülés után egy héttel kb 8 ment le, utána fokozatosan a többi.
2009. márc. 11. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Én vékony voltam szülés előtt, terhesség alatt 21 kiló jött fel rám, mondjuk a végén már vizesedtem is. Mikor 3 hetes volt a kisfiam, akkor álltam először mérlegre és pont annyi voltam mint szülés előtt. Most ismét babás vagyok, a rosszullétek miatt 3 hétig csak feküdtem, így már 10 hetes van rajtam 2-3 kiló pluszban, de nem érdekel:) Majd lemegy, ezen nem szabad idegeskedni!
2009. márc. 11. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi a 37. hétben vagyunk, és 55 kg-ról indulva ( 170cm ) most 72-nél tartok. Hát nem kevés. Az elején se volt gondom az evéssel( minimális émelygét volt csak), és most is tudok kajálni rendesen. Egyedül Anyum szólogat be néha-ami idegesít ( Ő picit engem félt emiatt ) de amúgy mindenki azzal jön hogy alig hízhattam, mert hátulról pl. szinte semmi nem látszik rajtam. Előlről persze annál inkább... egy jó nagy poci :), és nagy mellek. Hát ez van. Babóka sem kicsi mondjuk :) de azért nem indokolt hogy ennyivel több legyek. De mindegy is, a lényeg hogy egészség legyen ( Babókával minden rendben legyen ), a kilók meg majd lemennek azért valamennyire. Ahogy itt olvasgattam, teljesen egyéni hogy ki mennyit/milyen ütemben hízik, és hogy utána hogy adja le a kilókat.
2009. márc. 11. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia. Én az első terhességem alatt 50kg-ról indultam és voltam 78 is...76-tal szültem. Semmmi bajunk nem volt. Most 31 hetes vagyok és ismét 50-ről indultam (tehát lemegy) és most elhagytam a 70-et. Semmi jele a vizesedésnek vagy bárminek:D Ha jól érzed magad akkor ne izgulj a kilókon. Ja az elsőval a szüléskor pont 10 kg ment le,ebből 4130 volt a baba,majd hónapok alatt a többi mivel szoptattam és kellett a kaja:D További gondmentes pocakoskodást:D:D
2009. márc. 11. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia!Én 23 hetes kismama vagyok a harmadik babát várom.6kg +súllyal kezdtem a terhességet(76 kg-al)ma áltam a mérlegre,eddig 8 kg jött fel.Amúgy sem vagyok egy egyszerű alkat,mindig gondjaim voltak a súlyommal.Lányommal 30 kg-ot híztam ,de most semmiképpen nem szeretnék debella lenni,most kicsit aggaszt a súlygyarapodásom,már sószegény diétáznom is kell mert be-bevizesedek.Hát ez van.Sztem ne aggódj ,olyan vészesen sok már nem fog felmenni ez alatt a pár hét alatt.Kellemes babavárást kívánok!
2009. márc. 11. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én ugyanennyit híztam mint te. Kb 18-20 kg jött fel rám a végére. Amikor 11. hónapos volt a kisfiam és teherbe estem a másodikkal 2 kg-val könnyebb volta mint annak előtt. Szülés után rólam 6-7 kg-nál több nem ment le de nem is lesz időd arra hogy ezzel foglalkozz!
2009. aug. 17. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!