Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzés a keményedés?...

Milyen érzés a keményedés? Össze vagyok zavarodva teljesen.

Figyelt kérdés

Múlt héten a nőgyógyász megkérdezte, hogy milyen gyakran tapasztalok keményedést. Azt válaszoltam, hogy nem tudom, erre nekem esett, hogy mi az, hogy nem tudom, ezt nekem kell érezni. Egyszerűen nem tudom, hogy milyen érzés. Érzek én mindenféle dolgokat, de egyszerűen fogalmam nincs, hogy konkrétan milyen érzés. Néha úgy érzem, hogy kinyomja oldalra a kis testét, vagy néha olyan az egész hasam, mintha egy nagy lufi lenne. Néhány hete érzek egy furcsa dolgot időnként, de naponta többször is. Olyan feszítő érzés és mintha hirtelen légszomjam lenne és a szívem is olyan nehezen dobban. Viszont egy cseppet sem fájdalmas, csak talán kellemetlen picit. Ez a keményedés? A keményedés egyébként méhösszehúzódás? Vagy ez az érzés csak a babától van és ráfekszik valamimre, pl. egy ütőérre?

Tapasztalt anyukák, felvilágosítanátok?

Köszönöm szépen!

Ui: Látszik, hogy az orvos körzetis és nem magán, mert akkor lecseszés helyett szépen elmagyarázta volna nekem, hogy mit is kell olyankor érezni.

2011. máj. 9. 15:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a dokim, hogy olyan, mintha egy betontömbbé húzódna össze a has középre, de az egész hasfelület kemény.

Egyébként én sem tudom, vannak-e nekem, most vagyok a 38. héten.

Talán mostanában van olyan feszítő, lefelé húzó megtelt érzés légszomjjal, hogy le kell feküdnöm. Lehet, ez az?

Azt megfigyeltem, hogy azokon a napokon érzem, amikor nem volt nagydolog... szóval lehet, mégsem keményedés.

Meg én is azt gondolom, hogy inkább a baba feszít itt-ott.

Szerintem sokan nem tudjuk.

Ezért ne sírj. A dokinak biztos rossz napja volt. Gondold el, van hogy 24 órája ébren vannak, vagy egymás után volt 10 szülése,műtétje, az azért nem piskóta. Mi sem lennénk türelmesek minden esetben.

2011. máj. 10. 10:50
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Éppen tegnap lettem 27 éves és 27 hetes vagyok.

2011. máj. 10. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!