Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukor terheleses vervizsgalat?...

Cukor terheleses vervizsgalat? Nem sokat hallottam rola, kb mennyi ideig tart? Egesz napos, vegyek ki szabit ra?

Figyelt kérdés
Hanyszor szurjak meg az embert? A cukor dozis utan mar lehet enni v szigoruan ok diktalnak mit mikor hogyan? Parom eljon velem, lelki tamaszkent:-) de megis mire szamithatok?
2009. márc. 10. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
"Annyiból áll, hogy éh gyomorral megnézik a vér cukorszintet, majd megitatnak veled valami szirup szerű édes "löttyöt" és 2,5 óra múlva megnézik újra a vér cukorszintet. Ebből látják, hogy a szervezeted hogyan reagál az édes "löttyre". Van olyan aki azt mondta, tejet és zsemlét adtak neki, nem tudom mitől függ."
2009. márc. 10. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:
ui: utána ehetsz ihatsz bármit. egyáltalán nem vészes.
2009. márc. 10. 17:02
 3/7 anonim ***** válasza:
2 óra múlva veszik le a második vért, nem két és fél óra múlva. Van ahol közte is vesznek le (azaz éhgyomri után egy órával is). Nem kell tőle parázni, semmi vészes dolog nem történik. Szerintem még szabit se kell feltétlen kivenni. Van egy barátnőm, neki pl. megengedték, hogy reggel bement, levették az éhgyomrit, utána vett a gyógyszertárban glükózt, amit ő maga a munkahelyén feloldott vízben, és megitta, rá két óra múlva újra mennie kellett. De mivel csak délelőtt vesznek le vért, így max. délelőtt fogsz hiányozni a munkahelyeden.
2009. márc. 10. 17:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem úgy volt, hogy éhgyomorra vettek vért, aztán ettem egy üres zsömlét, ittam két deci tejet, és 1 óra múlva újra levették a vért. Semmi extra.

Kérdezd meg a dokit, hogy nálatok hogy működik, mert minden kórházban másképp van!

2009. márc. 10. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk nem lehetett elhagyni a szülészetet. Azt mondták nem nagyon szabad sétálni mert a mozgás égeti a cukrot ezáltal nem lesz pontos az eredmény. Nekem 2 órát kellett ott ülnöm.
2009. márc. 10. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam úgy volt, h előtte este már nem ehettem semmit, másnap reggel levették éhgyomorra az 1.-t, majd megitatták a cukros löttyöt (vigyél citromlevet, szükséged lez rá:D), 1 óra múlva levették a következőt, majd egy óra múlva a 3.-at. Nem tudom miért ennyiszer vettek vért, de itt így szokták... Kórháza válogatja:)

2009. márc. 10. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem vettek egyszer éhgyomorra, amikor annak megvolt az eredménye, akkor kellett meginni a cukros borzadályt, és utána 1 óra múlva vettek megint. kb. 3 óra alatt megvolt eredményekkel együtt, de addig se enni se inni semmit. Minden kórházban máshogy csinálják, nyugodtan kérdezd meg a dokit, hogy nálatok hogy megy. Szerintem hasznos ha elkísér valaki, nehogy rosszul legyél.
2009. márc. 10. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!