Milyen tapasztalataitok vannak a kecskeméti szülészettel kapcsolatban?
Első vagyok! Én Dr. Csuka Ferenchez járok magánrendelésre. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindenesetre szeretnék szülésznőt is fogadni, mert velem a családból senki nem jön be, és nem szeretnék hosszú órákig magamra maradni. Szerintem szimpla szobában leszek, az alapítványit most nem engedhetjük meg, elég lesz a dokinak és a szülésznőnek szánt összeget kifizetni. A rooming in-t sem veszem igénybe,azt mondják, jobb ha tudunk pihenni a babától, eleget lehetünk még vele az életünk során. Én legközelebb már az első Ctg-re is oda megyek a kórházba, kíváncsi vagyok milyen lesz!
Jó babavárást Nekünk!
Én is ott szültem, és hamarosan újra ott fogok. Szülészet: orvosok, szülésznők rendesek - egy-két kivételtől eltekintve. A csecsemősök között is vannak rendesek, de sajnos a többség olyan, mintha nem kisbabák, hanem sokkal inkább házsártos vénasszonyok között dolgozna.:( Kibírható a hely.
Annyit, hogy azokkal nem értek egyet, akik a pihenés miatt nem a rooming-in-t választják. Engem csak a babám érdekelt, miután megszületett, és mivel a szül(et)ésben ők is elfáradnak, így nekem is bőven volt alkalmam pihenni, amíg ő aludt. Persze, senkit nem akarok rábeszélni, de sokkal jobb volt így a szoptatás is, mint a rendszer a nem rooming-ineseknél, akikhez háromóránként vitték a babákat. Így volt, hogy két óra telt el a szoptatások között, volt hogy több még háromnál is. Amíg a Baba aludt, aludtam, pihentem, olvastam én is.
Bocsánat, de nekem nagyon negatív véleményem van. Kecskemét=vágóhíd! Ha az orvosod nem a legfelső guru, akkor nem döntheti el, hogy császározhat-e vagy sem, még ha baj van akkor sem. Hiába választasz egy angyali kedves dokit magadnak.
(Első tapasztalat: 16 óra vajúdás után császár, de már a 38. heti Uh megállapították, hogy szükséges, mert az a baba, azon a helyen fizikai képtelenség, hogy kiférjen. Tudta az orvos, de nem kapott rá engedélyt, így nem tehette. (A term. szülésért nagyobb a fejkvóta). Másik egy barátnőm. Cukros így megvan, hogy mennyi időnként kell ennie, innia, egyebek,+ negatív kórelőzmény. Így a max. vajúdási idő nem haladhatta volna meg a 4órát. 10 óra múlva már a cukros orvosa verte az asztalt, ha nem lesz császár, meghalnak mind a ketten. Amikor a férje meghallotta, akkor neki ment az ügyeletes főorvosnak, aki ezután volt olyan kegyes kiadni az engedélyt a választott dokinak a császárra. 3. story másik barátnőm, természetes szülés, minden ok, vissza a szobába, ahol rajta kívül nem volt akkor éppen senki. Csengetett, hogy rosszul van, de a kutya rá se nézett. Az egyik rokon, vette észre, hogy nincs magánál, mert vérzés lépett fel. Azonnal vitték a műtőbe. Az első 2 történet 2 éve történt, az utolsó 5 éve volt. Remélem azóta jobb a helyzet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!