Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mekkora lesz így a babám? -...

Mekkora lesz így a babám? - 2200g a becsűlt súlya 32+3 hetesen!

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez kb. fél Kg-al több, mint az átlag, és kicsit meg vagyok ilyedve :( egyrészt félek, hogy hatalmas lesz a baba, hisz még megduplázzák a súlyukat, másrészt nem is értem, hisz alig híztam, a pocim sem kirívóan nagy (igaz magas vagyok) Írnátok, hogy nektem mekkora volt ennyi idősen a picúrkátok?! A BPD-je 90mm, ami egy 35 hetes babának felel meg... elszámolva nincsen, ez biztos... van okom félni a szüléstől?

Köszönöm!

2011. máj. 7. 17:18
 1/7 anonim ***** válasza:
De hiszen teljesen normális a súlya! Még azt megjegyezném, hogy nekem azt mondta az orvos, hogy a nagy babák meglepő módon gyakran nem jönnek ki nehezebben, ha ettől félsz. És a fej átmérője sem lesz nagyobb ettől, tehát nem lesz nehezebb kinyomni. :-)
2011. máj. 7. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem az uh doki 2680-at mért ugyanakkor! Gondolhatod, mit éreztem...

Aztán a saját dokim 2200-at. Az sem sokkal vigasztalóbb :-)

Most a 36 hetesen pedig 3000-t, ami teljesen normális.

Úgyhogy nincs sok jelentősége, még változhat a növekedési ütem, na meg nagyon el tudják nézni, úgy hallom.

Pl. az én méhlepényem már mindenhol volt uh-k szerint, ami lehetetlen.

Fel a fejjel, születéskor kiderül!

2011. máj. 7. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem 32 hetesen 2350 g-ot saccoltak, végül 39+3 naposan született 3400 g-al. A barátnőmnek 32 hetesen 1980 g és 40+1 naposan szült 3750 g-os babát. Erre nincs mit adni szerintem.
2011. máj. 7. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem 32 hetesen 2100 grammot mondtak és a 38. héten született meg 2850-el.
2011. máj. 7. 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem 31+5 hetesen volt 2240gramm.

40hét+2 napra született 4100 grammal és 58 cm-rel.

Végig 2-3 héttel nagyobb volt minden uh-on.

2011. máj. 8. 07:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 32+0 hetesen mérték 2288 grammnak! Én is egy kicsit beparáztam, pedig alapból nem féltem a szüléstől!

De amikor 38 hetes UH-n megláttam a fejét, ami nem fért bele képbe....Na akkor rendesen megijedtem! Látta is a doki, de nyugtatott, hogy nme lesz semmi baj álljak úgy hozzá mint eddig!De azt a képet nem bírtam elfelejteni...

Végül 39+4 hetesen született meg a lányom 3950 grammal és 61 centivel 36-os fejkörfogattal!

Szóval elég nagynak számít!

De a szülés maga volt csoda!Abszolút pozitív élmény!Éjjel kezdődött fél kettőkor és fél 6-ra értünk be a kórházba!Ott fél hétkor foly el a magzatvíz, és én csak utána nevezném nagyon fájdalmasnak a dolgot ami nálam kb 2 óráig tartott! (a magzatvíz elfolyásáig erős mensis görcsök voltak csak 3 percenként de szinte meg sem görnyedtem a fájdalomtól)

Aztán egy 55 perces kitolás után megszületett!Én már a szülőágyon mondtam hogy ha csak a szülés lenne én holnap szülném a következőt!

A doki épp hogy beért, mert első szülő nagy babával úgysincs dél előtt baba....9:25-kor ölelhettem meg először a lányom!

Állj hozzápozitívan, hogy minden simán megy majd, és hamartúl lesztek rajta, és egy hatalmas csodát tarthattok majd a kezetekben!Tudom utólag könnyű, de hidd el a méretén nemfog múlni!Légy pozitív!

17 hós kislány anyuja

2011. máj. 8. 13:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat-tapasztalatokat! Sokkal nyugodtabb lettem, hálás vagyok! Bízom benn,hogy a mi kislányunk is gond nélkül megérkezik :-)
2011. máj. 8. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!