Melyik oldalunkon aludjunk éjjel és miért? Hányadik héttől fontos ez?
szia,
Azon az oldaladon aludj, amelyik mind a kettőtöknek kényelmes. Babóca úgyis ellenkezni fog, ha úgy fekszel, hogy neki nem jó. A háton való alvást kell hanyagolni nagy pocakkal elméletileg, mert a baba nyomhatja a hasi aortát, és légzési nehézségek is felléphetnek. Én spec. nagy pocakkal is kiválóan aludtam háton.
A lényeg, hogy jól támaszd körbe magad párnákkal, vagy szerezz be egy szopipárnát.
Sok sikert, grat. a babához!
Szia!
A bal oldalon érdemes többet feküdni mert ott vannak a leginkább létfontosságú szervek mint pl. a szív. Terhességed alatt megnövekszik a vérszállitás 50%-al az erekben a baba miatt. Ez neki épp olyan fontos mint neked.
Ahogy egyre telnek a hetek annál nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a szív, tüdő, vese, máj. A bal oldalon való fekvés megkönnyítí a légzést légszomjkor és a szapora szívverést enyhítí.
A háton való fekvés a vége felé már azért nem ajánlatos mert a baba nyomja a gerincedet és ha éppen ő is úgy helyezkedik el a pocakodban akkor nyomjátok egymás gerincét. Neki ez nagyon nem tesz jót, neked pedig fájdalmad lesz.
Még egy jó tanács. Ha oldalt fekszel akkor az egyik lábad mindíg legyen felhúzva.
Üdv: 17 hetes kismami
nekem bejött a bal oldalon fekvés, főleg ha ég a gyomrom.
Ha a bal oldaladra fekszel ilyenkor a sav kevésbé tud visszafolyni a nyelőcsőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!