Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Névválasztás. Hogyan vegyem...

Névválasztás. Hogyan vegyem rá a másik névre?

Figyelt kérdés
A múlthéten kiderült kisfiú a pocaklakó.A férjem azt akarja hogy az ő nevét kapja a kisfiúnk is,más név nála szóba sem jöhet,de még második névnek sem.A férjemet Istvánnak hívják.Nekem ez a név már túl öreges.A Máté név valahogy jobban tetszik.De a férjem mindig azzal jön,hogy náluk évere visszamenőleg mindenki ezt a nevet kapta.Hogy beszélhetném le róla?Vagy ti mit gondoltok erről a névről?
2011. máj. 3. 13:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyetlen dolog a fontos a névválasztásnál, az hogy mindkettőtök közös döntése legyen! Ha úgy érzed, nem tudnád elfogadni, hogy István legyen ezt a párodnak is meg kell értenie. De vigyázz, ahogyan ő nem erőltetheti rád az Istvánt, úgy te sem ő rá a Mátét. Kössetek kompromisszumot!
2011. máj. 3. 14:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
13:59-es vagyok.Előttem szólónak igaz van ha nem tetszik neki a Máté akor közösen döntsetek egy másik névről.Nekem először az Olivér tetszett neki nem.Soroltam a következőket(volt vagy 15 nevem)és a ávidnál mondta hogy ez jól cseng a vezetéknévhez.Jah eszembe jutott még valami:Ha nem megy bele semmibe hagyd rá és mond hogy oké István lesz de akkor a te vezetékneveddel:))))
2011. máj. 3. 14:06
 13/20 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ragaszkodott apa a saját nevéhez, ami szintén István... Így Bence István lett. MEgőriztük, továbbvittük a nevet, de Bencének szólítjuk a kisfiúnkat.
2011. máj. 3. 14:09
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat...

Nálunk is félig-meddig ez volt a helyzet, csak nem a férjem, hanem az ő családja ragaszkodott ahhoz, hogy a férjem nevét kapja majd a fiunk. A férjem is István, nekem nincs ezzel gondom. De nem adtam ezt a nevet a fiamnak még 2.-nak sem (egy keresztneve lett) és én azzal magyaráztam, hogy pontosan elég M. István van a családban, nem kell egy 25. is, hogy ha valaki elkiáltja magát Pisti! akkor mind a 25 odarohanjon. Vagy jön egy levél M. Istvánnak és azt sem tudod kinek jött...

Meg különben is, ő egy az apjától külön álló személy már, nem kell neki ugyanaz a név, ugyanaz a karma..

2011. máj. 3. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem megy bele semmibe hagyd rá és mond hogy oké István lesz de akkor a te vezetékneveddel:))))"

Köszi, hangosan nevettem:D

A kérdésre a válasz, Nekem tetszik a Pistike, de ha neked ennyire nem, akkor bizony be kell vetni a női cseleket.

Nálunk én ragaszkodtam a Simonhoz, a férjem a Bencéhez, majd egy harmadik név nyert:) Azt a nevet hülyeségből, mérgemen vágtam már a férjemhez, aki azonnal rákapott, másnap már tudtuk, h ez lesz a neve. De nálunk is hónapokon át ment a vita.

Egyébként szerintem mindegy, h mi a neve, később már nem is tudnátok másik nevet elképzelni neki.

Valaki írta a Manót, mint nevet, van egy ismerősöm, ott is a férj nevét kapta a gyerek, (János), de születésétől fogva Manónak hívják, szólok nekik majd, h már lehet ezt a nevet adni:)

2011. máj. 3. 14:19
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Megpróbálok még egyezkedni a férjemmel,aztán ha nem megy,belemegyek hogy az ő nevét kapja a pici fiú.Elvégre az ő fia is lesz.

Mikor még nem tudtuk a nemét akkor a lány nevekbe sem egyezett a véleményünk,neki a hagyományos nevek tetszettek mint pl:a Szilvia,Katalin,Erika stb.De nagyon bele volt őrülve a Lara névbe is.

Nekem inkább az ilyen kis aranyos lánynevek tetszettek mint a Boglárka,Laura,Jázmin,Vivien,stb.

2011. máj. 3. 14:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Hűha nálunk ugyanez volt a helyzet 1,5 évvel ezelőtt. Férjem is István, apósom és az ő apja is IStván. Párom is hajthatatlan volt. "Szerencsére " kislányunk lett és így nem kellett vitatkozni. Szertnénk második babát és már eőre félek, hogy kezdődik minden újra majd. Bízom benne, akkor majd sikerül meggyőznöm, hogy csak a 2. neve legyen István. A név amúgy nekem sem tetszik, nem öreges csak valami miatt nem tetszik.
2011. máj. 3. 15:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha te elfogadod az Istvánt, fogadja el ő is a t néválasztásodat. Egyiket ő adja, amásikat te. Miért ne lehetne 2 neve?
2011. máj. 3. 16:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Sehogy. Úgy hívod ahogy akarod,te szülöd. Elég nyers voltam,de én így cselekednék!
2011. máj. 4. 11:34
 20/20 anonim ***** válasza:
57%
Nálunk a névválasztással nem volt gond,én összeírtam a nekem tetsző fiú és lány neveket,majd gondolkodtam rajtuk hetekig,végül döntöttem,a párom már csak a végeredményt hallotta,amit jóvá is hagyott,ha nem így lett volna se tudott volna mit csinálni,úgy is én mondom ki a nevet a kórházban.Amúgyszerintem sem jó,ha egy családban a keresztnév apáról-fiúra öröklődik;mi értelme van ennek?
2011. máj. 4. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!