Névválasztás. Hogyan vegyem rá a másik névre?
Nem olvastam végig a válaszokat...
Nálunk is félig-meddig ez volt a helyzet, csak nem a férjem, hanem az ő családja ragaszkodott ahhoz, hogy a férjem nevét kapja majd a fiunk. A férjem is István, nekem nincs ezzel gondom. De nem adtam ezt a nevet a fiamnak még 2.-nak sem (egy keresztneve lett) és én azzal magyaráztam, hogy pontosan elég M. István van a családban, nem kell egy 25. is, hogy ha valaki elkiáltja magát Pisti! akkor mind a 25 odarohanjon. Vagy jön egy levél M. Istvánnak és azt sem tudod kinek jött...
Meg különben is, ő egy az apjától külön álló személy már, nem kell neki ugyanaz a név, ugyanaz a karma..
"Ha nem megy bele semmibe hagyd rá és mond hogy oké István lesz de akkor a te vezetékneveddel:))))"
Köszi, hangosan nevettem:D
A kérdésre a válasz, Nekem tetszik a Pistike, de ha neked ennyire nem, akkor bizony be kell vetni a női cseleket.
Nálunk én ragaszkodtam a Simonhoz, a férjem a Bencéhez, majd egy harmadik név nyert:) Azt a nevet hülyeségből, mérgemen vágtam már a férjemhez, aki azonnal rákapott, másnap már tudtuk, h ez lesz a neve. De nálunk is hónapokon át ment a vita.
Egyébként szerintem mindegy, h mi a neve, később már nem is tudnátok másik nevet elképzelni neki.
Valaki írta a Manót, mint nevet, van egy ismerősöm, ott is a férj nevét kapta a gyerek, (János), de születésétől fogva Manónak hívják, szólok nekik majd, h már lehet ezt a nevet adni:)
Köszönöm a válaszokat.Megpróbálok még egyezkedni a férjemmel,aztán ha nem megy,belemegyek hogy az ő nevét kapja a pici fiú.Elvégre az ő fia is lesz.
Mikor még nem tudtuk a nemét akkor a lány nevekbe sem egyezett a véleményünk,neki a hagyományos nevek tetszettek mint pl:a Szilvia,Katalin,Erika stb.De nagyon bele volt őrülve a Lara névbe is.
Nekem inkább az ilyen kis aranyos lánynevek tetszettek mint a Boglárka,Laura,Jázmin,Vivien,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!