Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » I. sz. Női Klinika. Milyen a...

I. sz. Női Klinika. Milyen a szülőszoba, a gyerekágyas osztály, szülésznők?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az I. nőin fogok szülni, de semmit nem tudok róla :(

Milyenek a szülőszobák? Különállóak, vagy függönyösek?

A gyerekágy? Nővérkék? Látogatás? Csak üvegfalon keresztül vagy a szobába is bejöhetnek? Babát csak fürdetésekre viszik el?

Szülésznők kedvesek? Babáknak mit kell bevinni?

Minden, de tényleg MINDEN érdekelne, jó és rossz egyaránt!

Ötleteket, tanácsokat is nagyon szivesen fogadok ha a közelmúltban ott szültetek!

:)

Az első 2 babámat a 2. nőin szültem, de orvosváltás miatt

klinikát is váltani kellett.

Előre is köszönöm!

2011. máj. 3. 08:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Én 7 éve szültem ott, és nagyon remélem, hogy azóta sokminden változott, mert akkor igen sz@r volt, főleg a császár utáni intenzív, ahol kizárólag pályaalkalmatlan bunkók voltak.
2011. máj. 3. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Én két éve háromágyas szülőszobában szültem ott, függönnyel voltunk elválasztva, nem volt túl diszkrét. Nem volt fogadott szülésznőm, mégis nagyon kedves és remek szülésznőt fogtam ki. Amikor én szültem nagyon túlterhelt volt épp a szülészet, alig sikerült ágyhoz jutni, ebből voltak kellemetlenségek.

A gyerekágyas részen egy négyágyas szobában voltunk, éjjel-nappal a babám mellett lehettem, csak fürdetni vitték el. Kap a baba egy kis kórházi inget és pólyát, szerintem kényelmes lehet, de azért vihetsz be ruhát, hogy le tudd cserélni, ha kell, mert ha a baba nem kakilja össze, akkor három napig nem cserélik.

A látogatók nem jöhetnek be a szobába. Az a gyakorlat, hogy a babát viszed ki a folyosóra, és ott ücsöröghettek a padokon. Nem jár azon a folyosón más, csak a gyerekágyasok, úgyhogy nem olyan vészes.

Adnak cumisüvegben cukrosvizet, és bátorítanak rá hogy itasd abból. Ettől eltekintve azért segítik a szoptatást, és más téren is kedvesek, de persze neked harmadik gyerekkel már nem hiszem hogy szoptatási tanácsra lesz szükséged :)

Három napot töltöttünk bent, a babám még sárga volt, mikor hazamentünk, de örülök hogy nem tartottak benn tovább. A szobatársak nem voltak túl jók. Volt egy 17 éves cigánylány is, aki már a második gyerekét szülte. Képzelheted.

Szerintem ruhán, peluson és popsitörlőn kívül nem lesz másra szükséged a babának.

Összegezve nekem az a tapasztalatom, hogy bár a nővérek és szülésznők többnyire kedvesek, sajnos kissé túlterhelt az intézmény, így érhetnek kellemetlenségek.

2011. máj. 3. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Holnap lesz 6 hete, hogy ott szültem.

A szülőszobák külön álló szobácskák, egy ember mehet be veled szülni. A szülésznők? Hát változó. Vannak nagyon kedvesek, és kevésbé kedvesek, nagyon bunkó nincs közöttük. Van egy Aranka nevezetű idősebb, én nála szültem, hát ő egy angyal!!!! Ezer hála neki!!!!!!!!

A gyerek ágy nem vészes, de jó haza jönni.

4 ágyas szobák vannak, két szoba között van a fürdő. Elég lelakott, de túl lehet élni.

A csecsemős nővérek nagy része kedves és segítőkész. Nyugodtan fordulj hozzájuk, ha valami nem megy.

A babát már aznap megkapod, mikor szültél, kivétel, ha császáros vagy. Csak fürdetésre viszik el, egyébként végig veled van. Ha akarod, akkor sem adhatod le, a szobatársakat kell megkérni, hogy figyeljenek rá, amíg fürdesz pl.

A látogatók egész a szobaajtóig mehetnek, a szobába nem szabad bemenni. Elvileg a babát nem lehetne kivinni, de mindenki kiviszi a látogatókhoz, nem szólnak érte, csak annyi, hogy a látogatók nem foghatják meg őket.

Ruha nem kell nekik, mert pólyában vannak és a kórházban minden fürdetéskor kapnak tiszta kisinget. Én vittem be kombidresszt, és azt adták rá az esti fürdetéskor. Popsi törlőt és pelenkát kell vinni, a többi ápolószert a kórház adja.

Ja, meg vigyél textil pelust, vagy eldobható pelenkázó alátétet, mert az ott nincs.

Alapjáraton nem volt bajom a kórházzal, előtte már 4 hetet lehúztam a várandóson is, az is elviselhető volt.

Ami még fontos, hogy a csecsemősök csak a babával foglalkoznak, van személyzet csak az anyáknak is. Ha neked kell valami, akkor hozzájuk fordulj, ők is nagyon aranyosak.

Most más nem jut eszembe, de ha van valami, kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok. :)

2011. máj. 3. 11:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Cukros víz már nincs, csak sima forralt babavíz. Azt adhatod neki nyugodtan, segít, hogy ne sárguljon annyira a baba, és amíg a tejed megindul, eltelíti a babát.

2011. máj. 3. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Én múlt héten voltam bent, mert fogadott szülésznőm van és megmutatott mindent. Nekem pozitív csalódás volt, a szülőszobák nagyon szépek és 1 ágyasak. Van 3 ágyas is, de ott a problémás szülések zajlanak. Nekem szimpi volt a hely, bár tény, hogy állati jó fej a csaj aki a szülésznőm lesz. Ja és van 1 és 2 ágyas kórterem is csak kérni kell, némi zsebbe dugott pénz ellenében... Engem egyedül ez a látogatás dolog zavar. :( Napi 2 óra csak és a folyosón... De csak túléljük. Mikorra vagy kiírva?
2011. máj. 4. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!