Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szegeden szülő kismamákat...

Disi kérdése:

Szegeden szülő kismamákat keresek. Esetleg aki Szegeden szült? Folyt. Lent

Figyelt kérdés
Eddig olyan magabiztosan készültem a szülésre, és most elkezdtem aggódni. Jó lenne tudni, hogy mire számíthatok, milyen a kórház, a személyzet...
2011. máj. 2. 13:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én ősszel fogok szülni.
2011. máj. 2. 13:23
 2/12 anonim válasza:
Szia! Én 2010 februárjában szültem a Klinikán, császárral. Normál szülésnek indult, volt szülésznőm is, aki szerintem jobban is figyelhetett volna rám: keveset volt bent nálam, nem adott tanácsot, gyanítom, az oxitocint is rosszul kötötte be nekem. 5-6 óra alatt sem lettek olan erős fájásaim, illetve nem tágult ki annyira a méhszáj, hogy simán megszülhettem volna. Meg mivel reggel elfolyt a magzatvíz, a fertőzések elkerülése végett császárral szültem. Az operált osztályon én nagyon szenvedtem, egyrészt a császár utáni gyengeség miatt, másrészt a nővérek miatt. Volt aki alig akart segíteni, és általában elég elutasítóak voltak a problémáinkkal szemben. A környezet kb. elfogadható volt. Az újszülött osztályon sem volt kellemesebb, leszámítva persze, hogy ott már velünk lehetett a pici. A csecsewmős nővérek legtöbbje nagyon durva, mogorva és egyáltalán nem segítőkész. Az ágyak pocsékok, a kaja elmegy, egyébként pedig fárasztó, 3 óránként hozzák a piciket szopizni (nekem ebben alig segítettek valamicskét, jó, ha előre alaposan tájékozódsz a témában!!!), aludni alig aludtam valamit. Tudom, ez így elég lehangoló volt, de én így éltem meg, sajna. Ha van még konkrét kérdésed szívesen válaszolok, mert már tudom, hogy mennyit számított volna, ha felkészülten megyek szülni. Persze mindenre nem lehet felkészülni. :)
2011. máj. 2. 13:42
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia, én jövő héten fogok ott szülni programozott császárral.
2011. máj. 2. 16:35
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia

Én 2010 októberében szültem a klinikán,nekem nincs nagyon panaszom,én simán szültem,hajnalba velem sokat bent volt a szülésznő és nagyon megvoltam vele elégedve,sokat segített. A csecsemő osztályos nővérekkel csak 1-2-szer volt bajom amikor elvoltak csúszva és fejetlenség volt!Ja az ágyak tényleg nagyon szarok,de tudtam aludni. Könnyű szülést!!!

2011. máj. 2. 17:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Elég elkeserítő. Az az egy vigasztal, hogy hódmezővásárhelyi vagyok, és itt talán még rosszabb a helyzet, ezért döntöttem Szeged mellett. Volt, hogy egyszerre bement 3 kismama szülni, és ott állt felettük nem tudom hány doki, hogy akkor most mi is legyen.Fogadott orvosom van csak, elég jó hírű és nem is olcsó, de rá merem bízni magam teljesen, valahogy vele kapcsolatban van egy jó érzésem. Múlt héten volt nálam egy szegedi védőnő tanonc, és ő azt mondta, hogy szerinte kedvesek és segítőkészek benn a klinikán, hogy kérdezzek nyugodtan, ha bizonytalan vagyok, de akkor lehet, hogy csak velük voltak azok. Hallottam a külön szobáról is, de lehet könnyebb lenne átvészelni, ha legalább lesz egy-két szobatárs mellettem. Az anyagi vonzatáról nem beszélve, így is sokba kerül a szülés, bár apa azt mondta inkább vállaljuk be, ha azt jobbnak látjuk. Azt is hallottam, hogy bevezettek egy olyan rendszert, hogy most már kinn lehet veled a baba egész nap, ha azt akarod, majd beviszed a csecsemőosztályra. Első babás vagyok, június végére vagyok kiírva.
2011. máj. 3. 10:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen kint lehet veled a baba,ha nem sárga,stb.., de nem reggeltől estig,hanem délután kb.3-tól az utolsó szoptatásig,ha kéred akkor éjszaka is veled lehet.
2011. máj. 3. 13:00
 7/12 anonim ***** válasza:

tegnap 16:35 vagyok:

Du. 3-tól???!!! :-O

Ha egész éjszaka velem lehet, akkor mikor szedik be a babákat??

2011. máj. 3. 13:20
 8/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó hozzászóló! Én úgy tudom, hogy ha kéred, hogy hagyják kinn nálad a babát, akkor nem szedik be, hanem neked kell viszzavinni a csecsemőosztályra. Azt megkérdezhetem, hogy miért császároznak? Te döntöttél így vagy muszály? Én ettől jobban félek, mint magától a szüléstől.
2011. máj. 4. 11:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Szia, ez már a harmadik császárom lesz, és a hegszétválás veszélye miatt lesz programozott, abszolút kibírható, adnak fájdalomcsillapítót, egyáltalán nem kell szenvedned. Ha az ágyból kimászást begyakorlod -karból nyomod ki magad- akkor sima ügy. Pont most jövök ctg-ről és a dokimtól, azt mondja 24-48 óra a postoperatív osztály, ha jól érzi magát az anyuka mehet is utána a babás szobába. Én 24 óra után szeretnék, ahogy az előzőekkel is (de akkor nem itt szültem)ahol végig velem lehet a bébi. Amúgy megbeszéltük, és jövő pénteken én már babázok :-) Ha nem sárgul be a kicsi, akkor 72 óra múlva mehetsz is haza!
2011. máj. 4. 12:50
 10/12 A kérdező kommentje:
De jó neked! Egyrészt azért, mert már a 3. babód, másrészt pedig már jövő héten babázhatsz. Már én is alig várom, hogy a kezemben tarthassam, de még benn kell maradnia egy kicsit :-)Azért ha lehet, én szeretném normál úton megszülni, de hát ez nem azon múlik, hogy én mit szeretnék...
2011. máj. 5. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!