Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak egy kis felmérés? Ki...

Csak egy kis felmérés? Ki hisz a rágörcsölés-nem görcsölés dologban?

Figyelt kérdés

Ugye mindenhonnan azt hallani, hogy ne görcsölj rá, akkor sikerül. DE! Én pl. nem szégyellem rágörcsöltem a babára. Egy évig kellett rá várnunk. Tehát már egy éve akartuk nagyon, de anyagiak nem lehetett. Első próbálkozásra összejött. Pedig voltak "időzített" együttlétek, amikor nem biztos,hogy összebújtunk volna,ha nem a babára gyúrunk.

De mégis összejött!

Egy barátnőm vallja,hogy hülyeség a rágörcsölés, ez csak nyugtatás, annak, akinek nem jön, mert a biológiának semmi köze ahhoz, hogy nagyon akarjuk vagy sem. Lásd az én estem! Másrészől sok helyen olvasni, hallani saját tapasztalatokat, hogy akiknek már feladják, nem foglalkoznak vele, azoknak összejön!

2011. máj. 2. 10:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
akkor úgy látom nekem nagy szerencsém volt,mert én nagyon szerettem volna rögtön és rá is görcsöltem,és a 2.hónapban össze is jött!
2011. máj. 2. 11:16
 12/18 anonim ***** válasza:

Én kb. 1 évig nem foglalkoztam az egésszel, csak annyit tettünk, hogy nem védekeztünk, de hiába, nem sikerült.

Eltelt az 1 év és most már elkezdtem görcsölni és jobban figyelni mindenre, meg hogy jókor időzítsünk...stb. szerintem így fog sikerülni, mert nálam a "nemgörcsölés és nem odafigyelés" nem jött be. De azért most se lehet azt mondani hogy nagyon rágörcsölnék, csak annyi, hogy számolgatok egy kicsit, hogy mikor legyünk együtt és mikor tartsunk szünetet, de előtte és utána annyiszor vagyunk együtt ahányszor csak jólesik! Azaz mindig, minden nap akár többször is! :) Csak arra figyelek, hogy a termékeny napok előtt legyen szünet is meg 2 naponta legyünk együtt. Előtte és utána pedig szinte mindig szeretkezünk! :)

2011. máj. 2. 11:18
 13/18 krisztivan ***** válasza:
Az elsőnél tudtam hogy rögtön sikerülni fog,hiszen ezért mentünk el pihenni egy hétvégére.Így is lett.Sajnos vetélés lett a vége.A másodiknál nagyon akartam azt hittem minden ugyan úgy elsőre meglesz.6 hónapot vártam,számoltam,naptárral aludtam el.Aztán november végén annyi rengeteg munkám lett,hogy egyszerűen nem volt már energiám számolgatni.December elején megfogant a kisfiam.Immár 8 hóapos lesz.Igen,hiszek a rágörcsölésben.
2011. máj. 2. 13:07
 14/18 Disi ***** válasza:
100%
Én hiszek benne. Júniusban abba hagytam a gyógyszert, szeptemberbe teherbe estem. sajnos 8 hét után itt hagyott minket, "üres volt a petezsák". Majdnem egy év telt el, minden hónapban összetörtem, amikor megjött. Aztán ősszel kitaláltam, hogy ha már ez nem sikerül, akkor elkezdem szervezni az esküvőnket, úgyis a baba születése előttre terveztük. És láss csodát, ahogy elfoglaltam magam valami mással, októberben késett, és pozitív tesztem lett. Februárban megtartottuk az esküvőt ( egy kicsit előbbre kellett hoznunk, mert nagy pocakkal már nem akartam), és most 32 hetes boldog kismama vagyok és feleség!
2011. máj. 2. 13:10
 15/18 anonim ***** válasza:
Én hiszek, tapasztalat sajnos.ELső két terhességemre nem görcsöltem rá, sajnos elvetéltem őket, a harmadikra igen, és egy évet vártunk a pozitív tesztre, míg az első két terhesség másodjára összejött.
2011. máj. 2. 15:06
 16/18 anonim ***** válasza:

A barátnőmmel történt:

2 éve folyamatosan próbálkoztak a babával, nagyon rá voltak görcsölve. Eredmény: 5 vetélés, mindegyik az első 4-5 hétben. Rengeteget jártak orvoshoz, mindent kipróbáltak. Aztán barátnőm úgy döntött, hogy elég volt. Feladta, hogy valaha is kisbabájuk legyen. Elmentek 1 hétre pihenni, feltöltődni. Nem nézte a naptárt, a hőmérőt.

Most 18 hetes, nagyon boldog kismama :-)

2011. máj. 2. 15:07
 17/18 anonim ***** válasza:

4evet vartunk,voltak ragorcsolos idoszakaink.

Egy veteles utan eldontottem hogy ennyi volt,elvalok a ferjemtol,aztan kibekultunk,ellesznuk gyerek nelkul is.

A kibekules ejszakajan osszejott a lanyunk:)

Hiszem a ragorcsoles nem tesz jot.

( az nem ragorcsoles ha egy ket honap alatt nem jon ossze)

2011. máj. 2. 16:59
 18/18 anonim ***** válasza:
2 évet várunk a babánkra. Elején semmi extra 6 hónapig csak spontán próba. Aztán meglátogattam félidőben az orvost. Közölte uh után nincs peteérés. Teljesen összeomlottam, hogy selejt vagyok, miattam nem lesz baba. Addig napra pontos mensim volt. Utána úgy letaglóztam magam, meg se jött csak gyógyszerrel. Próba-próba-próba, majd meddőségi. Ahol 18 hónap után kiderült férjemnek alig van katonája lombik. Szégyenlem ,de nekem olyan kő esett le a szívemről, nem hibáztattam tovább magam, persze férjem egyátalán nem hibáztattam!!!! Bíztattam, majd megoldjuk valahogy,bár teljesen összeomlottunk, DE erre a hírre 3 hét múlva pozit teszteltem!!!! Nehéz eldönteni, hogy csak pusztán szerencsénk volt, vagy tényleg a rágörcsölés gátolta a dolgokat. Nálam bizti, mert amint kiderült engem könnyen rendbe raknak, rögtön lett pém......
2011. máj. 3. 06:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!