Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, ti milyen nevelési...

Kismamák, ti milyen nevelési elveket beszéltek meg párotokkal a baba születése előtt? Egyáltalán kell -e ezt megbeszélni előre?

Figyelt kérdés

Mit érdemes mindenképp tisztázni? Csak mert én úgy gondolom, hogy úgyis akkor derül ki, hogy milyen szülők vagyunk és hogy állunk a gyerekhez, amikor már van. Amikor helyzet van.

Pl. én nagyon laza szülő leszek, mindent meg fogok neki engedni, hadd próbálja ki magát, kivétel ugye ami életveszélyes, vagy sértő bárkire is nézve.

De! Hiába gondolom így, mi van, ha megszületik és mégcska azt sem fogom megengedni 3 hónapig, hogy bárki is ölbe vegye rajtam kívül? Mert annyira fogom félteni.

Értitek amire gondolok....nem biztos, hogy amilyen szeretnék lenni, olyan is leszek....

Szerintetek?? : )

2011. ápr. 29. 12:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

amit előre megbeszéltünk az az volt,hogy a baba csak a saját ágyában aludhat,a miénkben nem.Ezt következetesen be is tartottuk és tartjuk is a mai napig.19 hónapos a fiunk,és szépen egyedül alszik el a saját szobájában.Volt olyan,hogy majdnem elcsábultam,mert beteg volt,és sokszor kelt,de inkább átvánszorogtam vagy aludtam a földön nála.ez csak egyszer fordult elő,de akkor is rossz volt,mert nézte,hogy mit keresek ott,így inkább vándoroltam.ez az egy volt,amit előre megbeszéltünk és tartjuk is magunkat hozzá.

én sok mindenben laza vagyok,de a fontos dolgokban következetes.Nem nyomom el a gyereket,de nem is engedek meg neki mindent.például az ilyenek nem zavarnak,hogy hozzányúl más mert nincs cukorból,kell neki az inger,hogy fejlődjön az immunrendszere.Egy darabig bosszantott,hogy a dédik a kezét fogdossák,puszilgatják,de ha a fejem tetejére állok,akkor is azt csinálják,így figyelmen kívül hagyom.baja nincs tőle.

2011. ápr. 29. 14:28
 12/13 anonim ***** válasza:
0%

Nincs időm végigolvasni, csak egy gyors tanács, mint pszichológiában jártas szülő:

ha mindent megengedsz a gyerekednek, nem magabiztos, önfeledt gyerek lesz, ahogy azt gondolnád, hanem egy szorongó, korlátokat kereső, de neveletlen gyerkőc:(.

A "nem nevelés" az nem elv, hanem valaminek a megvonása a kicsitől, amire szüksége van. Gondoskodó szülőként megtanítod majd arra, hogy hogyan egyen egyedül, vagy hogyan másszon le az ágyról. Ugyanígy arra is neked kell megtanítani, hogy mi a helyes, és mi nem, hogy mit szabad, hogy mi a jó, a hasznos...stb.;)

Tudom, hogy mire gondoltál, mikor azt írtad "mindent megengedsz neki", én nem értem félre szerintem, és valahol meg is értelek, csak fogadd el ezt a jótanácsot, hogy nevelni és fegyelmezni legalább annyira szükséges és fontos egy gyereknek, mint mindennél jobban szeretni őt;)!

Ajánlom figyelmedbe a Suttogó titkai c. könyvet, ami szerintem a legjobb, és leghasználhatóbb "gyereknevelési kézikönyv". Ne gondold, hogy attól, hogy elolvasod, "könyvből neveled" majd a gyermekedet! Hasznosítod majd, amivel egyet értesz, és sok olyan gyakorlati tanácsot kapsz, aminek köszönhetően kevesebbet "zakalatod" majd anyukádat, vagy a védőnőt:P:D:D.

Arról nem is beszélve, hogy könnyebben megismered a kisbabádat;).

2011. ápr. 29. 20:41
 13/13 anonim ***** válasza:

nem kell semmit megbeszélni előre :)

vegyél egy csomó nevelési könyvet és olvasd el amíg a pocakodban van vagy csecsemő, hidd el a dackorszak közepén mikor megbolondulsz, hogy egész nap veszélyes dolgokkal akar játszani és te nem engeded ezért ORDÍT FOLYAMATOSAN nem lesz időd :D

a nevelésről meg az a tapasztalatom, hogy te vagy otthon egész nap vele, neked kell nevelned, apa lesz a jó fej aki este hazajön és játszik vele :) és az így van jó, nem várhatod el a férjedtől, hogy este 7kor sarokba állítsa a gyereket mert 11kor bele akart nyúlni a konnnektorba. persze, tudom, hétvégén együtt lesztek de akkor úgy is fogod mondani, hogy ezt ne engedd, azt szabad, stb.

a lazaságra annyit, hogy én nagyon laza szülő vagyok, tényleg, mindenki mondja, de szabályok vannak és amit nem szabad azt márpedig nem szabad és nem engedek belőle, tehát a gyerekem nem azt mondaná, hogy laza vagyok ;D

2011. ápr. 30. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!