Mi történhet, ha mégsem szedek vasat?
Mármint, ha vérszegény vagyok a terhesség végén, a doki vasat ír fel, én meg mégsem szedem be. Mi történhet akkor?
Légyszi ne írjatok tanácsokat és rendreutasításokat, csak a lehetséges következményre vagyok kíváncsi.
Előre is köszönöm szépen!
A vas nélkülözhetetlen a vérképzéshez és a nem jó vér kevés oxigént szállit.Na most ha a gyermeked nem kap elég vasat ill megfelelő oxigént,ami létszükséglet a szerveinek akkor nem fejlődik megfelelően.
Vészesen vérszegény voltam az első terhességemnél,vasat csak 4 hónappal később irtak fel,akkor voltam 24 hetes terhes,az eredmény koraszülés,nekem vérátömlesztés,és egy elvesztett baba:(
Ez elég konkrét magyarázat?
Ez engem is érdekelne! :) Még nem sikerült valahogy a napi kettőre ráállni, mert akkor 4 napig nincs wc...
Egyébként az előzővel azt mondták a kórházban, mikor meglátták a vérképem (pedig szedtem a vasat), hogy majd szülésnél vérátömlesztés kell, meg nem fogok tudni felkelni...
lelassul a fejlődése idegrendszeri problémákkal születhet.
Azért megkérdezném,hogy miért ne szednéd be a vasat? mertha még valami szörnyű kémiai dolgot kéne enned, megértem,hogy elgondolkodsz, de vas?
Koraszülés veszélye, szervezeted immunrendszere legyöngül, kevésb tud küzdeni a betegségek ellen..
Egyesek szerint a terhesség utáni depressziót is erősítheti.
Én is kérdezem, hogyhogy egyáltalán felmerül ez a kérdés, miért ne szednéd be a vasat?
Köszönöm a válaszokat és bocs a késői reakcióért!
Szóval szedem én a vasat (36 hetesen kellett elkezdenem), van, hogy elfelejtem bevenni (azt mondta a doki, hogy napi 3x1-et vagy 2x2-t szedjek), de azért rendszeresen szedem. A dokitól kapott papírjaimon azóta mindig rá van írva, hgoy "terhességet, szülést, gyermekágyat komplikáló aneamia". Emiatt voltam rá kíváncsi, hogy mi lehet a következménye, mert azt valahogy gondoltam, hogy nem csak annyi, hogy fizikailag nehezebb lehet majd szülni vagy szoptatni.
És igazán azért tettem úgy fel a kérdést, mint ha nem akarnám szedni, mert azt tapasztaltam, hogy ilyenkor tényleg hasznosabb válaszok érkeznek! :)
Köszi még egyszer!
Hogy mi történhet,azt nem tudom,de leírom,hogy mit tapasztaltam: semmit.
A szüléskor sem kellett vérátömlesztés,pedig még nem terhesen is extra vérszegény vagyok! Kisebb súllyal is csak azért született a lányunk,mert már elöregedett a méhlepény (hamar össze szedte magát :D )
A 2. terhességemnél az első hetekben csak magzatvédőt szedtem,és magnéziumot,aztán a 12. héttől csak magnéziumot. Az ég egy adta világon semmi nem történ,azon kívül,hogy a kicsi fél éves korában a gyerekorvos vérszegénységet állapított meg nála: ami a nőknél amúgy is többször előfordul,és nálam gyerekkoromban figyeltek fel rá, amire eleinte kaptam gyógyszert,de később már nem.
Első szülött lányunknál végig szedtem a vérszaporítót,napi 3-4-et,mikor mennyit javasolt a doki, mégis ugyan úgy vérszegény lett- meg mg.hiányos,és allergiás. Mint látszik,az örökletes vérszegénység tényleg örökletes,mindegy mit szedsz terhesség alatt,és mit nem.- csak az esetleges kötekedők kedvéért írtam.
Olvastam itt koraszülést. A vérszegénység vetélést okozhat. Én a 41. héten szültem meg a kislányomat,amikor nem szedtem a vérszegénységre semmit.
Most sem szedek semmit.
Mivel azt írtad,hogy a végén jársz a terhességednek,és most írta fel a doki,így nem gondolnám,hogy bármi baj is származhatna,ha nem szeded a vasat. Ha tudsz,étkezhetsz helyette vas dúsan: spenót,brokkoli(a zöld zöldségek), cékla,aszalt gyümölcsök, máj, húsok... jó pár dolog van,amiben vas található.
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!!
Üdv: 2 gyermekes,20 h.km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!