Ha a 12 hetes Down-kór szűrés eredménye negatív lett, akkor az AFP-vel sem lesz gond? Most 14 hetes vagyok
Figyelt kérdés
2009. márc. 5. 12:02
1/10 A kérdező kommentje:
Vagy a kettőnek semmi köze egymáshoz?
2009. márc. 5. 12:03
2/10 anonim válasza:
Túl sok köze nincs a két dolognak egymáshoz. Ráadásul önmagában a rossz vagy jó AFP sem jelent semmi biztosat.
3/10 anonim válasza:
A 16. héten azért végzik el az AFPt, vagy helyette a quartett tesztet, mert a 12. heti eredmények alapján még nem lehet kizárni minden genetikai betegséget. Sajnos előfordul, hogy ami akkor még nem észrevehető, az négy hét múlva már kitűnik.
4/10 A kérdező kommentje:
Akkor mi a túrónak csinálják????
Úgy örültem h a 12hetessel minden oké.
De akkor mi ad biztos eredményt arról h nincs semmi probléma a picivel?
2009. márc. 5. 12:16
5/10 anonim válasza:
Igazából a 3 vizsgálat együtt már elég biztos lehet.A tarkó redő vizsgálat,a kombinált teszt és az afp.De még ezek együttes negatív vagy nagyon jó eredménye sem zárja ki az esetleges hibát.Sajnos ez van.
7/10 A kérdező kommentje:
És a 12hetesen mennyi a normál MoM érték??????
2009. márc. 5. 12:23
8/10 anonim válasza:
A jó érték 0,7-2,5 mom között van,de nagyon sok minden befolyásolja mint magasság ,súly bőrszín stb.
9/10 anonim válasza:
Nem csak egy MoM értéket fogsz látni a leleteden, a két vérmarker és a tarkó redő MoM értéke is ott lesz. Meg a kockázati arány downra és edwards-kórra. Erről van most egy hasonló kérdés, olvasd el a válaszokat! Azért végzik el most is meg később is, hogy időben észleljék, ha baj van.
10/10 anonim válasza:
Szia!
Nekem a 12.heti kombinált tesztem nagyon jó lett (1:11000), a 16.heti AFP-m pedig alacsony(0.64).
2 hetes most a kislányom, teljesen egészséges. Szóval ne aggódj ha esetleg az AFP nem sikerül jól, én a 12.heti eredményre szavazok.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!