Van, aki magától kezdet el szedni az Utrogestan-t?
Figyelt kérdés
Barátnőm 6 hetes és bár eddig minden rendben van, elkezdte szedni. Mondván,hogy segít megtartani a babát. A tesójának maradt be és tőle kapta.
Ha nincs rá szükség, akkor kárt okozhat-e?
2011. ápr. 22. 12:22
1/4 anonim válasza:
Bajt nem hiszem, hogy okozna, de én biztos nem kezdeném el szedni magamtól. Nekem doki írta fel, de oka is volt rá!!!
2/4 anonim válasza:
Nekem eddig nem volt szükségem rá, de én sem szedném tuti, mert nem véletlen, hogy vényre adják. Legalább kérdezze meg az orvosát, hogy kell-e, és mit okoz, ha csak úgy szedi. Mivel az adagolása sem mindegy, ahogy tudom. És ha már szedi akkor hogy tudja majd leállítani. Barátnőm is szedte, de neki doki írta fel, amikor már nem kellett akkor mondta a doki, hogy óvatosan lehet csak leállítani, nem lehet, hogy egyszer csak elfogy és nem szedi.
3/4 anonim válasza:
Az utrogestan hormont tartalmaz. Ez kb olyan, mintha elkezdené szedni más félbehagyott fogamzásgátlóját. Nem tudom, h lehet-e belőle nagy baja, de érdemes lenne orvost megkérdezni. Mindig azt mondják, h terhesség alatt ne kezdjen el senki semmit szedni, amíg patikussal v orvossal nem beszélt erről. Én amikor még csak terveztem babát, akkor is rákérdeztem, h melyik gysz ajánlott terhesnek.
4/4 Manka68 válasza:
Szia!
Attól nem lesz baja, hogy szedi, progeszteron készítmény, amit a terhesség elején a sárgatest termel. Az abbahagyása okozhat gondot, mert ha hirtelen leesik a progeszteronszint, az vérzéshez vezehet. Szólnia kéne a dokinak, mert most már valószínűleg 12-ik hétig szednie kell, hogy ne legyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!