Nyári baba tényleg nem lehet ujjatlan rugiban, vagy rövidujjú body/napozóban?
Július elejére vagyok kiírva. Ma azt mondta a bababoltos nő, hogy a gyereknek csak hosszú ujjúakat vásároljak, mert az újszülöttnek még abban kell lenni! Tényleg így van??
Pedig eddig csakis rövideket vásároltam :(
Szia!
Kb nekem is akkor születik az első baba, amikor neked. Ez egy hatalmas badarság. Én is vettem rövid ujjút, trikót stb.. Napoztatni nem szabad a piciket, mert még nagyon érzékeny a bőrük és nem áll ellen a napnak (pillanatok alatt leégnek), de ha nem a tűző napon lesz, nyugodtan adj rá ujjatlan ruhákat!
Köszönöm, ez megnyugtató!:) Hosszú ujjúból mennyit veszel?
Na még azt nem tudom, hogy 56-osból mennyit vegyek. Eddig csak rövid ujjúakat vettem és 62-es méretben.
Van aki azt mondja,hogy az újszülöttnek abban kell lennie,de azért nem örökre :)
Persze,az első 1-2 hétben egy vékonyabb hosszú ujjú nem árt, mert kell egy kis idő,mire a benti kellemes 37 fokról átszokik a külső 30-25 fokra. Aztán már lehet rövidben a kicsi. Amikor hosszúban van,akkor figyelni kell,mert ha izzad,akkor sok Neki a ruha.
A 2. lánykánk júl.2-án született,és emlékszem,hogy reggel hosszúban volt, aztán egy hét elteltével délelőtt már rövidet adtam rá.
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Május 31-i csemetém kb egy hétig volt hosszú ujjúban, utána a 40 fokban nem akartam megfőzni, akkor már rövid ujjúban vagy ujjatlanban volt. Emlékszem hogy pont 3 hetes volt amikor bevittem a munkahelyemre, akkor már simán ujjatlanban volt...
Időjárástól is függ, hogy mennyire lesz hűvős-esős vagy gatyarohasztó 40 fok....
Eddig egy hosszú ujjút vettem, az is 3 hónaposra való...talán egy-két body is hosszú ujjú...
Méretekről nem nagyon tudok nyilatkozni...jobb kicsit nagyobbat venni - ez a tanács mindenfelé:)) - mert ha pici is a baba, pár hét alatt kinövi a pici újszülött ruhákat..ettől függetlenül én nem tudtam ellenállni pár apró bodynak:)
pelenka simán a 40 fokban és árnyék! :)
persze nem egy 2 napos babának, de mikor az az igazi 40 fok van és van 1-2 hetes elég annyi.
amugy egy kis trikó...
:) OKé.
Hát....első baba és elbizonytalanított ez az eladónő.
Alváshoz, ill. éjszakára azért majd hosszú kell neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!