Igaz az, hogy régen teljesen átlagos volt, ha egy lány már 12-13 évesen anya lett?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy régen ez teljesen átlagosnak számított.
Igaz ez?
2011. ápr. 20. 08:03
12/16 anonim válasza:
Leghamarabb 15 évesen mentek férjhez. 18 már nagyonis ideje, 20 már vénlány volt. Az első gyerek az első évben meglett. Simán szültek 40-42 éves korukig. Apukám pl. 10. gyerek volt, négyen érték meg a felnőttkort. Ok: nem volt antibiotikum, nem voltak oltások a halálos gyerekbetegségek ellen, és hiányos volt itt-ott a táplálkozás (zsellércsalád).
13/16 anonim válasza:
Hogyne,csak nem Magyarországon.
14/16 anonim válasza:
Szerintem ez sem régen,sem most nem lenne átlagos és normális dolog!
15/16 anonim válasza:
Attól függ, mennyire megyünk vissza az időben. Volt idp, mikor a lányokat már 14-15 évesen férjhez adták (feudalizmus), aztán nem kellett sokáig várni a terhességig. Persze ez jó régen volt. De ezelőtt 10-20-30 évvel is volt olyanra példa, hogy valaki fiatalon vált anyává. Volt ilyen, van is, lesz is. Szerintem nem elítélendő, ha szerelemből fogan a gyerek, és mindkét szülő normálisan járja végig ezt az utat.
16/16 anonim válasza:
21. századba msot is szülnek magyarok is 13-18 év között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!