25-hetes pocis! (elsö baba) Eddig ugy nem érdekelt a szülés. De most már kezdek félni. Mit csináljak? Tényleg kibirhatatlan?
Én 3 hete szültem és lehet, hogy furán hangzik, de sokkal jobb élmény volt, mint bárki mesélte, persze azért fájtak a fájások. A kitolási szakasz viszont már megkönnyebbülés, valamint utána rögtön mintha "mi sem történt volna", úgy éreztem magam.
Én is féltem tőle, meg hallottam mindenféle rémtörténeteket, de nekem nem jött el az a pillanat, amikor azt gondoltam volna soha többé.
Ja és kibírtam és gyönyörű egészséges a csöppség.
Mindenki meséli hű mennyire fáj, nekem ez egy élmény volt. Ami fájt azt el lehetett viselni.
Kitartás!
Amikor a kezedbe fogod akkor majd azt mondod hogy jöhet a második!
Nekem is az első babám volt.
Én mástól jobban féltem mint a szüléstől!
Szia!
Ne félj ki fogod bírni, senkiben nem maradt még benne a babája. Én is félek, mert még sosem történt velem ilyesmi és amúgy nálam kényesebb nőt még nem láttál.. Mensikor is ordítok a fájdalomtól. A fájdalom küszöböm a béka segge alatt van. Ha annyira fájni fog, hogy úgy érzed már nem bírod akkor kérhetsz fájdalom csillapítót, manapság már rengeteg fájdalom csillapító módszer létezik ami nem ártalmas se a te se a bébid egészségére. Úgyhogy fel a fejjel! Azt hozzáteszem, hogy ha a szülés előtt tájékoztatva leszel, tudni fogod mi történik veled és a babáddal a szülés különböző fázisaiban sokkal kevésbé fog fájni. Annak jobban fáj aki úgy megy szülni, hogy jaj de fájni fog, jaj most meghalok. Ajánlom figyelmedbe a Parentis Szűlőképző sorozat Szülés c. DVD-jét. Nekem nagyon tetszik, úgy érzem felkészített a szülésre, mindent elmondanak és képekkel mutatnak, a szülés menetét, fázisait, mikor menj a kórházba, mit vegyél stb. Szóval nekem nagyon tetszik. A lényeg hogy tájékoztatva és tájékozódva legyél a szüléssel kapcsolatban, akkor sokkal kevésbé fogsz félni, hiszem mér lesz egy pozitívabb képed arról, hogy mi fog veled és a babáddal történni.
Minden jót! Gyors, könnyű, szép szülést!
21 hetes kismama
Szia.Én sem bírom a fájdalmat,de én is megszültem a fiamat aki már 6hónapos,igaz nem volt nagy baba(3150),de 16órát vajúdtam mire meglett,akkor azt hittem,hogy végem van már nem bírom(nagyon fáradt voltam),de a kitolási szakasznál már nem is fájt szinte,földöntúli erő szállt meg és hipp-hopp megvolt a baba,és utána már tényleg nem fájt semmi,sőt annyi energiám lett,hogy csak éjjel aludtam addig pörögtem meg fogadtam a látogatókat:).Én akkor azt mondtam,hogy soha többet nem szülök,vszinű,hogy így lesz,de nem a fájdalom miatt.Ki fogod bírni.Sok erőt és ne foglalkozz még ezzel a gondolattal,használd ki,hogy még ketten vagytok és ha ott lesz az idő hidd el menni fog.Boldog gömbölyödést:)
6hós kis legény anyuja
Én még egyelőre ne félek. Már én is gondolkodtam a szülésen, de nem a fájások miatt, hanem minden egyéb dolog érdekel. Azért nagyon remélem, hogy hasonlóan könnyen fogok szülni, mint anyukám! :)
Amúgy a sógornőm iszonyatosan félt a szüléstől. SŐT! Neki egy szúnyogcsípés is óriási fájdalom! Most meg úgy mesél a szülésről, mintha nem is neki kellett volna "megszenvednie" a gyerekéért! Azt mondja, hogy tudja, hogy fájt neki, de a fájdalmat nem tudja leírni. Egyszerűen nem tud rá visszaemlékezni. Csak azt tudja mondani, hogy milyen nagyon jó élmény megszülni egy babát! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!