6-hónapos kismama vagyok! Ti mennyit szoktatok látni a 2D-és ultrahangon a babából? Én semmit nem vettem ki.
Én voltam 18, 22 és 31 hetesen 4D-n. A 2D-n nem lehet annyira mindent kivenni. Érdemes 4D-re menni, már kész kis emberke! Az enyém rágta a kezét, ugyanúgy, mint most, mikor már itt van mellettem! Nekem azt mondták, 30 hetes korig érdemes menni, mert utánna már nem fér bele a képernyőbe a baba. Hát, a 31 hetesen már nem is látszott, csak a feje, az is alig. De a 22 hetesen még az egész teste kivehető volt. 25 hetesen már ilyen képet láthatsz: [link]
Boldog babavárást!
Én is kétszer voltam, 31 hetesen is gyönyörűen láttam mindent, bár az én lányom kicsi volt. Elképzelhetőnek tartom, h nagyobb méretű babák nem férnek bele a képbe olyan jól.
Szerintem még várj 2-3 hetet, akkor többet fogsz látni!
Egyébként a 2D-s UH-on én sem szoktam látni semmit az SZTK-ban. Amikor a pesti orvosom meglátta az itt csinált UH-os felvételt, közölte, h ez a gép katasztrofális állapotban lehet. Valószínű ezért nem láttam soha semmit. Az ő gépén már néhány dolgot ki tudtam venni (pl h a lányomnak óóóriási talpa van - azóta is, a rugikat mindig talpnál növi ki :) ).
Sziasztok!
Tény hogy a 4D-s UH-on sokkal szebben "kilehet venni" a babát!
De azért az a rizikó is fenn áll, hogy éppen háttal van, és az égvilágon semmit nem látsz majd!
Vagy pl, az én esetem! (nem rég már valakinek leírtam)
Szóval mi 27 hetesen voltunk, de a kispofiját belefurta a méhlepénybe, vagy elbúj közel hozzá... de kevesebb magzatvíz van az arca előtt, így a felvételek sem úgy sikerültek mint amilyenre én számítottam, mert a víz kell a jó felvételhez!!
Tuti a 4D egyébként, de mondom, vannak rajtatok kívűl állo okok amiért nem sikerül úgy ahogy tervezetd!
De kívánom, hogy szép felvételekkel térj haza! Boldog baba várást!
28 hetes kismama
A 2D és a 4D szinte összehasonlíthatan, sem negatív, sem pozitív értelemben. A 2D picit olyan, mint egy röntgen felvétel, nagyon jól meg lehet vele vizsgálni a baba belső szerveit, amit a híres-neves 4D-vel NEM lehet!!!
Bizonyos dolgokat, pl. nyaki redő vastagása, a 2D-vel sokkal jobban meg lehet vizsgálni, sokkal pontosabban, mint a 4D-vel. 4D ultrahanggal nem látsz "keresztül" a babán, tehát nem láthatóak a belső szervek, inkább a külső elváltozásokat lehet vele jobban észrevenni. Nem tudom ettől jobban elmagyarázni.
Érdekes, hogy nem vettél ki SEMMIT sem a 2D ultrahangból 6hónapos terhesen. Nekem a 20hetes uh-ot csinálták 2D-ssel és láttam a bordáit, kis fejét, gerincoszlopát stb... Simán ki tudtam venni, hogy mondjuk épp háton vagy az oldalán feküdt-e. Az viszont igaz, hogy mivel ez picit olyan mint a röntgen (látványra csak), ezért nem mindig vágtam melyik folt milyen szervet takar, és olyankor rákérdeztem.
Mi 28 hetesen megyünk 4D-re. Akkor már kicsit szed magára. Bár már, mint azt az egyik válaszolónál láthattad, már a 25. héten is elég pofásak. :)
Eddig csak 2d-s uh-on voltunk. A 21. héten voltunk utoljára. Kértem képet is, azért ki lehet venni belőle már dolgokat! Miután jól megnéztem, megjegyeztem, hogy tiszta apja! Nos majd 3 hónap múlva kiderül! :)
27 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!