5 hónapos (22 hetes) terhes vagyok, eddig összesen 2-3 kilót híztam (65-ről 68 kilóra) Valaki megijesztett azzal, hogy emiatt kicsi lesz a baba, vagy szellemileg visszamaradott. Mennyi ebből az igazság?
Szia
Én a 21. hétig összesen 1kg-t híztam. Most vagyok 29. héten és eddig 6-7 kg van rajtam, a baba nagyobb vagy két héttel. Teljesen jó minden eredmény. Erre a védőnőm és a doki is azt mondta, hogy sokat híztam diétázzak. Kérdem én, minek? Azt és akkor eszek amit és amikor megkívánok. Nekem is van, hogy nincs kedvem főzni,mert a párom csak este jön haza és akkor csak rendelünk pizzát vagy elmegyünk enni valahova. Na amikor ezt meghallotta a védőnőm, azt hittem leszedi a fejem. Azóta ezt se mondom el neki. Nyugodj meg, a szervezeted mindig jelzi, hogy éppen mire van szüksége. Én úgy vagyok vele, hogy az eddigi eredményeim tükrében, nem indokolt a diétám. Persze ne úgy értsd, hogy halálra zabálom magam mindennap,de nincs is lelkiismeretfurdalásom, ha megeszek egy sütit.
Szerintem már az orvosok, a védőnők és a sok "fitnesz" mama hatására, szegény kismamák nem is tudják úgy igazán élvezni a babavárást. A súlyunk miatt ráérünk még az életünk további részében aggódni. Most az a legfontosabb, hogy ezt az állapotot egy csodaként éljük meg, mert nem sokszor lesz rá lehetőségünk. Élvezd ki!!!! Ne foglalkozz más véleményével.
Én már háromszor voltam terhes és maximum 5 kg-ot hiztam egy-egy terhesség alatt és a baba 3,7 kg-val születt.
Szerintem nincs összefüggés a hizás és a baba sulya között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!