Ki szed magaztvédő vitamint és miért?
Azért,mert ilyenkor megnől a szervezet igénye a vitaminokra,a babának is szüksége van rá és az anyától vonja el amit meg kell kapnia.
Nagyon sok rendellenességet és betegséget ki lehet zárni vele.
A 3.terhességem,az előzőnél is szedtem vitamint,mégis el kellett venni a babát az 5.hónapban./ezen a betegségen nem segített volna semmilyen vitamin/
A babát megszülesztették,a vitamin szedését nem hagytam abba és 3 hónap múlva újra teherbe estem.1 hónap múlva szülök és tökéletesen egészséges a baba az UH szerint.
Végig nagyon fontosnak tartotta az orvos,hogy terhesvitamint(Elevit),vasat,folsavat,magnéziumot és B6-ot szedjek.
Sokmindent el lehet kerülni a vitaminok szedésével,mint pl.hajhullás,ínygyulladás stb...
Inkább előzzük meg a kialakuló betegségeket,mint gyógyítsuk.
Szia!
Én Elevitet szedek. Már a terhesség előtt is szedtem a:
- folsav miatt,
- mert 35. elmúltam,
- ráadásul célszerű volt a szervezetem feltölteni, mert az első tehességem során is (a 20. hétig) hánytam és végig hasmenésem volt.
Ezek a tűnetek most is jelentkeztek. S mivel volt olyan időszak, hogy kb csak 1 szelet kenyér maradt meg bennem, muszály volt valamivel a vitamint bevinni. Az más napra tartozik, hogy bennem maradt-e...
Kb a terhességem 15. hetében bírtam megenni az első gyümölcsöt (almát), és bevenni az első szem C-vitamint.
Ja, és ha elhagynám az elevitet, újból erősödne a hasmenésem, mert a magzatvédő vastartalma, egy kicsit "megfogja". Ezért muszály naponta szednem.
Üdv!
Én az elején szedtem (Elevitet), de az nem jött (székrekedés) be, aztán váltottam Gravidára.
Most 39 hetes vagyok, de már azt sem szedem hetek óta
csak vasat, meg C-vitamint.
A fiamnál nem szedtem egyáltalán semmilyet, mégis egészséges 4,5 kilós "csöppség" lett.
Szia!
A 4. válaszoló vagyok. Csak szeretném megjegyezni, hogy az 1. terhességem alatt végig (napi rendszerességgel) szedtem az Elevitet, és nem nőtt nagyra a babám. Kerek 3.000 g-mal és 54 cm-rel született.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!